Nuotr.: Scanpix
Nuotr. Scanpix

Beveik treji metai – tiek laiko praėjo nuo pastarojo karto, kai Vilniaus „Ryto“ komanda iškovojo titulą.

2016-ųjų vasarį tuometis „Lietuvos rytas“ triumfavo Karaliaus Mindaugo taurės turnyre. Titulų badą vilniečiai sieks nutraukti jau kitą mėnesį, kai KMT turnyras vėl grįš į Vilnių ir „Rytas“ galės būti finalo ketverto šeimininkas.

Prieš dešimtmetį „Lietuvos rytui“ titulų nestigo. Klubas per istoriją iškovojęs ne vieną skambią pergalę tiek Lietuvoje, tiek ir Europoje.

Pirmą kartą Europos turnyruose pavyko triumfuoti dar 2005-aisiais Šarlerua mieste Belgijoje, kai Europos taurės (tada dar vadinosi ULEB taure) finale vilniečiai 78:74 palaužė „Makedonikos“ krepšininkus iš Graikijos.

Puikiai tą žygį link trofėjaus pamena ir dabartinis Prienų „Skycop“ žaidėjas Mindaugas Lukauskis, pasidalinęs savo mintimis su LKL TV kūrybine komanda.

„Kelias iki finalo tada buvo labai sunkus, komandoje keitėsi treneriai. Bet sudėtis buvo tikrai gerai sukomplektuota, turėjome nemažai garsių žaidėjų, kaip Javtokas, Einikis, Nesby – tai buvo tikra čempionų komanda.“

Kitos tokios pergalės laukti reikėjo ketverius metus, tačiau ji buvo ne ką mažiau saldi – 2009-aisiais finale buvo įveiktas turtingasis Maskvos srities „Chimki“ klubas.

Šiame finale, be jau minėto Lukauskio, žaidė ir du dabartiniai Alytaus „Dzūkijos“ krepšininkai – Artūras Jomantas ir Steponas Babrauskas. 

„Žinojome, kad vieno Carloso Delfino alga yra tokia, kaip visos mūsų komandos, – prisiminė tuometis komandos kapitonas Babrauskas. – Rungtynių pradžioje jie laikėsi gerai, pirmavo, bet mes vis artėjome, buvome kaip tie šunys, kurie po truputį kanda ir nepaleidžia.“

Lukauskis išskyrė ir konkretų epizodą, kuris, jo manymu, pradėjo sėkmingą komandos atkarpą tose rungtynėse.

„Tas Jomanto stogas Maciejui Lampei, šiam jau ruošiantis galingai dėti į krepšį. Dar ir dabar juokaujame, kad būtent po to epizodo prasidėjo mūsų sugrįžimas.“

Tai buvo istorinis sezonas tuometinei „Lietuvos ryto“ komandai – buvo iškovoti visi penki įmanomi titulai, tarp kurių – ir ketvirtoji LKL čempionų taurė.

Komentarai:
Anonimas
Buvo laikai
2019-01-09
+1
Atsakyti
As
Ryto taip savo laiku buvo prie lyderiu. Ir titulu turi. Kas įdomiausia Jomantas savo laiku iš vis perspektyvus labai buvo...
2019-01-09
-2
Atsakyti
Bb
Jomantas ir babrauskas legendu legendos
2019-01-09
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metami dvitaškiai

58%
21,3
Pataiko: 21,3
Taiklumas: 58,2%
Vieta lygoje: 6
Geriausias pasiekimas: 29
Blogiausias pasiekimas: 12
Daugiausia pataiko: Dominique Sutton