Nuotr.: Reuters, AP, AFP
Nuotr. Reuters, AP, AFP

Ne retas reiškinys Lietuvos krepšinyje yra legionierių, turėjusių patirties stipriausioje pasaulio lygoje NBA, atvykimas.

James Anderson

James  Anderson
Komanda: Stambulo Anadolu Efes
Pozicija: SG, SF
Amžius: 29
Ūgis: 198 cm
Svoris: 95 kg
Gimimo vieta: JAV

Vieniems tai tampa galimybe sėkmingai užbaigti karjerą, sužibėti ar nuskinti papildomą trofėjų, kitiems – šansu pasitobulinti, įgyti kitokio krepšinio patirties ir pastarąją panaudoti sugrįžus į NBA. Pasitaikė atvejų, kad Lietuva buvo vienintelė ir paskutinė legionierių karjerų stotelė Europoje.

„Visų žvaigždžių“ rungtynėse dalyvavęs ir 14 sezonų NBA praleidęs Kenny Andersonas užbaigti karjeros atvyko į Kauno „Žalgirį“, muziką įrašinėjęs Tyronas Nesby rungtyniavo „Lietuvos ryto“ gretose, Ty Lawsonas į laikinosios sostinės ekipą atvyko pasinaudojęs NBA lokautu, o praėjusį sezoną Šarūno Jasikevičiaus kariaunai dirigavęs Beno Udrihas prisidėjo prie įspūdingo pasirodymo Eurolygoje.

Tinklalapis „BasketNews.lt“ kviečia susipažinti su dešimt geriausių krepšininkų, NBA patirtį pritaikiusių Lietuvoje.

10. Jamesas Andersonas (Kauno „Žalgiris“)

Nuotr. AFP - Scanpix

Taikli ranka, staigus pirmasis žingsnis ir koordinuotas kūnas – tokį Jamesą Andersoną Kauno „Žalgirio“ fanai prisimena rungtyniaujantį 2014-2015 metų sezone. Kiek kitokia patirtis amerikiečio laukė NBA, kurioje įsitvirtinti sekėsi itin sunkiai. 

Iki atvykstant į laikinąją sostinę, krepšininkas per tris sezonus NBA spėjo pakeisti tris skirtingas komandas – San Antonijaus „Spurs“, Hjustono „Rockets“ ir Filadelfijos „76ers“. 2014-ųjų rugpjūčio 5-ąją taikliarankis su „Žalgiriu“ pasirašė vieno sezono trukmės kontraktą.

Kauniečių pasiūlytos sutarties vertė buvo lygi 200 tūkstančių JAV dolerių. Palyginus su kontraktų sumomis kitoje Atlanto vandenyno pusėje, kai „Spurs“ krepšininkui davė beveik pusantro milijono dolerių, o „Kings” po patirties Europoje pasiūlė kiek daugiau nei milijoną JAV piniginių vienetų, tai atrodė tikrai nedideli pinigai už dar prieš keletą mėnesių per NBA arenų slenksčius žengusį žaidėją.

O pinigus Andersonas tikrai atidirbo. Krepšininkas LKL čempionate vidutiniškai pelnydavo po 13,1 taško, atkovodavo po 3,6 kamuolio bei atlikdavo po 2,3 rezultatyvaus perdavimo, o Eurolygoje demonstruodavo dar solidesnius rodiklius – rinkdavo po 14,5 taško, sugriebdavo po 5,1 kamuolio ir skirstydavo po 2,5 rezultatyvaus perdavimo.

Maža to, tuometinis Kauno komandos lyderis traukė nerimastingais momentais. Vienas tokių – lemiamos senojo formato Eurolygos rungtynės, kuriomis „Žalgiris“ pergalės prieš Dinamo „Sasari“ atveju galėjo užsitikrinti patekimą tarp šešiolikos stipriausių Senojo žemyno ekipų.

Prieš lemiamą kauniečių ataką „Žalgiris“ pralaiminėjo rezultatu 77:79, tačiau likus žaisti 2,5 sekundės Andersonas pataikė dvitaškį su varžovo pražanga, realizavo baudos metimą ir atvedė kauniečius į pergalę 80:79, taip laikinosios sostinės klubui suteikdamas kelialapį į Eurolygos „Top 16“ etapo varžybas.

Iš „Žalgirio“ rūbinės Jamesas grįžo tiesiai į NBA. Vasarą krepšininkas apsivilko Sakramento „Kings“ klubo marškinėlius, tačiau po jo ir vėl atvyko į Europą. Metus praleidęs „Daruššafaka“ komandoje ir dar metus – Rusijos „Chimki“ klube, žaidėjas dar bent dviem sezonams apsistojo Stambule, „Anadolu Efes“ klube, kuriame uždirbs 2 milijonus JAV dolerių.

Šiuo metu kartu su „Žalgiryje“ žaidusiais Brocku Motumu ir Vasilije Micičiumi Stambulo „Anadolu Efes“ komandoje rungtyniaujantis Andersonas Eurolygoje vidutiniškai žaidžia po kiek mažiau nei 15 minučių, kurių metu pelno po 5,5 taško, atkovoja po 1,9 kamuolio ir taikliai atakuoja iš tolimojo nuotolio, realizuodamas 47,5 procentus tritaškių metimų.

Per karjerą NBA Andersonas spėjo sužaisti 247 rungtynes, kurių metu vidutiniškai pelnydavo po 5,8 taško, atkovodavo po 2,3 kamuolio ir atlikdavo po 1,2 rezultatyvaus perdavimo.

9. Kareemas Rushas (Vilniaus „Lietuvos rytas“)

Kareemas Rushas yra vienas iš šio sąrašo krepšininkų, kurio viešnagė Lietuvoje buvo vienintelė karjeros Europoje stotelė. Tokį pirkinį įsigyti pavyko sostinės „Lietuvos ryto“ komandai, kai 2006 metų gruodžio 21 dieną LKL ir BBL čempionų klubo valdyba pasirašė kontraktą su 26-erių, NBA patirties turėjusiu, amerikiečiu.

Per aštuonerius metus, praleistus NBA lygoje, krepšininkas suspėjo atstovauti 6 skirtingoms komandoms, o ilgiausiai užsibuvo Los Andželo „Lakers“ ir Šarlotės „Bobcats“ komandose – po 2 metus. Per 346 karjeros NBA rungtynes Rushas vidutiniškai mesdavo po 6,4 taško, atkovodavo po 1,7 kamuolio ir skirstydavo po 1 rezultatyvų perdavimą

Lietuvos krepšinio lygos čempionate žaidėjas rinkdavo po 11,1 taško, atlikdavo po 2,1 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo po 1,9 kamuolio. Europos taurės turnyre Rushas leisdavo sau dar labiau mėgautis krepšiniu – per 27 minutes vidutiniškai pelnydavo po 16,1 taško, sugriebdavo po 2,7 kamuolio, o dvitaškius mesdavo 52,3 procentų taiklumu.

Vis dėlto, po pusės sezono Lietuvoje krepšininkas nusprendė grįžti į Nacionalinę krepšinio asociaciją, kurioje per trejus metus perėjo per tris skirtingas ekipas – Indianos „Pacers“, Filadelfijos „76ers“ bei Los Andželo „Clippers“. Pastarojoje Rushas patyrė sunkią dešiniojo kelio traumą, dėl kurios nerungtyniavo ir buvo atleistas.

8. Anthony Bowie (Kauno „Žalgiris“)

Nors į NBA buvo pašauktas 1986 metais, kai 66-uoju šaukimu naujokų biržoje jį pasirinko Hjustono „Rockets“, debiutuoti Anthony Bowie pavyko tik 1988-1989 metų sezone vilkint jau kitos Teksaso valstijos komandos uniformą – San Antonijaus „Spurs“.

Per septynerius metus NBA lygoje Bowie spėjo pabuvoti keturių komandų nariu – San Antonijaus „Spurs“, Hjustono „Rockets“, Orlando „Magic“ ir Niujorko „Knicks“.

Per karjerą NBA atakuojantis gynėjas vidutiniškai žaisdavo po 18,1 minutės, rinkdavo po 6,4 taško, atkovodavo po 2,2 kamuolio ir atlikdavo po 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

198 centimetrų ūgio krepšininkas pasižymėjo šaltais nervais, todėl gerai išeidavo į poziciją ir gaudavo galimybes atakuoti iš toli.

Su „Žalgiriu“ Eurolygą laimėjęs amerikietis stipriausioje senojo žemyno lygoje sužaidė 22 rungtynes, per kurias vidutiniškai pelnydavo po 14 taškų, sugriebdavo po 3,7 kamuolio ir skirstydavo po 2,5 rezultatyvaus perdavimo.

Krepšininkas karjerą baigė 2002-aisiais, bet nuo krepšinio neatitolo ir tapo treneriu bei kūno kultūros mokytoju.

7. Sonny Weemsas (Kauno „Žalgiris“)

Nuotr. USA Today - Scanpix

Atletiškas, greitas ir staigus Sonny Weemsas į Kauno „Žalgirį“ atvyko 2011-aisiais metais. Prieš tai per tris sezonus NBA krepšininkas atstovavo Denverio „Nuggets“ ir Toronto „Raptors“ komandoms. Būtent iš vienintelės Kanados ekipos, pasinaudodamas NBA lokautu, į laikinosios Lietuvos sostinės komandą ir atvyko Weemsas.

Kaune Weemsas buvo užsitarnavęs lyderio rolę. Eurolygoje per 30 rungtynių minučių jis vidutiniškai pelnydavo po 15,5 taško, atkovodavo po 5 kamuolius ir atlikdavo po 1,3 rezultatyvaus perdavimo bei taip rinkdavo po 12,7 naudingumo balo.

LKL čempionate žalgirietis žaisdavo dešimčia minučių mažiau – mesdavo po 9,9 taško, sugriebdavo po 3,8 kamuolio ir skirstydavo po 1,8 rezultatyvaus perdavimo bei fiksuodavo 9,8 balo siekiančius efektyvumo rodiklius.

Per 183 rungtynes NBA Weemsas vidutiniškai žaisdavo po 18,2 minutes, įmesdavo po 6,5 taško, atkovodavo po 2,2 kamuolio ir atlikdavo po 1,4 rezultatyvaus perdavimo.

2016-aisiais taikliarankis sugrįžo į Eurolygą, kurioje atstovavo Tel Avivo „Maccabi“ klubui, o po metų Izraelyje dar sezoną praleido Stambulo „Anadolu Efes“ komandoje.

6. Tyusas Edney (Kauno „Žalgiris“)

„Paskutinių sekundžių specialistas“, – taip dažnas 1998-1999 metų Kauno „Žalgirio“ fanas prisimena Tyusą Edney, išsiskyrusį aukštu šuoliu ir išsilaikymu ore bei pasižymėjusį komandinio žaidimo savybėmis.

Krepšininkas į Lietuvą atvyko iš Bostono „Celtics“ klubo. Jis buvo protingas komandos varikliukas, mokėjęs surasti sprendimą iš beprasmiškos situacijos, ramus, bet kartu ir labai energingas. Jei situacija tapdavo nekontroliuojama, amerikietis imdavosi iniciatyvos ir pasižymėjo šaltakraujiškumu.

Edney savo vertę įrodė su kaupu – Eurolygoje rinko po 12,6 taško, padėjo „Žalgiriui“ laimėti stipriausiąją Senojo žemyno lygą bei buvo išrinktas naudingiausiu finalo ketverto žaidėju.

2000-aisiais Edney grįžo į NBA, kur pasirašė sutartį su Indianos „Pacers“, tačiau tai buvo paskutinė jo stotelė NBA – po to jis vėl rungtyniavo Europoje.

Karjeros NBA statistika nebuvo kukli – per 226 rungtynes jis žaisdavo po 21 minutę, kurių metu pelnydavo po 7,6 taško, atlikdavo po 4 rezultatyvius perdavimus ir atkovodavo po 1,7 kamuolio.

5. Beno Udrihas (Kauno „Žalgiris“)

Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis

„Apie „Žalgirį“ girdėjau tik geriausius žodžius, o žaisti Šaro komandoje yra didžiulė garbė. Pinigai nebuvo pagrindinė priežastis, kodėl čia persikėliau. Lietuvoje krepšinis yra populiariausias sportas, komanda sulaukia daug palaikymo. Noriu būti šios komandos dalimi“, – vos tik į Lietuvą atvykęs sakė Beno Udrihas.

Dukart NBA čempionu tapęs Udrihas į Kauno „Žalgirio“ organizaciją atvyko 2017-ųjų gruodžio pabaigoje, o tai buvo pirmoji slovėno karjeros stotelė Europoje nuo 2004 metų. 

2004-ieji buvo metai, atvėrę krepšininkui vartus į stipriausią pasaulio lygą. Naujokų biržos pirmajame rate 28-uoju šaukimu „Spurs“ pasirinktas jaunasis talentas San Antonijuje praleido tris sezonus, o per pirmąjį ir trečiąjį netgi tapo NBA čempionu.

Nuotr. AFP – Scanpix

2016-2017 metų sezonas, kai gynėjas atstovavo Detroito „Pistons“ ekipai, Udrihui buvo paskutinis stipriausioje pasaulio lygoje – po pastarosios viešnagės krepšininkas ir išvyko į Eurolygą.

Gynėjo sąskaitoje Nacionalinėje krepšinio asociacijoje puikuojasi 13 sezonų, per kuriuos slovėnas vidutiniškai žaisdavo po 21,9 minutes, rinkdavo po 8,4 taško, atlikdavo 3,4 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo po 2,1 kamuolio, o iš žaidimo atakavo 46,3 procentų taiklumu.

Kauno „Žalgiryje“ Udrihas atrodė kaip brandus žaidėjas, žaisdavęs su tam tikra mintimi ir ją derindavęs su Šarūno Jasikevičiaus sistema. Daugeliui jis galėjo pasirodyti kaip pikenrolo specialistas, nepavykusioje situacijoje dažniau pasirinkdavęs metimą iš vidutinio nuotolio nei atakos nutraukimą bereikšmiam derinio kartojimui.

LKL čempionate krepšininkas atrodė geriau nei Eurolygoje. Nacionalinėse pirmenybėse slovėnas rinkdavo po 6,8 taško, 4,3 rezultatyvaus perdavimo, 2,3 atkovoto kamuolio ir 9,1 naudingumo balo, kai stipriausioje Europos lygoje vidutiniškai mesdavo po 3,1 taško, skirstydavo po 1,8 rezultatyvaus perdavimo, sugriebdavo po 1,5 atšokusio kamuolio bei fiksuodavo 3 efektyvumo balus.

Šiuo metu Beno Udrihas neturi galiojančios sutarties ir yra laisvasis agentas.

4. Robertas Packas (Kauno „Žalgiris“)

Staigus, greitas įžaidėjas bei puikus komandos vadovas, galėdavęs užbaigti svarbias atakas pasikliaudamas vien savo atletiškumu – toks buvo Robertas Packas.

Puikus atakų dirigentas Eurolygoje vidutiniškai žaisdavo po 30 minučių, rinkdavo po 17,3 taško, atlikdavo po 3,4 rezultatyvaus perdavimo, atkovodavo po 2,3 kamuolio ir fiksuodavo 10,8 balo siekiančius naudingumo rodiklius. Tuo metu LKL čempionate krepšininkas žaisdavo po 26 minutes, mesdavo po 15 taškų, skirstydavo po 4 rezultatyvius perdavimus, sugriebdavo po 3,1 kamuolio bei rinkdavo po 10,7 efektyvumo balų.

Per metus laikinojoje sostinėje jis spėjo pasižymėti ir ne itin maloniu epizodu, kai po jam nesėkmingo epizodo į veidą iš galvos smūgiavo Estijos „Ehitustooriist“ komandos krepšininkui.

Į „Žalgirį“ krepšininkais atvyko 2004-aisiais ir tai buvo paskutinis jo kaip profesionalo karjeros sezonas. 

Robertas, lyg koks keliautojas, bastėsi po visą JAV ir ieškojo sau tinkamo NBA klubo. Per 15 sezonų lygoje krepšininkas pakeitė aštuonias komandas, o ilgiausiai (po 4 sezonus) rungtyniavo Denverio „Nuggets“ ir Dalaso „Mavericks“ komandose.

Per 552 karjeros NBA susitikimus gynėjas vidutiniškai mesdavo po 8,9 taško, atlikdavo po 4,6 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo po 2 kamuolius, o iš žaidimo atakuodavo 42,5 procentų taiklumu.

Nuotr. AP – Scanpix

Dabar Packas kremta trenerio duoną ir asistentu dirba Vašingtono „Wizards“ ekipoje. Iki šiol jis strategų asistentu buvo Naujojo Orleano „Hornets“, Los Andželo „Clippers“, Oklahomos „Thunder“ ir Naujojo Orleano „Pelicans“ štabuose.

3. Tyronas Nesby (Vilniaus „Lietuvos rytas“)

Prieš daugiau nei dešimtmetį „Lietuvos ryto“ komandos garbę gynęs Tyronas Nesby išėjo kaip čempionas, mat karjerą baigė po pergalės Europos taurės finale.

1999-aisiais į NBA įsiliejęs krepšininkas lygoje praleido trejus metus – vienerius atstovavo Los Andželo „Clippers“ ir dvejus sostinės Vašingtono „Wizards“ ekipai. Per 255 karjeros rungtynes NBA Nesby vidutiniškai mesdavo po 9,5 taško, atkovodavo po 3,7 kamuolio bei atlikdavo po 1,5 rezultatyvaus perdavimo.

Į Lietuvos sostinę atvykęs Nesby Vilniaus komandai buvo itin naudingas. Europos taurės turnyre jis vidutiniškai pelnydavo po 16,3 taško, atkovodavo po 3,5 ir perimdavo po 2,4 kamuolio, atlikdavo po 1,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 15,8 naudingumo balo.

Tuo metu LKL čempionate Nesby žaisdavo 3 minutėmis trumpiau, tačiau rinkdavo po 13,5 taško, 3 sugriebiamus ir 1,9 perimamo kamuolio, 1,3 rezultatyvaus perdavimo ir 7,5 naudingumo balo.

Įdomu tai, jog būdamas Lietuvoje Nesby plėtojo ir savo muzikinę karjerą bei, kaip pats teigė, sostinėje įrašė maždaug 14 ar 15 dainų.

Po karjeros tarpsnio Lietuvoje žurnalistų paklaustas, ką galėtų pasakyti apie šalies krepšinio lygį, Nesby atviravo patyręs kultūrinį šoką.

„Jis yra aukšto lygio. Kai atvykau čia, patyriau nedidelį šoką, nes iki tol nebuvau nieko girdėjęs apie Lietuvą. Mane šiek tiek nustebino puikūs žaidėjai, gera komanda. Be to, jūsų šalis man labai patiko – ji nuostabi. Tai krepšinio šalis, o aš krepšininkas, tad mes tinkame vienas kitam”, – po patirties Lietuvoje kalbėjo krepšininkas.

Šiuo metu Nesby yra paniręs į nekilnojamo turto rinką bei rūpinasi Pensilvanijos valstijoje rungtyniaujančiais jaunaisiais krepšininkais – jam priklauso įgūdžių tobulinimo akademija.

2. Ty Lawsonas (Kauno „Žalgiris“)

Nuotr. AP - Scanpix

Įžaidėjas, galėjęs lengvai pataikyti tolimą metimą net ir per varžovų rankas. Žinoma, jei tai leido 180 centimetrų ūgis, kuris reiškė, kad tiesioginiai varžovai automatiškai bus visa galva aukštesni.

Būtent tritaškiais ir būdavo paremtas Ty Lawsono žaidimas. Gynėjas į Lietuvą atvyko jau pagerinęs NBA rekordą – pataikė 10 tritaškių iš eilės ir tapo pirmuoju žaidėju stipriausioje pasaulio lygoje, sumetusiu bent 10 tolimų metimų iš 13 bandymų.

Profesionalo karjerą gynėjas pradėjo Denverio „Nuggets“ komandoje. Po dviejų metų vilkint „Nuggets“ ekipos marškinėlius, jau 2011-aisiais, įžaidėjas, pasinaudodamas NBA lokautu, rankomis sukirto su Kauno „Žalgiriu“.

Kauniečių organizacijai Lawsonas buvo tikrai naudingas. LKL čempionate žaisdavo trumpiau (po 15 min.) nei Eurolygoje (po 21 min.), tačiau rezultatyviau – nacionalinėse pirmenybėse pelnydavo po 7,7 taško, atlikdavo po 1,7 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo po 0,8 kamuolio, taip rinkdamas po 7,7 efektyvumo balo.

Vis dėlto Eurolygoje jis buvo naudingesnis – vidutiniškai rinkdavo po 7,4 taško, atkovodavo po 3 kamuolius, atlikdavo po 1,6 rezultatyvaus perdavimo bei taip fiksuodavo 7,9 efektyvumo balo siekiančius naudingumo rodiklius.

Per devynis sezonus NBA krepšininkas spėjo pakeisti penkias ekipas, o ilgiausiai atstovavo minėtai Denverio komandai.

Šiuo metu jis ir vėl gina Donato Motiejūno atstovaujamos „Golden Stars“ ekipos garbę.

Nuotr. sina.com

Per karjerą NBA Lawsonas yra sužaidęs 551 rungtynes, kurių metu žaisdavo po 29,5 taško, rinkdavo po 12,7 taško, atlikdavo po 6 rezultatyvius perdavimus ir atkovodavo po 2,7 kamuolio.

1. Kenny Andersonas (Kauno „Žalgiris“)

„Tai buvo puikus patyrimas. Po 14 metų NBA karjeros gavau progą atvykti ir pamatyti, kaip atrodo Europos ir Lietuvos krepšinis. Man prireikė nemažai laiko prisitaikyti. Nepraleidau šioje komandoje viso sezono, vos 4 mėnesius, todėl reikėjo prisitaikyti”, - po sezono „Žalgiryje“ dienraščiui „Lietuvos žinios“ atsiskleidė Andersonas.

Ir taip, Kenny Andersonas buvo žmogus, savo profesionalo karjerą užbaigęs būtent Lietuvoje. Iki tol per 14 sezonų NBA jis pakeitė 9 ekipas, o ilgiausiai atstovavo Naujojo Džersio „Nets“ komandai – nuo 1991 iki 1996 metų. Beje, žaisdamas „Nets“, jis buvo išrinktas rungtyniauti NBA „Visų žvaigždžių“ susitikime. Beje, 1996-1998 metais jis kartu su Arvydu Saboniu rungtyniavo Portlando „Trail Blazers“.

Paskutine karjeros stotele stipriausioje pasaulio lygoje Andersonui tapo Los Andželo „Clippers“, kurioje jis sezono neužbaigė. Per karjerą NBA Kenny sužaidė net 858 rungtynes, per kurias vidutiniškai pelnydavo po 12,6 taško, atlikdavo po 6,1 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo po 3,1 kamuolio.

Po nesėkmingo sezono starto gynėjas atvyko į Lietuvą. Kauno „Žalgiryje“ jis pasižymėjo gana prastu bei jo statistikos NBA neatspindinčiu žaidimu.

Nacionalinėse Lietuvos pirmenybėse Andersonas žaisdavo po 19 minučių, pelnydavo po 5,9 taško, atlikdavo po 2,8 rezultatyvaus perdavimo, atkovodavo po 2,1 kamuolio bei rinkdavo po 3,8 naudingumo balo. Eurolygoje jam sekėsi kiek prasčiau – žaisdavo po 17 minučių, per kurias mesdavo po 2,4 taško, skirstydavo po 1,7 rezultatyvaus perdavimo ir sugriebdavo po 1 kamuolį.

Baigęs karjerą Andersonas tapo krepšinio treneriu. Tiesa, net ir uždirbęs 63 milijonus dolerių, jis sugebėjo bankrutuoti.

Komentarai:
DanisSiame sezone Zalgiriui labai truksta salto proto izaidejo toks koks buvo Udrihas. Prie Wolterso ir Leo butu puikiai tikes. Ramus, islaikytas, tikras auksto IQ veteranas taikliarankis. Paziurekit video, koks aikstes matymas bei savalaikiai metimai. LKL finaluose ramiai saltai uzmete raudona dvesiancia parodija.


Pritariu tau.
2019-02-07
-3
Atsakyti
pack
packo naudingumas el 15.7 jei ka http://www.euroleague.net/competition/pl...!E2004_TS
2019-02-04
-5
Atsakyti
fs
o kur travis leslie jis irgi nba kazkike trumpai bet lose
2019-02-04
-6
Atsakyti
Anonimas
Sabas ir Songailą gryžė po NBA irgi buvo, ir tikrai verti į šitą10tuką patekt :)
2019-02-03
-6
Atsakyti
djgaffer
d
2019-02-03
+1
Atsakyti
viliukas
o tai darius songaila,?? ar cia vien tik nigeriai
2019-02-02
+9
Atsakyti
lol
Rushas geriausios kokybes game changeris
2019-02-02
+12
Atsakyti
djgaffer
Iš 10 paminėtų,net 8 Žalgiriui atstovavo.Neblogai,tik ne visi pasiteisino.Labiausiai Andersonas.Daug tikėtasi,bet mažai naudos davė.Ir Lawsonas pamenu toks pusiau atostogaujantis žaidė.O kiti stipriai prisidėjo prie pergalių.Dar Kornelą Davidą reiktų paminėt,kuris NBA nedaug laiko praleido,bet Žalgiryje buvo super lyderis.Ypač EL jį sunku buvo sustabdyti varžovams.
2019-02-02
+4
Atsakyti
Danis
Siame sezone Zalgiriui labai truksta salto proto izaidejo toks koks buvo Udrihas. Prie Wolterso ir Leo butu puikiai tikes. Ramus, islaikytas, tikras auksto IQ veteranas taikliarankis. Paziurekit video, koks aikstes matymas bei savalaikiai metimai. LKL finaluose ramiai saltai uzmete raudona dvesiancia parodija.
2019-02-02
+5
Atsakyti
anupras
Statistiškai D. Simpkins'as nebuvo jau toks geras.
2019-02-02
+9
Atsakyti
Anfernee
Kenny Andersonas tai toks pravalas, kad ne tas zodis, pamenu, kad naudos is jo tai kaip panasiai kaip is kokio Waltono dabar. Dar Zalgiris buvo pasirases su Rod Strickland, tas irgi ten superinis izaidejas, bet neatvyko kaip ir Ime Udoka.
2019-02-02
-21
Atsakyti
To jo ir kodėl.
Automobili*
2019-02-02
-6
Atsakyti
To jo ir kodėl.
Na ir kas kad jis 3 nba titulus turi, jis buvo statistas, ir suoliuką trine buliuose. Kaip kažkas yra sakęs, jis tiesiog buvo keleivis tam bulių traukinį kol kiti ta automobilį vairavo :D jo vidurkis 3 taškai liktais +-. Tai nepavadinčiau jo geriausių. Šitame sąraše visi už jo geresni.
2019-02-02
+6
Atsakyti
Sabas?
O kur Sabonis?
2019-02-02
Atsakyti
jo
jaunyste yda,kuri greit praeina. "Pieniaus" top-10,pagyvens ir kitaip prades vertint,nors ka gali zinot.Siais laikais kas nori raso ir kokius nori reitingus sudarineja.
2019-02-02
-14
Atsakyti
Vilniaus kaimas
O kur Derrick Caracter ?
2019-02-02
-1
Atsakyti
MyzkPriesVeja
P.S. apie K. Anderson turiu galvoj.
2019-02-02
-10
Atsakyti
Adekvatus
Sabonis irgi is nba i zalgiri nuejo. Ar nesiskaito lietuviai?
2019-02-02
+9
Atsakyti
MyzkPriesVeja
cia turbut top10 pagal tai kas daugiausiai nba patirties turi nes pagal tai kiek naudos komandai dave anderson ar lawson vos i ta top10 patektu.
2019-02-02
+1
Atsakyti
Jo
Simpkinsas 3 kartus laimejo nba
2019-02-02
+10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.