Nuotr.: K. Kavolėlis
Nuotr. K. Kavolėlis

Mantas Rubštavičius šeštadienį sužaidė istorines rungtynes – 16-metis pelnė pirmuosius taškus „Betsafe–LKL“ čempionate.

Šį sezoną pelnomi taškai

49%
79,8
Pelno taškų: 79,8
Taiklumas: 48,8%
Vieta lygoje: 5
Geriausias pasiekimas: 96
Blogiausias pasiekimas: 58
Daugiausia pelno: Michael Morrison

Tačiau po šio susitikimo Panevėžio „Lietkabelis“ išregistravo jaunąjį talentą iš savo sudėties.

Pasak „Lietkabelio“ direktoriaus Martyno Purlio, toks žingsnis žengtas siekiant suteikti Rubštavičiui daugiau žaidybinės praktikos, bet dar šį sezoną krepšininkas turėtų grįžti į „Lietkabelio“ sudėtį.

„Pagal LKF taisykles, žaidėjai, kuriems nėra 18 metų, gali dalyvauti ne daugiau kaip trijuose čempionatuose, – LKL.lt sakė Purlys. – Jis žaidžia už dvi amžių grupes moksleivių lygoje ir iki šiol dalyvavo LKL pirmenybėse.

Tačiau pasitarę su RKL komanda, kuriai jis atstovavo prieš tai, nutarėme grąžinti jį į regionų lygą, kad turėtų daugiau praktikos.“

16-metis 193 cm ūgio puolėjas šeštadienį pelnė pirmuosius taškus aukščiausiame Lietuvos krepšinio divizione – per pusantros minutės pataikė vienintelį dvitaškį į Vilniaus „Ryto“ krepšį.

Tai buvo trečiosios jaunojo panevėžiečio rungtynės „Betsafe–LKL“ – prieš tai jis žaisdamas su „Rytu“ ir Kėdainių „Nevėžiu“ prametė vienintelį tritaškį.

„Labai džiugu, kad jaunas krepšininkas gavo šansą žaisti LKL būdamas 16-os ir dar pelnyti taškus, – sakė Purlys. – Džiugu matyti Panevėžio krepšinio mokyklos atstovą, kuris žaidžia, tobulėja ir stengiasi per treniruotes. Jo akys dega.

Jis ir toliau treniruosis su pagrindine komanda, dalyvaus mūsų procese, bet kad turėtų daugiau patirties, žais regionų lygoje. RKL baigiasi kovo mėnesį, po to jis turėtų grįžti pas mus.“

„Lietkabelis“ artimiausią savaitgalį ilsėsis nuo varžybų – dėl Kėdainių arenos užimtumo 20-ojo „Betsafe–LKL“ turo rungtynės su „Nevėžiu“ nukeltos į vasario 28 d.

Komentarai:
djgafferMldc.


lietuviškai gal nemoki?
2019-01-23
-2
Atsakyti
djgaffer
Mldc.
2019-01-22
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Mantas Rubštavičius

Mantas  Rubštavičius
Komanda: PKKSC-2 (2002)
Panevėžio Lietkabelis
Pozicija: PG, SG
Amžius: 16
Ūgis: 170 cm
Gimimo vieta: Lietuva