Nuotr.: LSKL
Nuotr. LSKL

53 tritaškiai iš 122 bandymų, nė vieno dvitaškio, 5 taiklios baudos ir 164 taškai – tokie skaičiai nugulė Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) statistiniame protokole, kai VDU pirmadienio vakarą 164:122 nugalėjo VDU-ŽŪA komandą.

Žaidimas vien tritaškiais gali būti pirmas toks atvejis ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje.

„Žaidėjai patys susigalvojo mesti tik tritaškius, pradėjo, pirmieji metimai sukrito, o vėliau tik skatino vieni kitus nemesti dvitaškių ir žaisti, kaip susitarė“, – po įspūdingos pergalės tinklalapiui „BasketNews.lt“ kalbėjo Vytauto Didžiojo universiteto komandos treneris Arūnas Juknevičius.

Jis sakė rungtynių metu per daug į žaidėjų daržą nelindęs, o tik sekęs auklėtinių pasirodymą.

„Specialios užduoties, kad taip reikia žaisti, neturėjome. Varžovai buvo aiškiai silpnesni ir dar neturėjo geriausių savo žaidėjų, o pas mus, kaip tyčia, susirinko vos ne pati stipriausia sudėtis. Akivaizdžiai skyrėsi meistriškumo lygis, tai jie ir sugalvojo taip žaisti.

Tritaškiai šiandien buvo geriau nei dvitaškiai, nes tolimų metimų šiandien pataikėme tiek pat, kiek ir varžovai – dvitaškių. Skirtumas tas, kad pas mus pataikymas buvo vertas trijų taškų, pas juos – dviejų“, – juokdamasis porino treneris.

Pasak Juknevičiaus, VDU šiandien žaidė visos sudėties, todėl trenerio planas buvo vienas – kuo daugiau rotuoti žaidėjus ir duoti pakankamai pasižaisti visiems krepšininkams.

„Mūsų sudėtis šiandien buvo tokia, kokios dar šį sezoną neturėjome. Nežinau, kuris konkrečiai žaidėjas tokį tritaškių pasirodymą sugalvojo. Mano planas buvo keistis kas penkias minutes skirtingais penketais, kad visi gautų po lygiai pažaisti, nes vėlgi, mūsų šiandien pas mus buvo daug ir gerų krepšininkų“, – patikino VDU komandos galva.

VDU komandai atstovavo daugiausia profesionalai – LKL žaidžiantys Rokas Stankevičius, Regimantas Miniotas ir Ignas Labutis, NKL krepšininkai Grantas Vasiliauskas, Marijus Užupis, Tomas Zdanavičius ir kiti.

Rezultatyviausiai pasirodė be daugiausiai tolimų metimų pataikė „Šiaulių“ komandai LKL pirmenybėse atstovaujantis Stankevičius, sumetęs 11 iš 15 tritaškių ir surinkęs 33 taškus.

Po 7 tritaškius atseikėjo Labutis, įmetęs 21 tašką (7/14 trit.), ir dvigubą dublį užfiksavęs Miniotas. Aukštaūgis pelnė 24 taškus (7/11 trit., 3/3 baud. met.), atkovojo 11 kamuolių, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, taip surinkdamas 36 naudingumo balus.

„Regimantas Miniotas – Universiados čempionas. Turbūt ir šią vasarą jis nori ten pat patekti, todėl turi žaisti kaip studentas“, – paklaustas, kaip vertina auklėtinio pasirodymą, atsakė Juknevičius.

Treneris taip pat suskubo paminėti kitą krepšininką – 19-metį Julių Liesį. Šiandien žaidėjas pataikė 3 iš 8 tritaškių ir surinko 9 taškus.

Anot Juknevičiaus, Liesis komandoje žaidžia su perspektyva į ateitį, mat planuoja studijuoti tame pačiame Vytauto Didžiojo universitete.

„Julius Liesis jau pernai žaidė mūsų komandoje RKL čempionate, tačiau šiemet dar papildomai nusprendė atstovauti Kauno Technologijos Universiteto (KTU) ekipai NKL čempionate, nes norėjo žaisti aukštesniame lygyje. 

Jis pas mus žaidžia kaip moksleivis, nes tokių Studentų lygoje komandos gali turėti po du. Pasišnekėjome, kiek man žinoma, jis nori pas mus studijuoti, todėl pasiūlėme jam prisijungti prie VDU ekipos. Jau vasarą jis buvo mūsų narys, dalyvavo turnyre Izraelyje, o šiaip jau turbūt keleri metai, kaip jis dalyvauja VDU komandos veikloje“, – sakė treneris.

Treneris teigė, jog sėkmės paslaptis yra komandos sutarimas tarpusavyje, o dabartinė atmosfera rūbinėje jį itin tenkina.

„Mūsų komanda labai gerai sutaria tarpusavyje. Visi draugiški, didžioji dauguma žaidėjų jau ne vienerius metus žaidžia kartu ir yra gerai pažįstami. Kai kurie atstovavo Lietuvos studentų rinktinei Europos čempionate bei Universiadoje, kurioje tapo čempionais. 

Tikrai galiu teigti, kad atmosfera komandoje yra labai gera. Jaunesnius ar silpnesnių lygų žaidėjus taip pat visi draugiškai priima todėl ties šia vieta jaučiamės tvirti“, – akcentavo Juknevičius.

Sezonas VDU komandai kol kas klostėsi itin gerai – ekipa laimėjo 10 susitikimų ir patyrė 2 nesėkmes, o reguliarųjį sezoną užbaigė lyderiaudami „Vakarų“ divizione.

Paklaustas, kaip vertina sezoną, Juknevičius nedaugžodžiavo, tačiau pabrėžė aukštesnių lygų žaidėjų svarbą komandos rezultatams.

„Mano vertinimas labai paprastas: kai reikėjo žaisti prieš stiprias komandas, iš aukštesnių lygų atėjo vienas kitas žaidėjas. Dabar, kaip minėjau, susirinko visi. Dėl to ir patyrėme tuos pralaimėjimus – kai nebūdavo žaidėjų iš LKL ar NKL, tai daugiau žaisdavo krepšininkai iš Regionų krepšinio lygos (RKL)“, – dviejų pralaimėjimų priežastį įvardijo treneris.

Juknevičius nesuabejojo ir atsakydamas į klausimą, susijusį su komandos tikslais šį sezoną.

„Kaip ir visada – norime būti pirmi. Kito tikslo studentų lygoje mes ir nekeliame. Norime būti pirmi ir važiuoti į Europos čempionatą“, – sakė strategas.

Komentarai:
omg
djfager tai invalidas matosi... taigi parasyta zaide pries zemesnio lygio komanda... tai ar taip ar taip aplos...
2019-01-24
-20
Atsakyti
djgaffer
Toks ir treneris tada,jei žaidėjai daro,ką susigalvoja.Už mazgotę jį laiko,bet tas durnius to nesupranta.Debilas totalus.Dar sako,kad nenorėjo kištis į žaidėjų sprendimus.Kaip tu kišies,jei į galvą iš karto gausi.Durnius.
2019-01-22
+6
Atsakyti
Babatukas
Gėda treneriui Juknevičiui. O gal ir negėda, nes nei velnio jis ne treneris? Eilę metų stebina VDU rektorato sprendimai leisti mokintis (nesimokinti) profams, kad tik užsidėti medaliuką šioje morališkai bankrutuojančioje lygoje.
2019-01-22
Atsakyti
ramas
Lietuvos sudų krepšinio lygos vadove, kas tu bebutum, atsibusk, kam idomi sita parodija, kai zaidzia prfesionalus krepsininkai, mes gi juos matom LKL, NKL. Cia tipo garbe lygai, univerui? atsakymas paprastas- ne garbe, o sudu sudas
2019-01-22
+10
Atsakyti
asas
Nu bent taip sudiniausia pasulio lyga susilauke demesio siek tiek
2019-01-22
-3
Atsakyti
Jonas
Sunleft net nekyla noras domėtis kai profai žaidžia už studentus. Žinau kad žaidimas už universitetus garantuoja diplomą nelankant paskaitų ;)
2019-01-22
Atsakyti
ekspertas
treneris galejo likti ir namie su zmona - juk vistiek zaidejai nusprende :DDDD dar ir be gynybos lose abi komandos, tik 5 prazangos per abi komandas :DD
2019-01-22
-11
Atsakyti
best defender
klaunai iš klaunados
2019-01-22
+3
Atsakyti
...
Parodija Lietuvoje su tuo studentų krepšiniu jog leidžiama profams žaisti
2019-01-22
-7
Atsakyti
To jonas, pasidomek lt studentu krepsiniu
2019-01-22
+1
Atsakyti
Jonas
Buki ar ne buki, koks įdomumas ir prasmė žaisti profams jeigu atėjo šūdo pamalti ir tik tritaškius pamėtyti? Per žemas lygis jiems čia paliginus su LKL.
2019-01-21
-7
Atsakyti
Baba Jaga
Jie zaidzia uz studentus ne del smagumo o todel kad tebesimoko sitose univeruose nors jau ir lkl zaidzia... jezau kai buki cia kaikurie...
2019-01-21
-1
Atsakyti
Anonimas
opa 11/15
2019-01-21
-8
Atsakyti
...
Nu va padare grynai NBA :P

Ten tokie patys rezultatai ir toks pats zaidimas
2019-01-21
-12
Atsakyti
kodel
kai zaidzia krepsininkai profesionalai uz megejus, ir sutinka megeju komanda, tai toks ir vaizdas. siulau visiems tiem profams eit pasiboksuot su profais, ir po raundo reanimacijoj savaite pagulet. praktiskai tas pats butu. tegu losia uz profus, ar ten kiausiai per skysti, studentams tegu palieka studentu krepsini.
2019-01-21
+10
Atsakyti
Nesvaikit
Profai lošia ir kituose univeruose, nedarykit čia sensaciju.
2019-01-21
-3
Atsakyti
Jonas
Profai žaidžia už studentus?:))
2019-01-21
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.