Nuotr.: BC Šiauliai
Nuotr. BC Šiauliai

Dėl kojos skausmų mėnesį žaisti negalėsiantis Ignas Vaitkus praleis ir „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto metu vyksiantį LKL „Snaiperio“ konkursą.

Šį sezoną metami dvitaškiai

53%
21,0
Pataiko: 21,0
Taiklumas: 52,5%
Vieta lygoje: 4
Geriausias pasiekimas: 21
Blogiausias pasiekimas: 21
Daugiausia pataiko: Benas Griciūnas

Konkurse „Šiaulių“ klubui atstovaus Karolis Lukošiūnas. Jis pirmas pradės konkursą, kuris vyks vasario 17 d. prieš turnyro finalo rungtynes. Iš viso konkurse varžysis 12 krepšininkų.

Snaiperis iš toli šį sezoną atakuoja kone 41 proc. taiklumu. 40 tritaškių iš 98 bandymų įmetęs Lukošiūnas patenka į daugiausiai jų metusių krepšininkų lygoje dešimtuką.

„Snaiperio“ konkurse Lukošiūnas nėra naujokas. Pernai jis varžėsi dėl taikliausio Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) snaiperio vardo. Pirmajame etape jis drauge su dar trimis varžovais surinko 16 taškų, pasiekdamas ketvirtą rezultatą, bet per papildomą seriją į pusfinalį nepateko.

Pats Lukošiūnas juokavo sakydamas, kad neabejoja savo sėkme būsimame konkurse bei įvardijo jo nuomone pagrindinius pretendentus į titulą.

„Esu įsitikinęs, kad laimėsiu. Kitaip net neverta net važiuoti į Vilnių. Kadangi pats esu sostinėje gimęs ir augęs, tikiuosi, kad arenoje bus ne vienas mane palaikysiantis žiūrovas, o tai pridės man papildomų šansų. Manau, kad be manęs pagrindiniai favoritai laimėti bus Martynas Gecevičius ir Mindaugas Lukauskis, kurie meta beveik taip pat gerai kaip aš, bet yra labiau patyrę ir puikiai žino, kaip susitvarkyti su įtampa ir išlaikyti šaltus nervus“, – šypsojosi Lukošiūnas.

Jo teigimu, pakišti koją kelyje į pergalę konkurse gali tik laiko pasiruošimui trūkumas.

„Kitos savaitės pradžioje visą dėmesį skirsime atsakomosioms taurės rungtynėms su „Žalgiriu“, todėl šiek tiek daugiau prasimėtyti bus galima tik likus kelioms dienoms iki konkurso. Tiesa, finalo ketverto savaitgalį vyks ir NKL turas, todėl treneriai gali nuspręsti, kad turiu padėti Joniškio komandai. Tada pasiruošimas vyks šiek tiek sudėtingesnėmis sąlygomis – turėsiu daug mesti rungtynių metu. Tame yra ir pliusas – nereikės prašyti komandos draugų aukoti man savo laiką po treniruočių“, – geros nuotaikos nestokojo „Šiaulių“ snaiperis.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Karolis Lukošiūnas

Karolis  Lukošiūnas
Komanda: Šiaulių Šiauliai
Joniškio Delikatesas
Pozicija: SG
Amžius: 21
Ūgis: 195 cm
Svoris: 94 kg
Gimimo vieta: Vilnius, Lietuva