Nuotr.: D.Kerbelis
Nuotr. D.Kerbelis

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšininkui Yannickui Franke daug laiko įsitvirtinti tarp ryškiausių „Betsafe–LKL“ žaidėjų neprireikė. Tik prasidėjus sezonui į komandą atvykęs atakuojantis gynėjas iš Nyderlandų iškart ėmėsi iniciatyvos ir greitai tapo vienu komandos lyderių.

Šį sezoną metamos baudos

75%
15,7
Pataiko: 15,7
Taiklumas: 74,6%
Vieta lygoje: 3
Geriausias pasiekimas: 25
Blogiausias pasiekimas: 10
Daugiausia pataiko: Emmanuel Omogbo

Pasvalio klube per devynerias rungtynes Y. Franke vidutiniškai renka po 14,3 taško ir tik viena dešimtąja jo dalimi nusileidžia Martynui Gecevičiui.

Su Y. Franke pastebimai geriau sekasi ir visai Pasvalio komandai. Iki jo atvykimo „Pieno žvaigždės“ buvo per penkerias rungtynes iškovojusios vos vieną pergalę, o dabar Aukštaitijos klubo pergalių sąskaita jau gerokai papilnėjusi.

Tiesa, kaip pasakoja pats Franke, jis į savo asmeninius rodiklius orientuojasi mažiausiai.

„Kalbant atvirai, apie aukštas vietas statistikoje net pats nežinojau, kol man nepaskambino ir to nepasakė tėvai. Į tokius dalykus tiesiog nekreipiu dėmesio. Smagu, bet nuo pat atvykimo čia man buvo svarbu matyti komandos progresą, matyti, kad visi yra įtraukti į žaidimą, tai mane verčia būti laimingu. Malonu būti rezultatyviausiu, bet dar tik pirma sezono pusė, mums dar liko daug kelio“, – tinklalapiui „bcpienozvaigzdes.lt“ pasakojo Franke.

Nors iš Harlemo miesto Nyderlandų Vakaruose kilusiam Franke dar tik 22-eji, jis savo karjerą pradėjo kaip tikras krepšinio keliauninkas. 

Savo karjeros pradžioje gynėjas atstovavo trims Nyderlandų klubams. Vėliau jis trumpai rungtyniavo Suomijoje ir Kroatijoje, o praėjusį sezoną turėjo kol kas rimčiausią karjeros įrašą – krepšininkas rungtyniavo Italijoje, kur gynė Europos taurės klubo Trento „Dolomiti Energia“ spalvas.

Italija ir nauja patirtis jam paliko dvejopą įspūdį ir sau priimtinesnį žaidimo stilių jis atrado Lietuvoje.

„Jei lyginant su Italija, tai ten žaidimas yra labiau fiziškesnis, labiau paremtas fizine jėga. Čia žaidžiamas komandinis krepšinis, visos klaidos verčiamos taškais. Man tai patinka. Nesakau, kad Italijoje buvo mažiau krepšinio intelekto, bet Lietuvoje žaidėjai turi daug intelekto nuolat ieškoti laisvų žmonių. Todėl man patinka žaisti Lietuvoje“, – teigė Franke.

Tiesa, pašnekovo Lietuvoje laukė ir dar viena nauja patirtis. Nors per savo karjerą Franke jau matė ne vieną komandą, Pasvalys yra mažiausias miestas, kuriame jam kol kas teko rungtyniauti. Vis tik Franke miesto dydžio nesureikšmina – veiklos klausimą jis sprendžia sumaniai.

„Na, tai yra mažas miestas. Prieš čia atvykstant kalbėjau su keliais žmonėmis, jie sakė, kad tai yra mažas miestas. Galbūt man kartais reikėjo prie to priprasti, bet tereikia tik išlikti pozityviam, būti su tinkama mąstysena ir viskas bus gerai.

Visada, jei mąstysi pozityviai, gausi daugiau naudos iš situacijos. Čia šalia turime didesnį miestą Panevėžį, kuriame yra daugiau veiklos nei Pasvalyje. Vaikštinėjame po jį, vėliau stengiamės nuvažiuoti į tokius miestus kaip Vilnius ar Ryga, kur yra dideli prekybos centrai. Jei išliksi pozityvus, gali išlaikyti save šviežią.

Jau nuo pat pradžių prisitaikiau labai greitai. Jau iškart supratau, kad čia nebus didelis miestas su daugybe pramogų, taigi turiu pralinksminti pats save. Man tai nėra problemų, kartais atvyksta mano mergina. Viskas čia gerai.

Jiems (artimiesiems) buvo įdomu, bet jie žino mano asmenybę, jie dėl manęs nesijaudina. Abu mano tėvai labai mėgsta krepšinį, jie yra buvę profesionalūs krepšininkai. Taip pat jie stebėjo ir rungtynes su „Žalgiriu“, – pasakojo atletas.

Nuotr. BNS/LKL

Iš Nyderlandų kilęs Franke augo šalyje, kur krepšinis nėra net tarp trijų populiariausių sporto šakų, o jo gimtinėje karaliauja sausakimšus stadionus renkantis futbolas.

Vis tik Franke tikisi, kad Nyderlandai po truputį pamils ir krepšinį. Mažų pergalių „Pieno žvaigždžių“ legionieriaus atstovaujama rinktinė turi ir dabar – prieš trejus metus Nyderlandai jau dalyvavo finaliniame Europos čempionato etape, o pasaulio čempionato atrankos turnyre šįmet prasibrovė į antrąjį etapą.

Franke įsitikinęs, kad naujos pergalės gali priversti Nyderlandus pamilti ir krepšinį.

„Galiu pasakyti tik tiek, kad krepšinis toje šalyje nėra didelis reiškinys. Dabar mes su nacionaline ekipa stengiamės tai auginti, bet anksčiau girdėjau ir dabar jau supratau, kad čia, Lietuvoje, žmonės gyvena dėl krepšinio.

Tai tokia pati situacija Nyderlanduose yra su futbolu. Aš esu jau naujosios kartos atstovas, todėl dabar stengiamės auginti krepšinio lygį, kad jis bent kiek priartėtų prie futbolo. Tai yra sunku, bet žinote, žmonės šiais laikais dažnai keičia nuomones, galbūt rinktinė pasieks gerus rezultatus ir pakeis žmonių mąstymą. 

Anksčiau, prieš keletą metų, buvo toks reiškinys, kad žmonės žiūrėjo kitaip, bet dabar viskas kitaip, nes ir rinktinės rezultatai geresni. Mes buvome Europos čempionate, tada patekome į antrą pasaulio čempionato atrankos etapą. Jame reikalai gerai nesiklosto, bet tai yra žingsniai ateičiai. Ateityje, manau, tai pasieksime“, – pasakojo Franke.

Komentarai:
djgaffer
Nuskilo PPŽ,kad pavyko jį įsigyti.Pozityvus žmogus,puikiai dirbantis savo darbą.Iš karto lyderiu tapo.Tik keista,kad joks rimtesnis klubas jo iki šiol nepakvietė.Juk ir rinktinėje vienas pagr.žmonių.Nors dar gana jaunas,tai bus jo karjeroje ir garsesnių komandų.
2018-12-28
Atsakyti
pierno zvaigzdes
kaip tampa iprasta tokiose klubuose tampa lyderiai nebus kad kita komanda ispirktu
2018-12-28
+1
Atsakyti
Karteris
Nezinau kaip jums ar kokiam Sarui bet jis tikrai tiktu zaist Zalgiryje. Visai geras grajokas jo highlightus paziurejau. Talento turi.
2018-12-28
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Yannick Franke

Yannick  Franke
Yannick  Franke
MIN: 27.38
PTS: 14.1 (57.14%)
REB: 3.9
AS: 1.6
ST: 0.7
BS: 0.1
TO: 1.5
GM: 10