Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Vilniaus „Ryto“ naujokas Manny Harrisas sužaidė rezultatyviausias rungtynes sostinės ekipoje, tačiau Dainius Adomaitis tono nešvelnina – „Rytui“ reikia geresnės Harriso versijos.

Foto galerija

Vilniaus klubo strategas trečiojo kėlinio pabaigoje pasodino Harrisą ant suolo ir šiam negailėjo aštresnių replikų. Savo atkarpa patenkintas nebuvo ir pats Harrisas.

Jis pelnė 10 taškų (3/6 dvit., 0/2 trit., 4/4 baud. met.), atkovojo 4 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Tiesa, jo pasirodymas apsiribojo 13 aikštėje praleistų minučių.

Harrisas pergalingose rungtynėse su Turino „Fiat“ pasižymėjo ir keliais avantiūriškais sprendimais. Tokiais individualiais reidas, kurių paprastai stengiasi vengti komandinių sistemų šalininkai.

Apie tai Adomaitis šiek tiek užsiminė ir po rungtynių.

„Jis turi pasiekti geresnę sportinę formą, jis turi suvokti savo vaidmenį komandoje, o ta linkme dirbame. Mums labai aišku, ko iš jo norime, – į klausimą apie netenkinantį Harrisą atsakė Adomaits. 

Netrukus strategas spaudos konferencijoje buvo paklaustas, ko konkrečiai norima iš amerikiečio.

„Manny yra pavojingas puolime. Norime situacijų, kuriose norime išnaudoti Manny puolime. Gynyboje jis yra tas kuris gali gerai žaisti ir svarbu 100 proc atsidavimas aikštelėje. Pirmiausiai – komandos interesai. Pirmiausiai yra komanda“, – prasitarė Adomaitis.

– Kas nulėmė, kad dviženklis pranašumas buvo išmėtytas?
– Manau, čia yra problema, kuri kamuoja visas naujas komandas. Grįžus Chrisui, nuėjome ten, kur anksčiau žaidėme ir yra sprendimų trūkumo. Tokiose situacijose yra vienas ar du geri sprendimai, kada prasižengti, nerizikuoti, kada negalime leisti mesti metikui. O puolime viskas sukasi apie koncentraciją ir rolę, ką turime padaryti. To šiandien trūko.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
20
Naudingumas
26
Atkovoti kamuoliai
11
Perimti kamuoliai
2

– Kova po krepšiais baigėsi jūsų naudai – 44-23. Kaip paaiškinti tokį pranašumą?
– Labai akcentavome tai, kad „Fiat“ yra komanda, žaidžianti greitą krepšinį, turėjome tai sulaikyti, jų greitas puolimas sudaro apie 30 proc. žaidimo. Jie turi daug metimų ir tikrai visi agresyviai atakuoja lentą. Padarėme gerą darbą, nors aišku, galbūt tą skaičių pakėlė puolime atkovoti kamuoliai. 

– Kiek kortas jums maišo ankstyvos Evaldo Kairio pražangos?
– Visada maišo, tai nėra gerai, juolab, kad tai – ne taktinės pražangos stabdant greitą puolimą, stabdant prasiveržimą. Buvo tokių pražangų, kurių gali nebūti. Mes tai akcentuojame, kalbame apie tai.

– Kiek svarbus buvo Kramerio įsijungimas?
– Jam buvo sunku, nes žinojome šių rungtynių svarbą, gal ir matėsi treniruotėse tas susikaupimas, atsakomybė. Visi supranta, kaip tokiame turnyre yra svarbu laimėti namų mačus, kurių yra tik 5. Labai svarbu žaisti su gera energija ir tai darėme pirmajame kėlinyje. Chrisas mums šiandien suteikė stabilumu.

Komentarai:
Win
Paziurejus praitu metu jo statistika ir kiek atidavinejo asistu tai ablomaitis bus gudrus velnes jei privers asistus dalont

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-25
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Vilniaus Rytas
Turino Fiat
44%
30/68
Metimai iš žaidimo
41%
24/59
48
Atkovoti kamuoliai
28
16
Rezultatyvūs perdavimai
12
6
Perimti kamuoliai
5
48%
25/52
Dvitaškiai
44%
16/36
25
Pražangos
22

Rungtynių žaidėjai

Dominique  Sutton
20 PTS
6/15 FG
6/8 FT
Tony  Carr
20 PTS
6/14 FG
5/5 FT
Dominique  Sutton
11 REB
5 DREB
6 OREB
James Michael McAdoo
5 REB
4 DREB
1 OREB
Chris  Kramer
4 AS
2 TO
29 MIN
Giuseppe  Poeta
4 AS
1 TO
20 MIN
Dominique  Sutton
26 EFF
31% 2P%
100% 3P%
Tony  Carr
22 EFF
43% 2P%
43% 3P%