Nuotr.: Facebook
Nuotr. Facebook

MultiGyn Moterų lygos krepšinio klubai savaitgalį pradeda pasitikdami naujus iššūkius. Šeštadienį startuoja bendras Lietuvos, Latvijos ir Estijos čempionatas, kuriame šalies ekipos turės progą praplėsti savo patirties bagažą ir išmėginti jėgas su kitomis stipriausiomis Pabaltijo komandomis – Talino „Ulikool“, Rygos „Stradina Universitate“ ir Rygos TTT. 

Pastarosioms toks varžybų modelis, kada prie vietinio čempionato kovų prisijungia komandos iš kaimyninės šalies, nėra naujiena. Ilgamete partneryste besidžiaugiančios Latvijos ir Estijos krepšinio federacijos yra sujungusios tiek vyrų, tiek moterų pirmenybes. Tokioje sistemoje visai neseniai teko rungtyniauti vienai pajėgiausių Lietuvos krepšininkių Giedrei Labuckienei.

Laikiną pertrauką karjeroje paskelbusi mažeikiškė 2016-2017 m. sezone atstovavo Rygos TTT komandai, kuri šeštadienį 19 val. prasidėsiančiame susitikime savo aikštėje priims Vilniaus „Kibirkštį“.  

„Sistema atrodė patogi ir logiška, tvarkaraštis buvo sudėliotas taip, kad į Estiją išvykdavome kelioms rungtynėms iš eilės, tad turėjome geras sąlygas varžytis su pajėgiausiomis Estijos komandomis, – mintimis apie čempionato modelį su „Moterulyga.lt“ dalijosi Labuckienė. – Žinant Lietuvos moterų lygos situaciją, vien tai, kad lygoje bus daugiau rungtynių ir daugiau komandų, vertinu teigiamai. Estijos komandos yra panašaus pajėgumo į Lietuvos lygos ekipas, todėl manau, kad bendras varžybų lygis turėtų kilti.“

Vietiniame fronte dominavusi TTT tuomet sezoną užbaigė su pergalių ir pralaimėjimų santykiu 27-1 bei dviem aukso medaliais. Rygos ekipa be didesnio vargo triumfavo jungtinėje lygoje ir Latvijos čempionate, kurio finale kovojo su šiuo metu Kauno „Aistėms-LSMU“ atstovaujančios Kristės Druskytė ginama Liepojos „Vega 1“ ekipa. 

Ryškiai TTT gretose spindėjusi Labuckienė vidutiniškai per mačą pelnė po 13,3 taško, atkovojo po 6,5 kamuolio, atliko po 1,8 rezultatyvaus perdavimo, išprovokavo po 4,4 pražangos, blokavo po 1,5 metimo ir rinko po 17,7 naudingumo balo.

Nepaisant puikių rezultatų, ji tikina, jog Rygos ekipai viskas klostėsi ne taip lengvai.

„Man atstovaujant TTT komandai ir rungtyniaujant prieš Estijos klubus, iššūkių tikrai netrūko. Skaudžiai pralaimėjome vienas rungtynes, po kurių turėjome ne pačią lengviausią treniruočių savaitę Rygoje. Ne paslaptis, kad TTT savo pajėgumu ir biudžetu yra žymiai pranašesnė, tačiau galimybė rungtyniauti su tokį braižą turinčiomis komandomis kaip Rygos „Stradina Universitate“ būdavo gera treniruotė pasiruošti kovoms Europoje.

Prisiminimai išlikę tik patys geriausi, Rygoje turėjau vienas geriausių sąlygų savo karjeroje, tvarkaraštis buvo labai patogus, jaučiausi mylima ir sava, kas atsispindėjo ir mano žaidime“, – tik geriausiais žodžiais apie karjeros etapą Rygoje atsiliepė ji.

Tąkart Labuckienė kartu su TTT klubu kovojo Europos taurėje, kurioje 2016-2017 m. sezone paskutinį kartą savo atstovę turėjo ir Lietuva – antrame pagal pajėgumą Europos turnyre kovojo dabar veiklą sustabdžiusios Kauno r. „Hoptrans-Sirenos“. Tuo metu moterų krepšinio situacija Latvijoje tik gerėjo.

XX amžiuje net 18 kartų Eurolygą laimėjęs Rygas klubas nuo 2015 metų sugrįžo į Europos elitą ir vėl tapo pastove dalyve Europos taurėje, o šį rudenį, įveikus atranką, stipriausiai kaimyninės Latvijos ekipai po ilgos pertraukos atsivėrė Eurolygos durys.

Labuckienės teigimu, būtent mūšiai su galingąja TTT komanda turėtų tapti paspirtimi Lietuvos ekipoms, norinčiomis kilti į viršų visomis prasmėmis.

„TTT klubas ir organizacija pirmiausia yra pats geriausias ir artimiausias pavyzdys Lietuvai, kokios komandos verkiant reikia Lietuvos lygai ir, kad viskas įmanoma. Ekipoje rungtyniauja pajėgiausios Latvijos rinktinės žaidėjos, aukšto lygio legionierės, komandai vadovauja rinktinės treneris – idealu ir pavydu.

Tikiuosi, kad rungtynės su šia komanda Lietuvos klubams suteiks motyvacijos ir, žinoma, tobulėjimo žaidėjoms. Atvirai pasakius manau, kad Rygos komandai šį sezoną rimto pasipriešinimo nebus“, – situaciją vertino krepšininkė.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.