Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt

Kauno „Žalgiris“ (6-7) sužaidė negražiausią akiai mačą šio sezono Eurolygoje, tačiau po dramatiškos kovos Stambule 75:71 sugebėjo įveikti vietos „Daruššafaka“ (1-12) klubą.

Foto galerija

Prasidėjus priešpaskutinei mačo minutei po Ray McCallumo tritaškio (69:65), atrodė, kad „Žalgiris“ kris prieš Eurolygos autsaiderius, o šeimininkai nutrauks 10-ies pralaimėjimų seriją, tačiau užtikrintas Aarono White'o ir Leo Westermanno žaidimas dvikovos pabaigoje leido laikinosios sostinės klubui parsivežti pergalę iš Turkijos.

Rungtynės buvo dažnai stabdomos teisėjų švilpukų – kauniečiai išprovokavo net 30 priešininkų pražangų, o patys prasižengė 23 sykius. 

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Brandonas Daviesas, kuris per 27 minutes pelnė 17 taškų (5/11 dvit., 7/11 baud.), atkovojo 4 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, porą kartų perėmė kamuolį, išprovokavo 6 varžovų pražangas ir surinko 17 naudingumo balų.

„BasketNews.lt“ žurnalistas Jonas Lekšas įvertino žalgiriečių žaidimą dvikovoje Stambule.


Brandonas Daviesas – 8 balai
27 min., 17 tšk. (5/11 dvit., 7/11 baud.), 4 atk. kam., 3 rez. perd., 2 per. kam., 6 išpr. praž., 17 naud. balų.

Nuotr. zalgiris.lt

Brandonas ir vėl buvo geriausias komandos žaidėjas visų rungtynių metu. Krepšininkas puikiai išnaudojo missmatchus, gerai provokavo pražangas ir realizavo pirmąsias 7 baudas. Tiesa, rungtynių pabaigoje amerikietis prametė 4 svarbius baudų metimus iš eilės. Pikenrolo gynyboje puikiai dirbo kojomis, lemiamoje atakoje perėmė vieną svarbiausių rungtynių kamuolių, tačiau po savuoju krepšiu porą kartų leido varžovams susikurti antruosius šansus.


Aaronas White'as – 7,5 balo
32 min., 10 tšk. (2/2 dvit., 1/2 trit., 3/4 baud.), 6 atk. kam., 2 rez. perd., 2 kld., 4 išpr. praž., 17 naud. balų.

Nuotr. „BasketNews.lt“/D.Lukšta

Iki paskutiniųjų rungtynių minučių Aaronas žaidė labai vidutinišką mačą, tačiau tada pataikė šaltakraujišką tritaškį, kitoje atakoje prasiveržė po krepšiu, o gynyboje atkovojo kamuolį, po kurio sekė kertinis Westermanno tritaškis. White'as jau ne pirmą kartą šį sezoną įrodo, kad nesvarbu, kaip besiklostytų rungtynės, jų pabaigoje jis gali prisiimti atsakomybę. 


Leo Westermannas – 7 balai
22 min., 12 tšk. (2/4 dvit., 1/4 trit., 5/5 baud.), 2 rez. perd., 4 kld., 3 išpr. praž., 6 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt

Rungtynių žaidėjas

Taškai
10
Naudingumas
17
Atkovoti kamuoliai
6
Dvitaškiai
100%
2/2

Westermannas iki savo solo pasirodymo rungtynių pabaigoje nežaidė geriausio žaidimo, o tai pasako ir statistinis faktas - atakų organizatorius padarė 4 klaidas. Tiesa, gynėjas viso mačo metu puikiai atakavo tiesioginius oponentus nugara į krepšį, o visi pramesti metimai ir padarytos klaidos nublanksta prieš rungtynių pabaigoje pataikytą tritaškį ir šaltakraujiškai realizuotas baudas.


Marius Grigonis – 6,5 balo
21 min., 10 tšk. (0/1 dvit., 2/3 trit., 4/5 baud.), 4 praž., 6 išpr. praž., 10 naud. balų.

Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta

Marius viso mačo metu išlaikė gerą agresiją puolime, o taip pat grasino varžovams ir prie trijų taškų zonos. Gynyboje Grigonis porą kartų nespėjo veidu į krepšį su savo tiesioginiu oponentu, o tai privertė gynėją prasižengti 4 kartus.


Thomasas Walkupas – 6,5 balo
10 min., 6 tšk. (3/4 dvit.), 3 atk. kam., 3 praž., 6 naud. balai.

Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta

Thomasas į aikštę pirmą kartą žengė tik 28-ąją minutę ir iškart atliko neužtikrintą metimą iš vidutinio nuotolio, o gynyboje užsidirbo techninę pražangą už vaidybą, tačiau vėliau davė labai daug teigiamos energijos. Walkupas du kartus puolime pakartojo nesėkmingus komandos draugų metimus, o jo triuškinantis dėjimas turėtų atsidurti Eurolygos 13-ojo turo gražiausių epizodų viršūnėje. Gynyboje krepšininkas puikiai dirbo tiek su tiesioginiais oponentais, tiek ir prie užtvarų išsikeitęs su aukštaūgiais.


Artūras Milaknis – 6 balai
19 min., 8 tšk. (1/3 trit., 5/6 baud.), 5 atk. kam., 3 rez. perd., 3 išpr. praž., 13 naud. balų.

Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta

Artūras visų rungtynių metu darė sau nelabai įprastus darbus – kovojo kamuolius, skirstė perdavimus bei provokavo priešininkų pražangas. Jis buvo labai svarbus žaidėjas sutraukiant gynybą į save, tačiau gynyboje Milas vėluodavo prieš už save atletiškesnius ir staigesnius amerikiečius. Ketvirtajame kėlinyje snaiperis perimetre turėjo tris idealias progas, tačiau tikslą pasiekė tik vienas tolimas metimas.


Edgaras Ulanovas – 6 balai
30 min., 6 tšk. (1/1 dvit., 0/1 trit., 4/4 baud.), 3 atk. kam., 4 išpr. praž., 11 naud. balų.

Nuotr. BasketNews.lt/V. Mikaitis

Ulanovas žaidė protingai ir klaidų nedarė, o kartais norėjosi agresyvesnio jo žaidimo. Edgaras daug dirbo be kamuolio ir gerai užsiiminėjo pozicijas, kas leido išprovokuoti „Daruššafaka“ žaidėjų pražangas. Tiesa, per daugiau nei 30 minučių 2 išmesti metimai iš žaidimo toliau išlieka per mažas skaičius. Momentais atrodydavo, kad Ulanovo tiesiog nėra aikštėje.


Derrickas Waltonas – 5,5 balo
20 min., 4 tšk. (2/6 dvit., 0/1 trit.), 5 atk. kam., 1 rez. perd., 1 kld., 4 išpr. praž., 8 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt

Žaidimo organizavimo prasme tai buvo žymiai geresnės Waltono rungtynės, lyginant su maču Miunchene, bet... Derrickui kontroliuojant kamuolį, žaidimas atrodo daug statiškesnis, o ir žaidėjo didelis klaidinamų judesių arsenalas yra dažniau naudojamas bereikalingai ir neretai dėl to yra perlaikomas kamuolys. Porą kartų įžaidėją nuo klaidos išgelbėjo teisėjo švilpukas, taip pat Waltonas atliko porą neprotingų sprendimų, kai tiesiog įlipo į medį. Verta pagirti gynėją dėl pagalbos aukštaūgiams kovojant dėl kamuolių gynyboje.


Antanas Kavaliauskas – 1 balas
8 min., 0 tšk. (0/2 dvit.), 1 atk. kam., 1 rez. perd., 1 per. kam., 1 kld., 4 praž., -3 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt

Reikia tikėtis, kad Kavaliauskas šį mačą kuo greičiau pamirš. Antanas aikštėje atrodė labai sutrikęs, o vieną epizodą po kito sekė nesėkmės. Tik išėjęs į aikštę vidurio puolėjas užsidirbo dvi greitas pražangas, o pirmąją mačo pusę puikiai iliustravo Antano kvaila pražanga prieš iš toli metantį Dieblerį. Antroje rungtynių dalyje Kavaliauskas išėjęs į aikštę neužbaigė metimo iš dėkingos situacijos, o vėliau gauta ketvirtoji asmeninė pražanga pasodino centrą visam laikui ant atsarginių žaidėjų suolelio.


Laurynas Birutis – 1 balas
5 min., 0 tšk. (0/1 dvit.), 0 atk. kam., 1 blk., 3 praž., -3 naud. balai.

Nuotr. „BasketNews.lt“/D.Lukšta
 
Tai buvo katastrofiškos rungtynės jaunajam „Žalgirio“ centrui. Birutis, tik išėjęs į aikštę, neatkovojo kamuolio gynyboje, ant ūselio neturėjo priešnuodžių prieš fiziškai už save stipresnius varžovų aukštaūgius, o visą Lauryno žaidimą iliustravo lanko nelietęs metimas iš vidutinio nuotolio.
 
Rokas Jokubaitis aikštėje neišbuvo 5 minučių, todėl jo pasirodymo nevertinome, tačiau savo debiutinėse rungtynėse Eurolygoje, 18-metis vaizdo tikrai negadino ir net spėjo pasižymėti, kai nubėgęs nuo kranto iki kranto pelnė taškus.
Komentarai:
djgaffer
White tikrai kažkiek primirštas,nors jo epizodai labai svarbūs buvo.Vien ką tas tritaškis reiškia.Waltonas taip pat jau daug geriau žaidė,pasitikėjimo turi.Tik tikrai dažniau mest galėtų,daugiau iniciatyvos imtis.Dėl Biručio labiausiai gaila,pasimetęs kažkoks buvo.Pražangų anksti prisirinko tokių gana keistų,tai gal išmušė iš vėžių.Lieka laukt geresnių jo rungtynių ir sveiko pykčio.
2018-12-20
-1
Atsakyti
Ernestas
Jokubaitis mldc tikrai , rankos nedreba ,matosi kad tikrai nori zaist
2018-12-20
-3
Atsakyti
birutis
paziurekit i panasaus ugio centrus eurolygoj (2.13, 2.14) - vesely, milutinov, poirier, tarczewski, voigtmann. ne tik gan greiti, kordinuoti, bet ir turi arba jegos, atletizmo, arba sioki toki metima.

nebus is jo kazkokio ateities talento, juolab kad jau 21 metai, ir fundamentaliai kazka jau vargu ar bepagerins. isskyrus ne toki ir isskirtini ugi, neturi beveik nieko. jeigu pridetu bent 10kg raumenu (ne mases), gal sugebetu tapti neblogu vidutinisku old school centru.
2018-12-20
-1
Atsakyti
1
nu bet birutis kaip baisiai atrodo kad nezinau kas gali atrodyt blogiau. Skystas, kad stumdo kas nori o prie tas dar letas ir nerangus, metimo is niekur neturi, net is po kase laisvas likes tik stoga sugeba susirast, kamuoli pasivaryt irgi, netgi tai kas turetu but jo pagrindinis privalumas, blokai kai jis baudos aikstelei maziem zaidejam jam neimanoma, arba leidzia imest, arba bauda. Kamuoliu irgi nenusiima. Nu jei taip toliau, tai sekantis auksciausias pasiekimas bus Lenkijos lyga.

walton irgi visiskas nusivylimas, net neziuri i krepsi budamas laisvas prie tritaskio, kai metimas vienas is didziausiu jo privalumu turetu but. Tik tiek kad per daug negadino vaizdo si karta imdamas kamuolius gynyboj ir kartais prasiverzdamas, bet tai ir Jokubaitis galetu padaryt
2018-12-20
+3
Atsakyti
xxx
Kavaliauskas po traumos iš ritmo išmušė, tikėkimės prieš Maccabi atsigaus, o Ulanovas tai irgi nekažka, norėtųsi didesnio jo indėlio
2018-12-20
-1
Atsakyti
kur
kur jokubaitis? raset biruti antana tai ir jokubaiti imeskit. jis manau 7 tikrai vertas
2018-12-20
-1
Atsakyti
Anonimas
neatsimenu baisesniu rungrtniu. Aciu Leo ir Aaronuo, leis greitai uzmirsti si maca, nes visgi pergale yra pergale. bet kavaliauskas su biruciu siandien abu issigande atrode, o kai priekinej linijoj nera pauliaus, per didele prabanga dviems aukstaugiams sitaip nenoret zaisti :/
2018-12-19
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Stambulo Darussafaka
Kauno Žalgiris
41%
25/61
Metimai iš žaidimo
44%
21/48
30
Atkovoti kamuoliai
37
19
Rezultatyvūs perdavimai
13
5
Perimti kamuoliai
4
11
Prarasti kamuoliai
12
61%
11/18
Baudų metimai
80%
28/35

Rungtynių žaidėjai

Ray  McCallum
17 PTS
6/17 FG
1/1 FT
Brandon  Davies
17 PTS
5/11 FG
7/11 FT
Michael  Eric
6 REB
2 DREB
4 OREB
Aaron  White
6 REB
5 DREB
1 OREB
Stambulo Darussafaka
Keli žaidėjai
4 AS
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
3 AS
Markel  Brown
14 EFF
- 2P%
60% 3P%
Brandon  Davies
17 EFF
45% 2P%
- 3P%