Landry Nnoko Nuotr.: Imago Sport – Scanpix
Stefanas Peno Nuotr.: Imago Sport – Scanpix
Luke'as Sikma Nuotr.: Imago Sport – Scanpix
Franzas Wagneris Nuotr.: Imago Sport – Scanpix
Rokas Giedraitis Nuotr.: Imago Sport – Scanpix
Landry Nnoko Nuotr.: Imago Sport – Scanpix
Stefanas Peno Nuotr.: Imago Sport – Scanpix
Luke'as Sikma Nuotr.: Imago Sport – Scanpix
Franzas Wagneris Nuotr.: Imago Sport – Scanpix
Rokas Giedraitis Nuotr.: Imago Sport – Scanpix

Dvi skirtingas rungtynių dalis sužaidęs Vilniaus „Rytas“ atsakomajame Europos taurės „Top 16“ etapo mūšyje su Berlyno ALBA patyrė skaudų pralaimėjimą. 21-ąją mačo minutę pirmavę net 21 taško persvara, Dainiaus Adomaičio auklėtiniai sugebėjo ją paleisti vėjais ir po netaiklaus D.J. Seeley metimo iš vidutinio nuotolio aidint sirenai nusileido 85:87.

Foto galerija

Be suspenduoto Dominique'o Suttono vertęsis „Ryto“ specialistas po dvikovos išskyrė po dviejų kėlinių pasikeitusį savo žaidėjų žaidimą ir atkreipė dėmesį į pergalę kainavusius statistinius rodiklius.

„Sunkios, bet vėl geros rungtynės prieš ALBA. Deja, pralaimėjome. Minėjau skaičius – kai mes kontroliavome jų lengvus taškus, mažus dalykus gynyboje, mes laikėme rungtynių kontrolę savo rankose. Po ilgosios pertraukos ALBA puolime atkovojo 11 ar 12 kamuolių ir pelnė 19 papildomų taškų. Šitie skaičiai ir lemia skirtumą. 

Pirmoje mačo pusėje jie nepelnė nė taško iš antrųjų šansų. Reikia tik šiuos dalykus daryti gerai, ką ir darėme per pirmąsias 20 minučių, ir galbūt tai pakeis rungtynes. Toliau – lengvi taškai greitose atakose. Pirmoje dalyje mes padarėme tam tikras klaidas, bet ne tiek daug, kiek antroje pusėje. Tiesiog tokie du aspektai“, – kalbėjo Adomaitis.

Po 4 turų „Rytas“ E grupėje užima paskutinę – ketvirtąją vietą. Kitą savaitę vilniečiai Belgrade susikaus su vietos „Partizan“, o paskutiniame „Top 16“ etapo ture savo aikštėje priims Monako „Basket“. 

Sostinės klubas namie prieš „Partizan“ laimėjo 80:74, tuo metu išvykos mače su Monako ekipa 70:75 turėjo pripažinti varžovų pranašumą.

Spaudos konferencija:

Rungtynių apžvalga:

Komentarai:
Toks rinktines trenerio veidas?stebintis kaip rezultatas krenta,patarti niekas negali nes vadovybe toli,veliau aisku pagelbejo statistiniai popieriai ir musu dzigitas suprato,kad treciam keliny komandai nesiseke nei uzpulti,nei apsiginti.

Nesuprantu kas ji toki iskase?nu faktas,kad lietuvoj nera geru treneriu,bet sitas NEISSIGELBEJIMAS.
2019-01-23
+20
Atsakyti
Donce
Adomai, o trys pralaimetos rungtynes duobele ar dar nelabai?
2019-01-23
+3
Atsakyti
rr
Klausyk italas83,vakar žaidė rytas su alba, ko tą žalgiri kiši? Jei neuri ką apie mačą pasakyti, nerašyk išvis.
2019-01-23
+4
Atsakyti
LOL
Esmė, kad jis neturi patirties kaip treniruot aukšto lygio žaidėjus ar stiprius charakterius, kai pats žaidė, nelabai turėjo komandoje tokių asmenybių. Plius autoritetas kažkam jis irgi nėra, kaip sakant jei būtų mokėjas užrėkt jau pirmam mėnėsį ant Suttono, tai viskas ties tuom ir būtų pasibaigė. Šitie dalykai ateina su patirtim, bet kolkas jam reikėjo neimt klubo, kol buvo rinktinėj, jei būtų atnešės kokį medalį, iškart užsirekomenduotu respektabiumo taškų. Reikėjo kokį Lukauskį pasiimt, būtų bent rūbinė sutvarkės.

O dėl rinktinės bus kraupu, jei bandys žaist trajakais turėdamas Domą ir JV. Kad ir koks ten DMO yra, kad ir kokioj lygoj jis ten žaidžia, bet už Bendžių jis dar kolkas daug geresnis, pažiūrėsim ar sugebės Adomas nebūt toks ožiukas kaip Garastas kadaise buvo su Ilgausku.Šiuot metu dvyliktuke nematau nei vieno ryto žaidėjo, vienas Butkevičius kažką padoraus demonstruoja, bet deja, jis savo pozicijoje tėra 4-5 žmogus. Tiesiog manau buvo labai blogas sprendimas eiti į Rytą dabar, šansų joks realiai treneris neturėtų nugalėt žalgirio, lieka tik Eurocup, bet su tokiu kukliu biudžetu ir ten mažai vilčių, visgi yra 8-10 stiprių komandų, kurios ir EL pergalių pasiimtu.
2019-01-23
-9
Atsakyti
Anonimas
NEMANAU KAD ČIA KALTAS ADOMAITIS, ČIA KOMANDA SURINKTA NEKOKIA, ADOMAITIS SU ATSARGINIAIS RINKTINES ŽAIDĖJAIS TIK KARTĄ TESUKLUPO NORS AIŠKU KAD IR KITOS RINKTINĖS SILPNOS BUVO
2019-01-23
-6
Atsakyti
po visu niekingu vadybos pareiskimu apie Zalgiri, po nuolatines smeisto kampanijos, pasiputeliskumo, po kitu LKL komandu tycinio silpninimo, po zaideju akibrikstu kokie jie achujieni ir koks rytas achujienas, po dalbajobu sirgaliu svaigimu ir tyciojimosi is Zalgirio as negaliu atsidziaugti kasmetine sio projekto agonija ir tai tikiu dar ne dugnas. Zalgiris man NR 1, taciau palaikau ir neptuna ir kabeli ir dzukija kai zaidzia pries sita paslemeku komanda ar tarptautiniuose frontuose. O rytas man asocijuojasi su b tribunos intelektualiai zlugusiu nevisprociu kompanija, kurie vienintelis tikslas yra tyciotis is geriausios Lietuvos komandos, tad pasprinkit, duskit savo paties vemalais
2019-01-23
+2
Atsakyti
rr
Pronlemas, kad jis ir rinktines treneris. O prgrindine pralaimėjimo priežastis, kad treciam kėlinį rytas neturėjo trenerio.
2019-01-23
-6
Atsakyti
Gedvydo
G. Vainausko tik oficialiai nėra Ryte. Viskas yra kontroliuojama o pasikeitimai yra tik cirkas akims visiems dumti. Darius Gudelis atseit "išėjo" bet ir toliau liko, MG Baltic, "advokatas" Černiauskas ir tap toliau... . Klonio g. nusikaltimai kabės ir kabo kaip likimo karma virš šio "klubo".
2019-01-23
-1
Atsakyti
kunigas
Negali kommanda visada laikytis tik ant 3taskiu.Krepsys uzsiriso - ir kas tada? nei minutines nei deriniu.O didziausia problema kad komandoj nera lyderio kuris paskutinem minutem turetu kamuoli savo rankose,va cia Suttonas ir buvo reikalingas. Aisku krameris kaltas ir vilniuj ir berlyne.Bet esminis dalykas kad treneriai ir vadovybe ne suttonui turi rodyti o rezultatais.Nesvarbu koks charakteris - bet Suttona turejo issaugot ir panaudot jo geriausias savybes
2019-01-23
Atsakyti
....
Pažiūrėjau 4 kėlinį. Mėtė tik belekokius 3taškius, nebent atkovoję kamuolį 2 taškelius įversdavo, o treneris rodo kad liuks... žiauru
2019-01-23
-5
Atsakyti
Boo
kaltas Sutton`as...
2019-01-23
+21
Atsakyti
Aiškiaregis
Rytas turi nuostabų lietuvišką medį Echodą....
2019-01-23
-7
Atsakyti
mindeee
klounas tu ablomaiti ne treneris
2019-01-23
+3
Atsakyti
to asd
Tyras ir D. Thomasa kviete i Suttono vieta, pasirodo. Tik kviesti neuztenka
2019-01-23
+5
Atsakyti
yep
Galima plepeti iki begalybes, bet esme buvo momentas likus sekundei. Paziurejus neutraliai, kur ten pavojus pataikyti, kad zut but bauduot?
2019-01-23
Atsakyti
as
ir adomaiti ir suttona out
2019-01-23
+10
Atsakyti
ka jau ten
Viskas butu bimbirim, jei nebutu konkretus zaidejas krites po metanciu paskutines vilties metima likus apie sekunde. Toks impulsyvus gynymasis tolygu T. Beard'o izengimui kovoti i baudos aikstele, pasibaigusiu 0,3 sekundes varzovams ir D. Sharpo tritaskiu
2019-01-23
+8
Atsakyti
Asd.
Manyciau rytui reiktu kviesti toki kaip Jona Kazlauska kureja kad pastatytu pamatus , kito kelio nera reikia investuoti I krepsini, jaigu kiekvienais metais net nesistengiama pakovoti su priesininkais sudetis tik poperiuje ir tiek, jai pries sezona galima matyt kokias pegales išmoks.
2019-01-23
+7
Atsakyti
Tai cia nba lygis
Ten irgi pagrindine taktika yra tokia. Kai metimai krenta, tia pirmauji. Kai metimai nekrenta, pralosineji. Laimi tie, kuriems metimai krenta labiau
2019-01-23
+2
Atsakyti
problema nr 1
Truko Suttono, bet neprisipazinsiu
2019-01-23
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Berlyno ALBA
Vilniaus Rytas
49%
32/65
Metimai iš žaidimo
42%
27/65
40
Atkovoti kamuoliai
33
23
Rezultatyvūs perdavimai
20
2
Perimti kamuoliai
4
22
Pražangos
20
51%
20/39
Dvitaškiai
42%
14/33

Rungtynių žaidėjai

Martin  Hermannsson
25 PTS
8/12 FG
3/4 FT
Eimantas  Bendžius
16 PTS
5/11 FG
2/2 FT
Landry  Nnoko
7 REB
4 DREB
3 OREB
Artsiom  Parakhouski
8 REB
6 DREB
2 OREB
Luke  Sikma
7 AS
2 TO
30 MIN
Rok  Stipcevic
6 AS
0 TO
23 MIN
Martin  Hermannsson
21 EFF
50% 2P%
75% 3P%
Rok  Stipcevic
20 EFF
100% 2P%
50% 3P%