Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta

Tarptautinis krepšinio portalas „Eurobasket.com“ surengė kasmetinę apklausą, kurioje rinko geriausius 2018-ųjų Europos žaidėjus bei trenerius. Šįkart rinkimuose laurus skynė ir Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius.

Luka Doncic

Luka  Doncic
Komanda: Dallas Mavericks
Pozicija: SG
Amžius: 19
Ūgis: 201 cm
Svoris: 99 kg
Gimimo vieta: Slovėnija

„Eurobasket“ apklausoje dalyvavo per 200 šio portalo žurnalistų iš įvairių Europos šalių. Sirgaliai šiuose rinkimuose nuomonės reikšti negalėjo.

Pačioje svarbiausioje geriausio žaidėjo kategorijoje triumfavo slovėnas Luka Dončičius, pernai su Madrido „Real“ laimėjęs Eurolygos taurę. Jis taip pat tapo naudingiausiu turnyro ir finalo ketverto krepšininku.

Geriausiu atakuojančiu gynėju išrinktas Aleksejus Švedas (Maskvos srities „Chimki“), lengvuoju krašto puolėju – Cory Higginsas (Maskvos CSKA), sunkiuoju krašto puolėju – Tornikė Šengelija (Vitorijos „Baskonia“, o vidurio puolėju – Janas Vesely (Stambulo „Fenerbahce“).

Į antrąjį simbolinį penketą pateko Sergio Rodriguezas (CSKA), Nando De Colo (CSKA), Nickas Calathesas (Atėnų „Panathinaikos“), Luigi Datome („Fenerbahce“), bei Nicolo Melli („Fenerbahce“).

Tuo metu metų trenerio apdovanojimuose pirmoji vieta skirta Jasikevičiui, „Žalgirį“ atvedusiam iki Eurolygos finalo ketverto. „Eurobasket.com“ rašo, kad jis „vėl grąžino „Žalgirį“ tarp geriausių Europos klubų“.

Geriausio europiečio krepšininko kategorijoje laimėjo Milvokio „Bucks“ klube žibantis puolėjas Giannis Antetokounmpo.

Komentarai:
Rytfaniam
Jei paimsi visa krepsinio istorija - Zalgiris Europos komandų Top 10 ar net Top5. Todėl tikrai “vėl”.
2019-01-02
+1
Atsakyti
2019
2019, o vis dar kalba apie 2017 metų sezoną.
2019-01-01
Atsakyti
to Anonimas
final4 niekada neuzsimirs nei Zalgirio fanams, nei visai Lietuvai. Cia tik rytfaniai noretu, kad taip butu
2019-01-01
+1
Atsakyti
Anonimas
na taip,praejes sezonas buvo wow,bet siemet apie toki titula kolkas belieka tik svajot.jei nepateks i top8,deja,bet final4 uzsimirs(isskyrus zalgirio fanus kuriems panasi pergale buvo pries 20 metu).siemet pats rinko komanda todel ir atsakomybe uz rezultata eina jam.kritikos daug buta pries sezona,panasu kad dalis jos visai pagrista
2019-01-01
+2
Atsakyti
Praeitais sezonas senai praėjo jau dar verta apie tai šnekėti?
2019-01-01
+13
Atsakyti
Marius
Neblogai. Sakyciau neblogai zaliai prisodrintas skreplys raudonskuduriniams i snuki Naujuju metu proga.
2019-01-01
+2
Atsakyti
R
Sveikinimai Šarūnui!!!
2019-01-01
-4
Atsakyti
Zemaitis
Kal tu piemeny nusimanai apie tikra krepsini
2019-01-01
-1
Atsakyti
zalgiris
Su naujais metais
2019-01-01
-3
Atsakyti
xs
vel grazino :DDD kada jis buvo
2019-01-01
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.