Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Po kilusio lažybų skandalo Lietuvą palikusiam Vaidui Kariniauskui atvertos galimybės rungtyniauti Graikijoje. Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, Lietuvos krepšinio federacija (LKF) išdavė 25-erių gynėjo paleidžiamąjį raštą lietuvį savo globon pasiėmusiam Kymio „BC Kymis“ klubui.

Vaidas Kariniauskas

Vaidas  Kariniauskas
Vaidas  Kariniauskas
MIN: 21.64
PTS: 8.22 (49.33%)
REB: 2.89
AS: 4.44
ST: 0.89
BS: 0.22
TO: 1.89
GM: 9

Pirminio prašymo sulaukusi LKF nesiryžo iš karto atlikti šios procedūros bei kreipėsi į Tarptautinę krepšinio federaciją (FIBA) ir Graikijos krepšinio federaciją. Pastaroji, anot šaltinių, jokio atsakymo nepateikė, o FIBA uždegė žalią šviesą, teigdama, jog nėra pagrindo šio rašto neišduoti.

Nesąžiningu žaidimu FIBA Čempionų lygos rungtynėse įtariamo Kariniausko atvejo tyrimas trečiadienį iš Lošimų priežiūros tarnybos (LPT) pateko į policijos rankas. Kada bus pateikta daugiau informacijos žiniasklaidai, kol kas nėra aišku. 

Panevėžio „Lietkabelio“ klubas, abipusiu susitarimu atsisveikinęs su Kariniausku, nuo šios situacijos atsiribojo tylos siena.

Lietuvis „Kymis“ gretose jau yra rungtyniavęs 2015-2016 metų sezone. Tuomet klubas varžėsi antrajame Graikijos divizione. Po to sezono jis pateko į Lietuvos rinktinę ir žaidė Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

BasketNews.lt“ žiniomis, „Lietkabelio“ klubas praėjusią savaitę iš lažybų bendrovių gavo pagrįstų pranešimų apie 25-erių 198 cm ūgio krepšininkui palankius statymus. Tuomet gynėjas nedelsiant buvo suspenduotas.

Įtarimų sukėlė statymai dėl maksimalios Kariniausko įmestos taškų sumos (iki 8,5 tšk.) praėjusios savaitės FIBA Čempionų lygos rungtynėse Dižone.

Gynėjas tose rungtynėse pelnė vos 2 taškus, pataikęs 1 iš 6 metimų iš žaidimo.

Aukščiausioje Graikijos lygoje kovojanti „Kymis“ per 15 turų yra laimėjusi vos 3 sykius bei 14-os komandų turnyrinėje lentelėje žengia 12-oje vietoje. Šeštadienį ši komanda savo aikštėje priims Rodou „Kolossos Hotels“ ekipą.

Komentarai:
djgaffer
m
2019-02-02
-6
Atsakyti
Kriukasar gali admin užbaninti tokius anonimus su keiksmažodžiais ar nelietuviškumais (fsio?gal "vsio" jei nuo rusiško)


Keiksmažodžius tai gal, o nelietuviškumus jei užbanins, tai liks kokių 10 komentuojančių :) Vieni su rusicizmais, kiti su anglizmais. Tada dar pradedam baninti dėl "pikenrolų" ir "pikenpopų" nes nelietuviškumai gi. O Šeškų tai turėtų LKL'as drausti rodyti per minutės pertraukėles, nes tas iš vis varo "Throw trajakas bl.."
2019-02-01
-9
Atsakyti
Karolis
Tai taip išeina, kad nekaltas. Lažybų bendrovės garsiai apkaltino, sakė turi įrodymų. LKF turbūt paprašė pateikti, nieko negavo. Tai ir paleidžia. Nu jo...
2019-02-01
-1
Atsakyti
ar gali admin užbaninti tokius anonimus su keiksmažodžiais ar nelietuviškumais (fsio?gal "vsio" jei nuo rusiško)
2019-02-01
-2
Atsakyti
cv
o tai jobanos sudkontores kaip betsafe ir topsport komensuos jam padaryta zala?
2019-02-01
-7
Atsakyti
Gūga
Sėkmės tau Vaidai,aš tikiu kad tu nekaltas,ir tikiu kad dar tu parodysi Ka moki, o lietkabelis tegul perkasi toliau neaiškius krepšininkus iš mum artimo žemyno.
2019-02-01
-8
Atsakyti
to Klaidomis
Tai kad nebuvo LR lyderis ar ten pateko sekmes deka nereiskia kad jis niekam tikes, jis nera zviozda bet kiekvienas zaidejas turi savo reputacija kad ir kokio lygio jis bebutu o tokie dalykai kaip si situacija gali smarkiai pakenkt jo tolimesniai karjerai, milijonu neuzdirba bet po tokiu skandalu gali niekas nebesidomet is vis. Tas pats kas tave darbe apsmeiztu kad esi vagis ir atleistu, manai lengvai kituose darbuose priimtu zinodami kad atleido uz vagystes (nors tai nebutu irodyta bet irasas apie toki dalyka yra).
2019-02-01
+4
Atsakyti
djgaffer
Tai taip gaunas,kad rimtai Vaidas nekaltas ir viską bandoma glaistyti.Nu tai žiaurūs tada Kabelio klubo vadovai.Va kas būna,kai apkaltini žmogų neturėdamas svarių įrodymų.Visada pirma viską išsiaiškint reikia,o tada jau imtis veiksmų.Durnių vietoj liko ir tiek.
2019-02-01
+5
Atsakyti
Labai čia jau viskas painu. Arba Karina skęsta didžiulėse skolose kad net jau lietuviškuose statymuose vaikšto nors greičiau tai provokacija. Kabelyje tikrai kokius 5-7 drąsiai gauna o čia eiti į tokias avantiūras keistai ir net juokingai atrodo. Juokingiausia kad čia bandoma piešti dėl jo reputacijos sugadinimo o jis ją turėjo? Janavičiaus lygio vidutiniokas kuris kartą per stebuklą privalomąją tvarka pateko į LR bet tai viskas
2019-02-01
+3
Atsakyti
asas
Kaip ir Ponas Kersis sake..Nieko cia nenubaus taip ir buvo nes cia yra korumpuota visuomene..
2019-02-01
Atsakyti
asas
Zinoma kad gavo leidima..jus suprantat kad jeigu ji pasodintu arba nubaustu jis atskleistu tiek korumpuotu zmogeliuku kad cia puse lkl nebebutu :DDDDDD
2019-02-01
-6
Atsakyti
Ups
Kazkas jau perdžia i kelnytes. Nekalta apkaltina. Staniuli valgyk desraini su juoda desryte
2019-02-01
-4
Atsakyti
Saunu
Nu va taip ir turejo taip baigtis, teisybe aiski,Vaideli nepasiduok viskas bus gerai,linkejimai is Alytaus ;)
2019-02-01
Atsakyti
kunigas
Irodymu taip ir nera,apjuodino zaideja,tegul federacija dabar ir atsakomybe prisiima. Galvojo atpirkimo ozy rado. Kodel uz nesaziningus teisejus ir arbitravima nebuna tokiu sankciju - kaip draudimas isvykt ar suspendavimas (normalus o ne keliom varzybom)
2019-02-01
+5
Atsakyti
Yolo
Ar tik nebus Lietkabelis ir LKF apkaltine zaideja be jokiu rimtu irodymu ir dabar bando glaistyt savo klaidas? Butu kazkokiu rimtesniu irodymu nieks lengvai nepaleistu kol iki galo nebutu baigtas tyrimas, o dabar prisisnekejo ir reikia taisyt skandala kad nelikt sudo vietoj po tokiu kaltinimu kurie net ir karjera gali sugadint zaidejui, itariu baigsis viskas kokiu ispejimu ar minimalia bauda (kuria dar ir patys tyliai sumokes kad nebutu pretenziju).
2019-02-01
+7
Atsakyti
Anonimas
nu blet tegul ipisa ta bauda ir fsio
2019-02-01
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Vaidas Kariniauskas

Vaidas  Kariniauskas
Komanda: Panevėžio Lietkabelis
Pozicija: PG, SG
Amžius: 25
Ūgis: 197 cm
Svoris: 92 kg
Gimimo vieta: Alytus, Lietuva