Nuotr.: Linas Šilkaitis
Nuotr. Linas Šilkaitis

Nacionalinės krepšinio lygos šeštosios savaitės turo akistata įvyks Molėtuose, kuriuose susikaus pastaruoju metu sudėtis atnaujinusios vietos „Ežerūno“ ir Mažeikių „Erelių“ komandos.

Martynas Airošius

Martynas  Airošius
Martynas  Airošius
MIN: 3.7
PTS: 2 (100%)
REB: 1
AS: 0
ST: 0
BS: 0
TO: 0
GM: 1

Rungtynės prasidės penktadienį 18 val., o jas tiesiogiai transliuos BTV televizija ir Delfi TV.

Mačo šeimininkė Molėtų komanda šį NKL sezoną patyrė visas 9 nesėkmes, o tam įtakos turėjo iki galo nesukomplektuota sudėtis ir žaidėjų traumos. Iš rikiuotės buvo iškritę vieni lyderių Jonas Zakas ir Arnas Beručka, sirguliavo Hubertas Pivorius, o šiuo metu rungtyniauti negali Kristijonas Kirlys ir Dominykas Ramonas.

„Pirmiausia, mes nesame visiškai susikomplektavę sudėtį – turime problemų su vidurio puolėjo pozicija, net ir su ketvirtu numeriu, – prastą sezono pradžią svetainei „nklyga.lt“ komentavo „Ežerūno“ treneris Tomas Purlys. – Turime vyresnius žaidėjus, kurie buvo paimti užimti atsarginių rolę, o tapo pagrindiniais. O žaidėjų paieška labai užsitęsė. Kita problema, tai susidūrėme su traumomis, dėl kurių pastaruoju metu rungtyniavome su 7-8 žaidėjais. Labai daug nelaimių vienu metu.“

Šią savaitę Molėtų komanda ėmėsi permainų ir į savo gretas pasikvietė įžaidėją 2017 metų NKL čempioną Ernestą Ežerskį, kurį paskolino LKL ekipa Panevėžio „Lietkabelis“, taip pat įsigijo puolėją Kostą Jonušką, atvykusį iš šios dienos oponentės Mažeikių „Erelių“ ekipos, bei dar vieną atakų organizatorių Taurą Ulevičių, pernai žaidusį RKL. Tuo metu „Ežerūno“ trenerių štabą papildė specialistas Gintaras Pocius.

Martynas Airošius

Martynas  Airošius
Komanda:
Pozicija: SG, SF
Amžius: 24
Ūgis: 192 cm
Svoris: 91 kg
Gimimo vieta: Klaipėda, Lietuva

„Ežerskis yra labai patyręs žaidėjas, mūsų situacijoje tai buvo labai gera galimybė jį įsigyti. Manau, kad Ernestas turėtų būti vienas iš komandos lyderių ir tikrai mums padės bei su Tauru Ulevičiumi sudarys gerą įžaidėjų duetą. Būtent ir turėjome problemų įžaidėjo pozicijoje“, – tinklalapiui „nklyga.lt“ naujuoju papildymu džiaugėsi „Ežerūno“ treneris Tomas Purlys.

Nors molėtiškiai žygiuoja nesėkmių ruožu, bet šio klubo „Erelių“ treneris Arvydas Straupis nenurašo. Praėjusią savaitę jo vadovaujama komanda patiesė lygos lyderę ir 8 pergalių seriją turėjusią Šakių „Vyčio“ komandą, tačiau prieš dvikovą su „Ežerūnu“ strategas jaudinasi labiau.

„Niekada nenurašau nė vienos komandos. Šie metai NKL yra labai įdomūs ir niekada nežinosi, kas nutiks rungtynėse. „Ežerūnas“ prarado žaidėjų, neturėjo ilgo atsarginių suolelio, bet jie turi krepšininkų, kurie tikrai kažkada išaus. Šitoje vietoje negali būti jokio atsipalaidavimo. Aš labiau pergyvenu prieš šias rungtynes, nei prieš mačą su „Vyčiu“. Prieš „Vytį“ žinojau, kad žaidėjai išeis susikaupę, o dabar jaučiuosi nesaugiai, kad tik jų galvos neatsipalaiduotų“, – svetainei „nklyga.lt“ pasakojo Straupis.

Pats „Erelių“ treneris taip pat nėra patenkintas savo komandos demonstruojamu žaidimu ir rezultatais. Mažeikių ekipa turi 4 pergales bei 5 pralaimėjimus. Tiesa, „Erelių“ rezultatai gerėja, o per pastarąsias 5 rungtynes buvo laimėti 3 mačai prieš „Vytį“, Gargždų SC ir „Telšius“. Visos komandos turnyrinėje lentelėje yra tarp 10 geriausių.

„Žaidimas turi gerėti. Jeigu tiek dirbi, tai rezultatas anksčiau ar vėliau ateis. Tačiau dar toli gražu iki to, ką aš noriu matyti. Trūksta visko. Ir žaidėjų, ir proto, ir fizinių duomenų. Man niekada neužtenka. Mes prieš „Vytį“ laimėjome keliais taškais, bet mums pasisekė rungtynių pabaiga, kadangi buvome labai netoli to, jog pralaimėtume. 

Jeigu būtume laimėję 15 taškų persvara, tuomet būčiau sakęs, kad gerai sužaidėme. O kol kas yra ir klaidos, ir kovingumo trūksta, ir baudų pataikymo trūksta, ir iš po krepšio sugebame 12 kartų laisvi nepataikyti. Įsivaizduokite, kiek visko trūksta“, – kalbėjo Straupis.

Pastaruoju metu „Erelių“ sudėtyje įvyko eilė permainų. Praėjusią savaitę į komandą atvyko prieš tai dvejus metus LKL Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandoje žaidęs 22-ejų metų 196 cm ūgio Ignas Fiodorovas, kuris per pirmuosius du mačus NKL rinko po 14 taškų, 8 atkovotus kamuolius, 4,5 rezultatyvaus perdavimo ir 19,5 naudingumo balo.

„Čia mums buvo pagyvėjimas. Atėjo žmogus, kaip bebūtų, iš aukštesnio lygio, kad ir kiek minučių jis LKL žaidė. Jis visada buvo tarp aukštesnio lygio žaidėjų ir automatiškai į mūsų komandą atnešė du pliusus. Pirma, tai savo duomenis, antra – pavyzdį visiems žaidėjams, kaip viskas atrodo aukščiau. Pagyvėjo žaidimas, galiu ir puolime, ir gynyboje juo pasitikėti. Tai toks žaidėjas, kuris su laiku bus labai gerame lygyje. Galbūt tik jam reikėtų patvarkyti metimo techniką“, – apie savo auklėtinį Fiodorovą pasisakė Straupis.

Tuo metu šią savaitę „Erelius“ paliko vieną mačą sužaidęs 24-erių 192 cm ūgio Martynas Airošius ir 26-erių metų 195 cm ūgio Kostas Jonuška, papildęs „Ežerūną“. Straupis paaiškino skirtingas šių žaidėjų išvykimo aplinkybes.

„Nežinau, kodėl išvažiavo Airošius. Man buvo siurprizas – pasakė, kad paliko aprangą ir išvažiavo. Aš į žmogaus kailį neįlįsiu, nežinau, kas jo galvoje pasidarė, bet, mano supratimu, pamatęs, kokie žaidėjai suvažiavo, kad atvyko Ignas Fiodorovas, jis pagalvojo, kad šansai gauti minučių yra maži. Bet aš vis tiek visiems sakau, kad prieš tokius dalykus reikia atsisėsti ir pasikalbėti. O jis susidėjo daiktus ir išvažiavo nieko nepasakęs. Kitas dalykas, tai jis mėnesį laiko sirgo plaučių uždegimu, gulėjo ligoninėje ir buvo labai sudėtinga situacija. Po tokių įvykių aš negalėjau jo iškart mesti į aikštelę.

Su Jonuška nebuvome pasirašę sutarties. Jis norėjo vieno, o mes – kito. Bandėme rasti vidurį, bet mūsų jo žaidimas netenkino, jis ir pats savo pasirodymu nebuvo patenkintas. Todėl pasirinko palikti komandą. Mes su juo išsiskyrėme gražiai, jis rungtyniaus ten, kur jam patogiau ir geriau“, – kalbėjo Straupis.

„Ežerūno“ treneris Purlys mano, kad šiandieniniai jo oponentai turi geras galimybes kovoti dėl kur kas aukštesnių vietų, nei užima dabar. Šiuo metu mažeikiškiai dalijasi 11-12 vietomis.

„Gerai žinau trenerį, kad jis labai daug dirba. Sakyčiau, kad „Ereliai“ gali žaisti geriau, dar yra paieškų kelyje. Varžovas pavojingas, o jų užimama vieta, manau, dabar neatitinka jų lygio. Jie pretenduoja į aukštesnes vietas“, – pasisakė Purlys.

Rungtynės tarp „Ežerūno ir „Erelių“ – penktadienį 18 val. Molėtuose, o šį susitikimą tiesiogiai transliuos BTV televizija ir Delfi TV.

Komentarai:
info
GALEJO sTRAUPIS EILINI KART NEAPSIMELUOT IR SAKYT, KAS PAS VYKSTA VYKSTA PER TRENIRUOTES, AKIP JIS ELGIASI, KODEL SIEINA IS JO TRENIRUOJAMU KOMANDU ZAIDEJAI
2018-11-10
-3
Atsakyti
Straipis
Leisiu Balciuna ( tarzana) ir sutvarkys visus reikalus....

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-11-09
-4
Atsakyti
Ezerunas
Einam

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-11-09
-3
Atsakyti
Gyvenimas
Tai pas Mažeikius pinigų pilna, vadovybei gaila mokėti :D rezultatų nori, o žaidėjams algų duoti tai ne.. Atėjo Fiodorovas, vadovybė atsisakė Airošiaus, ką čia laikysi ir mokėsi žaidėjams, kurie nežais

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-11-09
-3
Atsakyti
pasha
Praeitą sezoną komandą paliko 14 žaidėjų, dabar per mėnesį jau 4.turbūt žaidėjai blogi, visi aštuoniolika

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-11-09
+4
Atsakyti
Anonimas
pala jonuška neturėjo sutarties kaip įmanoma taip :D tai išeina ir pinigų negauna?
2018-11-09
-5
Atsakyti
NKL
nkle galima tiketis to o dar pas toki treneri. turbut gerokai uzkniso
2018-11-09
+3
Atsakyti
Straupis ne pirmą kartą be užuolankų viską kalba, prieš tai apie Balčiūną, kad yra niekas, dabar ir šitam už nesąmonę kliuvo :>
2018-11-09
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Molėtų Ežerūnas
Mažeikių Ereliai
39%
15 vieta
Metimai iš žaidimo
42%
12 vieta
33,44
14 vieta
Atkovoti kamuoliai
36,44
10 vieta
14,56
15 vieta
Rezultatyvūs perdavimai
15,67
13 vieta
6,56
14 vieta
Perimti kamuoliai
7,44
8 vieta

Komandų lyderiai

Jonas  Zakas
14,3 PTS
48% 2P%
30% 3P%
Haroldas  Saprykinas
17,7 PTS
40% 2P%
40% 3P%
Raimondas  Ambrulaitis
5,1 REB
3,1 DREB
2,0 OREB
Ignas  Fiodorovas
8,0 REB
6,0 DREB
2,0 OREB
Arnas  Beručka
4,3 AS
2,8 TO
27 MIN
Ignas  Fiodorovas
4,5 AS
2,5 TO
27 MIN