Nuotr.: FIBA.com
Nuotr.: FIBA.com
Nuotr.: FIBA.com
Nuotr.: FIBA.com
Nuotr.: FIBA.com
Nuotr.: FIBA.com
Nuotr.: FIBA.com
Nuotr.: FIBA.com
Nuotr.: FIBA.com
Nuotr.: FIBA.com

Klaipėdos „Neptūnas“ trečiadienio vakarą namuose stos į kovą su D grupės favorite laikoma Strasbūro IG ekipa. Būtent ši Prancūzijos milžinė praėjusiame sezone užbaigė klaipėdiečių žygį FIBA Čempionų lygos ketvirtfinalyje.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
18
Naudingumas
26
Atkovoti kamuoliai
12
Metimai iš žaidimo
82%
9/11

SIG ekipos sudėtis per vasarą kardinaliai pasikeitė – nors klubui toliau diriguoja tas pats trenerių štabas su šalies rinktinės strategu Vincentu Collet priešakyje, tačiau komandos marškinėlius vilki vos du praėjusio sezono ekipos žaidėjai.

Sudėtis pasikeitusi, tačiau Strasbūro komandos tikslai išlieka aukščiausi. Tą Prancūzijos klubas pademonstravo per pirmąsias trejas Čempionų lygos rungtynes, kuomet iškovojo visas tris pergales.

„Tai visai kita komanda nei praėjusiame sezone, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ teigė strategas Kazys Maksvytis. – Į Klaipėdą atvažiuoja stiprus klubas, o žiūrovams turėtų būti įdomu ateiti pažiūrėti vien ko vertas 221 cm ūgio Youssoupha Fallas. Manau, kad netolimoje ateityje jis žais NBA lygoje.

Komanda stipri, sudaryta iš prancūzų ir pajėgių amerikiečių. Lauksime žiūrovų palaikymo ir tikimės laimėti.“

23-ejų Fallas – ryškiausia figūra Strasbūro ekipoje. Iš Senegalo kilęs aukštaūgis šią vasarą sudarė ketverių metų kontraktą su Eurolygoje rungtyniaujančia Vitorijos „Baskonia“, tačiau nuomos pagrindais metams buvo išsiųstas į kaimyninę Prancūziją.

Fallo žaidimo epizodai:

Aukštaūgis dėl traumos praleido pirmąsias dvejas Čempionų lygos rungtynes, tačiau galingą žaidimą pademonstravo dvikovoje su Stambulo „Bešiktaš“, per 27 minutes pelnęs 17 taškų, atkovojęs 10 kamuolių, blokavęs 2 metimus bei surinkęs 25 naudingumo balus.

Šį sezoną pelnomi taškai

47%
77,3
Pelno taškų: 77,3
Taiklumas: 46,8%
Vieta lygoje: 20
Geriausias pasiekimas: 83
Blogiausias pasiekimas: 67
Daugiausia pelno: Jeremy Nzeulie

Vietiniame čempionate įspūdingų duomenų Fallas per 21 minutę vidutiniškai fiksuoja 17 taškų, 9 atkovotų kamuolių bei 24 naudingumo balų rodiklius.

Svarbias roles IG komandoje užima amerikiečiai 33-ejų Mike‘as Greenas bei 34-erių Mardy Collinsas. Pirmasis krepšininkas buvo pagrindinis pernykštės Atėnų AEK ekipos įžaidėjas, triumfavusios Čempionų lygoje. Antrasis – NBA patirties turintis puolėjas, į Strasbūrą sugrįžęs po dvejų metų Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipoje.

Collet treniruojamoje komandoje netrūksta ir garsių vietinių žaidėjų – IG marškinėlius dėvi ir tokie šalyje žinomi krepšinio veteranai, kaip 37-erių Florentas Pietrusas ar 33-ejų Ali Traore.

„Tai labai atletišką ir fizinį krepšinį demonstruojanti ekipa, – dėstė Maksvytis. – Prancūzų krepšinis labiau artimas amerikietiškam nei europietiškam. Vis dėlto varžovai išlaiko balansą tarp atletiškumo bei sugebėjimo pataikyti į krepšį. Tikrai aukšto lygio komanda.“

Nors varžovas galingas, tačiau uostamiesčio ekipos strategas pirmiausia dairosi į savo kariauną. „Neptūno“ laivą pastaruoju metu buvo įsiūbavusios traumos ir virusai, o tai stipriai apsunkino reikalus praėjusią savaitę Ostendėje.

Uostamiesčio ekipos žaidėjai stojasi ant kojų bei yra pasiruošę įkąsti garsiam varžovui.

„Tikimės, kad sutvarkysime savas problemos ir tai nesutrukdys mums iškovoti pergalę, – prieš dvikovą sakė „Neptūno“ treneris. – Artėjančiame mače turėsime rodyti gerą gynybą bei bandysime pasinaudoti namų aikštės privalumais. Turėsime atsakyti tokia pat fizine jėga, kokią turi varžovai.“

Komentarai:
Kazkas
Cia ir zalgiriui ta pati beda su tavares
2018-10-30
-4
Atsakyti
Kazkas
Bet ir neptunas zaide bet fall svoris tik kiek daugiau nei simtas kg bet ko gero ne tame esme
2018-10-30
-8
Atsakyti
Kazkas
Kiek zinau sig eurolygoje kazkada zaide
2018-10-30
-5
Atsakyti
Anonimas
plius 20 cm visiems :D branduolys žiauriai geras, vieni favoritų visos lygos. Bešiktaš išvykoje irgi bet kas nenugalės, jie kaip tik sugrįžus Fallui paėmė
2018-10-30
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Klaipėdos Neptūnas
Strasbūro IG
52%
28/54
Metimai iš žaidimo
48%
27/56
34
Atkovoti kamuoliai
25
25
Rezultatyvūs perdavimai
17
8
Perimti kamuoliai
8
63%
19/30
Dvitaškiai
55%
18/33
82%
27/33
Baudų metimai
77%
20/26

Rungtynių žaidėjai

Jerai  Grant
18 PTS
9/11 FG
0/0 FT
Jeremy  Nzeulie
22 PTS
6/13 FG
5/5 FT
Jerai  Grant
12 REB
9 DREB
3 OREB
Strasbūro IG
Keli žaidėjai
5 REB
Lorenzo  Williams
6 AS
2 TO
25 MIN
Ludovic  Beyhurst
4 AS
1 TO
15 MIN
Jerai  Grant
26 EFF
82% 2P%
- 3P%
Jeremy  Nzeulie
11 EFF
50% 2P%
45% 3P%