Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Po trejų metų pertraukos į Lietuvą rungtyniauti sugrįžęs Martynas Gecevičius pripažįsta – tai toli gražu nebuvo didžiausi pokyčiai jo gyvenime pastaruoju metu. Daug labiau jo rutiną pakeitė prieš aštuonis mėnesius gimusi dukra Ema.

„Kol dar nebuvo nei dukros, nei žmonos, leisdavau sau pamiegoti ir iki vidurdienio, – važiuodamas į laikinus namus netoli Prienų LKL TV kūrybinei grupei sakė Gecevičius. – Dabar, kai dukra keliasi anksti ryte, reikia keltis ir man. Esant progai, visada stengiuosi su dukra pabūti kiek įmanoma daugiau, kad ir žmona galėtų skirti laiko sau.“

LKL TV kūrybinę komandą į klubo suteiktą automobilį pasisodinęs krepšininkas teigė, kad su žmona, buvusia tenisininke Lina Stančiūte, sutarti pavyksta visada.

„Išties visai nesipykstame, visada viską puikiai susideriname. Nors vaikas tą rutiną kiek ir pakeitė, tačiau mes dėl to didelių problemų tikrai neturėjome.“

Prisėdęs ant „Vytautas Mineral SPA“, kuriame šiuo metu yra įsikūręs, sofos, Gecevičius nusikėlė į savo karjeros pradžią ir sakė, kad didelių klausimų dėl to, kuo bus užaugęs, nekilo. Dabartinis „Skycop“ krepšininkas atskleidė epizodą, kuris tarsi galutinai nulėmė sportininko kelią.

„Tėtis tuo metu treniravo ir mėgėjus, ir profesionalus, mama taip pat buvo žaidusi krepšinį. Visada vaikščiodavome į rungtynes, su tėčiu naktimis keldavomės žiūrėti NBA. O tas kertinis lūžis buvo tada, kai man buvo, berods, šešeri metai, su tėčiu nuėjau į krepšinio treniruotę ir į normalų krepšį pataikiau tinklinio kamuoliu. Tada klausimų nebeliko“, – prisiminė Gecevičius.

Šį sezoną metami tritaškiai

36%
9,9
Pataiko: 9,9
Taiklumas: 35,9%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 16
Blogiausias pasiekimas: 6
Daugiausia pataiko: Martynas Gecevičius

Su šypsena sūnaus karjeros startą prisimena ir Valdas Gecevičius.

„Turime nuotrauką, kur dar darželyje buvo krepšiai ir vaikai ten žaidė. Žinoma, tas žaidimas buvo labiau bėgimas ir metimas, tačiau yra epizodas, kur Martynas deda į krepšį. Tai dabar, būna, pajuokaujame – tada įdėdavai, o dabar jau ne.“

Tiesa, vaikščiodamas po krepšinio atributais nukrautą savo kabinetą Gecevičius pripažino, jog turėti tėvą–trenerį ne visada yra vien pozityvas.

„Natūralu, kad kiekvienas tėtis nori tik geriausių rezultatų, o kai Lietuvoje yra tiek daug suprantančių krepšinį, visi tau gali pasakyti, kada mesti...“ – sakė snaiperis.

Vėliau kalba pasisuko ir apie debiutą aukščiausioje šalies lygoje – joje Gecevičius pasirodė būdamas vos 16–os metų, atstovaudamas dabar jau legendiniam „Sakalų“ klubui. Tiesa, žmonės tokį jo pasirinkimą vertino nevienareikšmiškai.

Vos po poros metų buvo persikelta į kitą sostinės ekipą, legendinę tuometinę „Lietuvos ryto“ komandą, vėliau laukė debiutas Eurolygoje ir du titulai prestižiniame Europos turnyre.

„Pirmasis treneris buvo Zmago Sagadinas, kuris garsėjo ilgomis treniruotėmis. Po pirmos treniruotės grįžau namo, iškart nevalgęs nuėjau į viršų ir užmigau nenusirengęs rūbų“, – atviravo Martynas Gecevičius.

Reportažas apie Martyną Gecevičių:

Komentarai:
Skaitytojas
Nebuvo kur detis

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-11-21
+1
Atsakyti
Anonimas
va kur chebra, broliai, Lukauskis ir Labuckas patys skambino, kvietė į komandą. reti turbūt atvejai Lietuvoje
2018-11-21
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Martynas Gecevičius

Martynas  Gecevičius
Komanda: Prienų Skycop
Pozicija: SG, PG
Amžius: 30
Ūgis: 193 cm
Svoris: 93 kg
Gimimo vieta: Vilnius, Lietuva