Nuotr.: FIBA.com
Nuotr. FIBA.com

36-erių veteranas Tomas Delininkaitis trykšta motyvacija toliau žaisti krepšinį. Klaipėdos „Neptūnas“ skina pergales, o ryškiai spindintis patyręs klaipėdietis tapo viena pagrindinių Kazio Maksvyčio diriguojamo mechanizmo ašių.

Tomas Delininkaitis

Tomas  Delininkaitis
Tomas  Delininkaitis
MIN: 18.05
PTS: 11.45 (60.21%)
REB: 1.85
AS: 1.75
ST: 0.7
BS: 0
TO: 1.1
GM: 20

Gynėjas džiaugiasi sezonu, tačiau dar praėjusią vasarą viskas galėjo pasisukti kitaip. Pernai Delininkaitis išgyveno ne vieną traumą, o tai privertė jį susimąstyti apie karjeros pabaigą.

Snaiperis dabar džiaugiasi, kad priėmė sprendimą žaisti toliau.

„Pernai galvojau, kad gal jau reikia baigti, tačiau šiemet tikrai negalvoju apie karjeros pabaigą, aš noriu žaisti, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ sakė Delininkaitis. – Praėjusį sezoną turėjau tiek traumų, kiek gal jų nebuvo per visą karjerą iki tol.

Jei po pirmosios traumos buvo sunku, tai po antrosios sėdau psichologiškai. Ačiū Dievui, kad nepalūžau, išsigydžiau, komanda manimi tikėjo ir laukė.

Nenoriu prisišnekėti, bet dabar jaučiuosi gerai. Man krepšinis toliau teikia malonumą.“

Prieš praėjusio sezono startą Delininkaičiui plyšo blauzdos raumuo, o vos sugrįžus į rikiuotę jis pasitempė vidinius kelio raiščius.

Abu kartus gynėjas be krepšinio praleido po mėnesį. Patyręs „Neptūno“ snaiperis iki praėjusio sezono panašiam ar ilgesniam laiko tarpui buvo iškritęs vos du kartus per 17 metų trukusią profesionalaus krepšininko karjerą.

„Šiemet jaučiuosi gerai, nes vasarą skyriau didelį dėmesį silpnybėms, stiprinau traumuotas vietas. Motyvacija, darbas, artėjantis į pabaigą kontraktas – viskas susidėjo, juk man dar norisi žaisti krepšinį“, – sakė Delininkaitis.

Traumos jau praeityje, o krepšiniu vėl besidžiaugiantis klaipėdietis siautėja tiek „Betsafe–LKL“, tiek FIBA Čempionų lygoje.

Tomas Delininkaitis

Tomas  Delininkaitis
Komanda: Klaipėdos Neptūnas
Pozicija: SG, PG
Amžius: 36
Ūgis: 190 cm
Svoris: 80 kg
Gimimo vieta: Klaipėda, Lietuva

Delininkaitis yra antras rezultatyviausias „Neptūno“ žaidėjas tarptautiniame fronte (vid. 13,5 tšk. ir 53 proc. trit.) bei trečias vietiniame čempionate – 11,5 vidutiniškai per mačą pelnomo taško, o iš toli tikslą pasiekia 46,2 proc. metimų.

„Aš esu iš tokių žaidėjų, kuriems patinka, kai juos nurašinėja, tuomet atsiranda papildoma motyvacija kažką įrodyti, – prieš sezoną girdėtas kritikų kalbas prisiminė Delininkaitis. – Aš spaudą skaitau retai, neturiu „Instagramo“, mažai naudoju „Facebook“, bet mūsų šalis nėra didelė, tad kalbos greit pasklinda.

Po praėjusio sezono girdėjau, kad „Neptūnui“ nereikėjo pasirašyti dvejų metų kontrakto, juk aš jau metuose, juk amžius ir traumos. Tai galbūt tapo papildoma motyvacija, jog įrodyčiau, kad galiu dar žaisti.“

Panašu, kad motyvacijos netrūksta ir pačiam Klaipėdos „Neptūnui“, kuris įpusėjus sezonui „Betsafe–LKL“ čempionate žengia antras, nusileisdamas tik Kauno „Žalgiriui“, tuo metu Čempionų lygoje nepraranda vilties prasibrauti į atkrintamąsias.

Dėl gero komandos žaidimo laurus Delininkaitis kabina ant trenerių štabo pečių.

„Geram žaidimui didžiulę įtaką daro treneriai, – sakė „Neptūno“ snaiperis. – Kazys Maksvytis moka mus suvaldyti, gerai išmano darbą, žino mūsų stipriąsias puses. Manau, kad tai didžiąja dalimi yra mūsų sėkmės formulė.

Žinoma, būna svyravimų, bet jų būna visose ekipose. Jei komanda greitai iš to išlipa, tai yra didelis trenerių nuopelnas, kaip jie moka sustatyti komandą ir paruošti ją psichologiškai.“

Nors tai yra tik ketvirtasis Delininkaičio sezonas uostamiesčio komandoje, tačiau jis spėjo tapti vienu iš didžiųjų „Neptūno“ simbolių.

Gynėjas negailėjo gerų žodžių kitam Klaipėdos krepšinio pasididžiavimui, kapitonui Simui Galdikui, kuris „Neptūno“ marškinėlius vilki jau 8-ąjį sezoną.

Šių krepšininkų pažintis tęsiasi jau nuo vaikystės, kuomet abu lankė krepšinio treniruotes pas tą patį trenerį Klaipėdoje.

„Nors esame skirtingų gimimo metų, tačiau Simuką pamenu nuo mažų dienų, mūsų auros jau tuomet sutapo, – prisiminimais dalijosi Delininkaitis. – Jis puikiai tinka kapitono pareigoms. Pernai kapitonu prieš sezoną buvo išrinkę mane, bet aš atsisakiau, nes Simas yra tas žmogus, kuris laiko visus „Neptūno“ kampus tiek rūbinėje, tiek aikštelėje.“

Delininkaitis džiaugiasi žaidimu Klaipėdoje, finansiškai atsigaunančiu „Neptūno“ klubu, viliasi, kad ekipai pavyks pasiekti kuo aukštesnius rezultatus. Patyręs klaipėdietis karjerą nori baigti namuose, uostamiestyje.

„Nenoriu kalbėti toli į ateitį, bet jei yra įmanoma, tikrai norėčiau pratęsti sutartį su „Neptūnu“. Mano prioritetas yra Klaipėda, nesinori kažkur važiuoti, bet ne visi dalykai priklauso nuo manęs. Tai yra vadovybės sprendimas, tai yra finansai.

Labai džiaugiuosi, kad atėjo žmonės, kuriems nerūpi dėtis pinigus sau į kišenę, jie tiesiog yra krepšinio fanatai, investuojantys savo pinigus. Jie palaiko savo komandą, kad „Neptūnas“ klestėtų, o ne liptų į skolas.

Linkiu „Neptūnui“ toliau tokiu pat greičiu bristi iš bėdų, žengti žingsnius į priekį, o ne atgal“, – sakė Delininkaitis.

Komentarai:
eflow
Pasikartosiu, bet duok Die.. apseiti be traumų, o tada gali, kad ir iki 40m lošti. Nors ginyboj jaučiasi, kad Delnas jau nebetame amžiuje, sunkiai sekasi stabdyti oponentus, bet jo tritaškiai tiesiog žudo varžovus ir tuo pačiu suteikia sirgaliams dar daugiau emocijų. Jei traumų nebus, tikiuosi pasirašys naują sutartį su Neptūnu bent vienam sezonui, nes jau ir žaidimo laikas tirpsta.
2019-02-01
-3
Atsakyti
kunigas
Panasu kad lubos dar nepasiektos :)

duok dieve be traumu ir iki 40 tempk
2019-02-01
-8
Atsakyti
Žales
Dar 10 metu Tomai Neptūne pražaisk
2019-02-01
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metami tritaškiai

38%
8,2
Pataiko: 8,2
Taiklumas: 37,8%
Vieta lygoje: 3
Geriausias pasiekimas: 12
Blogiausias pasiekimas: 5
Daugiausia pataiko: Tomas Delininkaitis