Nuotr.: D. Lukšta
Nuotr. D. Lukšta

Nors Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandoje yra du krepšininkai ekipoje žaidžiantys antrus metus iš eilės, nė vienas iš jų miesto ir komandos nepažįsta taip gerai, kaip čia vėl sugrįžęs Gytis Sirutavičius.

Gytis Sirutavičius

Gytis  Sirutavičius
Komanda: Pasvalio Pieno žvaigždės
Pozicija: SF, SG
Amžius: 35
Ūgis: 195 cm
Svoris: 85 kg
Gimimo vieta: Panevėžys, Lietuva

35-erių metų iš Panevėžio kilęs snaiperis į Pasvalį šią vasarą sugrįžo jau ketvirtą kartą savo karjeroje. Pirmąjį „Pieno žvaigždžių“ marškinėlius Sirutavičius apsivilko dar 2003-iaisiais. Vėliau, po dviejų sezonų jis išvyko, tačiau į klubą grįžo 2011-aisiais ir vėliau – 2012-ais metais.

Dar vienas taikliarankio krepšininko sugrįžimas į Aukštaitiją įvyko 2015-aisiais, o galiausiai jį treneris Gediminas Petrauskas prisikvietė ir šįmet. 

„Čia niekas daug nepasikeitę. Čia žaidžiau prieš ketverius metus. Salė ta pati, netgi kaimynai tie patys. Valgykla, salės kavinė… Viskas taip pat. Smagu grįžti. Visi sveikinasi, klausia „kaip tu čia vėl?“ Sakau, kad negaliu be Pasvalio. Nesu pasvalietis, esu iš Panevėžio, bet tiek metų pražaidęs čia, kad gal ir baigsiu karjerą čia?

Kadaise mane čia pasikvietė, kai Pasvalys dar žaidė tuometinėje B lygoje. Vėliau perėjome į A lygą, antri metai. Pradėjo geriau sektis ir išvykau į Panevėžį, kur žaidžiau LKL. Po to po kelių metų vėl grįžau į Pasvalį. Tada buvau jau vienas pagrindinių žaidėjų. Visada smagu, kai kviečia buvusi komanda, žinai, kad tavęs reikia. Tada buvau grįžęs po Kazachstano, neturėjau klubo. Rugsėjo pabaigoje Mantas Šernius pasikvietė ir turėjau gerą sezoną“, – tinklalapiui „bcpienozvaigzdes.lt“ pasakojo Sirutavičius. 

Per savo 18 metų trunkančią profesionalo karjerą Sirutavičius yra rungtyniavęs ne tik visoje eilėje „Betsafe–LKL“ komandų, bet ir ne viename užsienio klube.

Gytis Sirutavičius

Gytis  Sirutavičius
Gytis  Sirutavičius
MIN: 20.63
PTS: 6.22 (43.75%)
REB: 2.11
AS: 2
ST: 1.56
BS: 0
TO: 1.22
GM: 9

Jo karjeros žemėlapis siekia tokias šalis kaip Ukraina, Kazachstanas, Rumunija ir Prancūzija, kurioje žaidėjas rungtyniavo praėjusį sezoną. Grįžęs į tėvynę dabar Sirutavičius yra daugiausiai patirties turintis „Pieno žvaigždžių“ žaidėjas. Nenuostabu, kad būtent jam atiteko Pasvalio komandos kapitono raištis ir rimtas vaidmuo žaidėjus vienijant rūbinėje.

„Nesu iš tų piktųjų žmonių, kai anksčiau buvo „dedovščinos“, kai kitiems (jaunesniems) žaidėjams reikia padaryti kažką. Aišku, kai reikia, pasakai žodį paskutinis, bet kad vaikyčiau jaunus, to nėra. Tiesiog vyresnieji turi autoritetą, net nereikia nieko įrodinėti.

Šįmet, kaip visada, daug legionierių. Jų visada buvo. Kaip ir visose komandose – kartą geresnis ir artimesnis kolektyvas. Kitą kartą su kažkuo sunkiau sutarti. Žmogus yra individuali asmenybė ir jos visos turi susijungti į komandą. Matome, kad šį sezoną po truputį, pradžioje buksuodami, bet jau po truputį geriau pažįstame vienas kitą ir žaidimas gerėja. Anksčiau gal greičiau tai įvyko, gal lietuviai buvo labiau pažįstami, bet dabar… Manau, viskas bus gerai“, – aiškino pašnekovas. 

Pirmosios sugrįžimo savaitės Sirutavičiui ir visai Pasvalio komandai nesiklostė užtikrintai. Sezono starte „Pieno žvaigždės“ patyrė dvi skaudžias nesėkmes, o per penkerias pirmąsias rungtynes aukštaičiai iškovojo viso labo vieną pergalę.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Sirutavičius neslepia, kad sezono pradžioje pasvaliečiai problemų turėjo ne tik ant parketo.

„Jie (legionieriai) tarpusavyje labiau pajuokauja. Yra tarsi atskiros grupelės. Dabar daug pasikeitė atmosfera nuo to, kas buvo sezono pradžioje. Buvo tyla – vieni sau, kiti sau. Mes, lietuviai, bandėme tarpusavyje susipažinti, bet dabar viskas gerai. Amerikiečiai sveikinasi, iš pradžių to nebuvo, buvo sunkiai. Dabar viskas eina į gerėja.

Nuo pagrindų, treneris viską pradėjo aiškinti, nes net ne visi žaidėjai žinojo, kaip nori ir ne visi įsijungė į schemas kaip treneris tikėjosi. Tam prireikė laiko, bet daug darbo, žingsnis po žingsnis ir judame link topo. Ant pavasario būsime pike“, – juokėsi snaiperis.

Geresnę emocinę situaciją Pasvalyje atspindi ir rezultatai. Spalio viduryje „Pieno žvaigždės“ „Betsafe-LKL“ čempionate triumfavo Kėdainiuose, o dar po savaitės namie parklupdė Panevėžio „Lietkabelį“.

Pasak pašnekovo, geresnis mikroklimatas tik prisideda prie pergalių siekimo. O nuotaikų gerintojų pasvaliečių rūbinėje, kaip pasakoja Sirutavičius, netrūksta.

„Tai tikrai duoda pasitikėjimo. Daugiau atsiranda laisvumo žaidime, amosfera kita, kai tu laimi. Kita savaitė iki artimiausių rungtynių taip pat kitokia. Nereikia vaikščioti nosį nukabinus. Kitų rungtynių laukimas būna kitoks, kai laimi.

Nuotr. V. Mikaitis

Šnekorius yra Tomas Lekūnas. Visada girdime jo bajerius, linksmina mus. Aš, kaip kapitonas, ir mano dešinioji ranka Vytautas Šulskis, darbą rūbinėje atliekame mes.

Lekūnas jį patraukia per dantį. MVP atėjo, MVP. Šiaip jis gana uždaras žmogus. Savame pasaulyje“, – atskleidė snaiperis.

Dabar įsibėgėjusios „Pieno žvaigždės“ savo pergalių kraityje turi jau 3 laimėjimus ir lieka konkurencingas kovoje dėl viduriniųjų pozicijų. Kaip pasakoja Sirutavičius, būtent kovos dėl šių vietų pasvaliečiams yra itin svarbios.

„Apie tikslus niekas tiksliai nekalbėjo, bet mažiausiai patekti į atkrintamąsias. Reikia stengtis pirmajame atkrintamųjų etape nesusitikti su „Rytu“ ar „Žalgiriu“. Tai būtų geras pasiekimas“, – baigė krepšininkas.

Komentarai:
Monte Cristo
vengrijoj zaide dar.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-11-11
+5
Atsakyti
djgaffer
Bet rimtai-ateini į rūbinę,nužvelgi visus ir eini prie savo grupės.Net labas nepasakydavo?Nu tada aišku,kodėl taip buksavo starte.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-11-11
+5
Atsakyti
Antinelegaluinvazija
Net nesisveikindavo legionieriai? Man protu nesuvokiami tokie dalykai. Budamas GM pamates iki tokio lygio dalykus iskart prametyciau zaidejus. Ta prasme rimtai protu nesuvokiama kaip galima tureti komanda kur zaidejai nesisveikina net.... Wtf

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-11-11
-6
Atsakyti
Jo
Pats autorius skaite sita rasliava su n klaidu ir minciu nusokimu?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-11-11
-8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metamos baudos

74%
15,7
Pataiko: 15,7
Taiklumas: 73,8%
Vieta lygoje: 3
Geriausias pasiekimas: 20
Blogiausias pasiekimas: 11
Daugiausia pataiko: Emmanuel Omogbo