Nuotr.: AP-Scanpix
Nuotr. AP-Scanpix
  • „Grizzlies“ naujokas Jarenas Jacksonas buvo sučiuptas FTB, kuomet nelegaliai siuntėsi filmus ir panašų turinį

  • Išaiškėjus Jacksono veiklai, jo namuose buvo atjungtas internetas, o šeimyna dar gavo ir piniginę baudą

  • Pats krepšininkas prisipažino, jog po šio įvykio jis piratavimu nebeužsiėmė

Šių metų Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) ketvirtasis naujokų biržos šaukimas Jarenas Jacksonas pasidalino istorija, kurioje prisipažino, jog vaikystėje nelegaliai siuntėsi tiek daug turinio, jog į visa tai įsitraukti turėjo ir Federalinis tyrimų biuras (FTB).

„Jei gerai pamenu, tuo metu man buvo vienuolika metų, ėjau į šeštą klasę. Kuomet tik išeidavo koks naujas filmas – aš jį parsisiųsdavau. Muzika, filmai, serialai – siųsdavausi viską. „Kickass Torrents“, „The Pirate Bay“ – visų problemų centras“, – pasakojimą pradėjo 19-metis „Grizzlies“ puolėjas.

„Pamenu, jog žiūrėdavau „Transformerius“ dar prieš premjeras kino teatruose, o norėdamas paerzinti draugus kino salėje sakydavau filmo eilutes. Tuo metu galvodavau, kam eiti į kino teatrą, mokėti 25 dolerius vien už indelį spragėsių, kai viską pažiūrėti galiu tiesiog gulėdamas ant lovos“, – tęsė Jacksonas.

Jacksonas taip pat atskleidė, jog prie nelegalios veiklos netiesiogiai prisidėjo ir jo paties mama.

„Iš pradžių mama man sakydavo, jog liaučiausi tai daręs, nes galiu susilaukti nemalonumų, tačiau jai atsakydavau: „Tai tik viena galimybė iš milijono, aš niekada neįkliūsiu“. Ji vis tai man primindavo, tačiau vieną kartą paprašė, jog filmą atsiųsčiau būtent jai. Aš tą ir padariau“, – su šypsena veide istoriją prisiminė puolėjas.

Šį sezoną metami tritaškiai

37%
10,2
Pataiko: 10,2
Taiklumas: 36,6%
Vieta lygoje: 22
Geriausias pasiekimas: 14
Blogiausias pasiekimas: 4
Daugiausia pataiko: Mike Conley

„Vieną dieną grįžau namo ir tėtis paklausė ar siunčiausi serialą „Šeimos bičas“. Taip, siunčiausi „Šeimos bičą“. Pirmą, antrą, trečią, ketvirtą, penktą sezonus, o taip pat kelis „Pietų parko“ epizodus. Ir tuomet FTB ar panaši institucija atsekė visą istoriją failų, kuriuos buvau parsisiuntęs. Tėčiui skambinau, galbūt, aštuonis kartus ir pakėlęs ragelį jis man paprasčiausiai pasakė: „Jie ieško tavęs“.

Pats Jacksonas teigė, jog su tokia mintimi susitaikyti negalėjo: „Tuomet tėčiui atsakiau: „Liaukis, jie neieško manęs.“

Vis tik, kaip paaiškėjo vėliau, krepšininko tėtis buvo teisus.

„Jie atvyko į mūsų namus, atjungė internetą ir išrašė mums piniginę baudą. Po tokio įvykio daugiau niekada nepiratavau. Tai mane kaip reikiant išgąsdino“, – istoriją baigė Jacksonas.

Komentarai:
.
Už tokius nusikaltimus internetą visai Lietuvai reiktų atjungti.
2018-11-29
+1
Atsakyti
:D
Banditelis :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-11-28
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Jaren Jackson

Jaren  Jackson
Komanda: Memphis Grizzlies
Pozicija: PF, C
Amžius: 19
Gimimo vieta: New Jersey, JAV