Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Nuotr. USA Today Sports – Scanpix

Jonas Valančiūnas Toronte paliko ryškų pėdsaką, o atsisveikinti su juo panoro ne tik komandos vadovai, krepšininkai ir treneriai, bet ir vietos žurnalistai.

Kyle Lowry

Kyle  Lowry
Komanda: Toronto Raptors
Pozicija: PG
Amžius: 32
Ūgis: 183 cm
Svoris: 93 kg
Gimimo vieta: Filadelfija, JAV

Ilgiausiai „Raptors“ komandoje su Valančiūnu rungtyniavo pagrindinis įžaidėjas Kyle'as Lowry. Abu jie Kanados klubą papildė 2012 metais ir iki vakar buvo vieninteliai, ekipoje išlikę tokį ilgą laiką. Iki tol, kai pasirodė žinia apie lietuvio išmainymą į Memfio „Grizzlies“.

„Nežinau kito žmogaus, kuris turėtų tokią didžiulę širdį, taip mylėtų krepšinį ir taip puikiai sugebėtų įsikūnyti į didelio vaiko vaidmenį. Sunku jį prarasti, bet toks yra NBA verslas“, – sakė pagrindinis „Raptors“ įžaidėjas Kyle’as Lowry.

Valančiūnas Toronte buvo užmezgęs ypatingą ryšį su penkerius metus trenerio asistento pareigas užėmusiu ir praėjusią vasarą vyriausiojo trenerio darbą perėmusiu Nicku Nurse'u. Šis strategas anksčiau net buvo atvykęs į Lietuvą su Jonu padirbėti individualiai.

„Tai buvo sunkus pokalbis. Mes su JV kartu praleidome daug laiko. Pasakiau, kad daugiau nebus kelionių į Lietuvą. Jis man pasakė: „Nagi, vis dar gali atvažiuoti“. Neabejoju, kad draugais išliksime visą gyvenimą. Man jo trūks, man jo jau trūksta“, – kalbėjo „Raptors“ treneris.

Galutinį sprendimą dėl mainų priėmęs „Raptors“ prezidentas Masai Ujiri pripažino, kad perduoti žinią apie mainus nebuvo lengva.

„Tai buvo sunkus skambutis, – praneštą žinią apie mainus Valančiūnui apibūdino „Raptors“ prezidentas. – Mes jo pasiilgsime. Tai svarbi, tačiau taip pat ir sunki diena mums. Ši verslo dalis yra sunkiausia. Į Torontą atvykęs Jonas dar buvo vaikas ir mūsų organizacijoje užaugo.“

Jonas Valančiūnas

Jonas  Valančiūnas
Jonas  Valančiūnas
MIN: 18.8
PTS: 12.8 (64.2%)
REB: 7.2
AS: 0.97
ST: 0.4
BS: 0.77
TO: 1.33
GM: 30

Valančiūnui sėkmės linkėjo ir Toronte su juo dirbę žurnalistai.

„Nėra daug krepšininkų, kuriuos aprašyti buvo įdomiau. Tai puikios sielos žmogus, labai nuoširdus, sumanus ir tiesiog geras vaikinas. Jis Toronte, į kurį 2012 metais atvyko sunkiai kalbėdamas angliškai, užaugo ir kaip krepšininkas, ir kaip žmogus. Sėkmės Memfyje“, – rašė žurnalistas Joshas Lewenbergas.

„Man patiko, kaip Valančiūnas reagavo į sunkumus, kaip sugebėjo adaptuoti ir modifikuoti savo žaidimą ir kūną. Tai buvo energingas jaunas vyras, kurio veide visada matydavome šypseną. Sėkmės, JV. Ačiū už viską!“ – pasisakė Leo Rautinis, kurio paskutiniai trys žodžiai buvo parašyti lietuviškai.

Beje, JV jau spėjo pasigesti ir žurnalistai. Praėjusią naktį Fredas VanVleetas pelnė 30 taškų ir pasiekė karjeros rekordą, tačiau rūbinėje nebuvo vyruko, kuris sugebėjo ypatingai įamžinti šiuos momentus.

Komentarai:
djgaffer
a
2019-02-10
-2
Atsakyti
Ozas vln
JV i nauda ,kai jis grys i toronta turetu vilketi raptoriu marskinelius ir po runktyniu fanui duoti ,all the best in your next step ,all star challenge
2019-02-09
-6
Atsakyti
djgaffer
b
2019-02-09
Atsakyti
Yolo
nesekit pasaku niekam nerupi tie JV mainai, raso cia Lietuvoj tarsi koki Jordana butu iskeite, eilinis zaidejas itrauktas i eilinius mainus. Ten yra verslas ir jokiu asmeniskumu nera kad ir kas tu bebutum.
2019-02-09
-2
Atsakyti
Jonas Valanciunas
Px eisiu i Ryta, ten as laukiamas visada nesiparinkit uz mane.
2019-02-09
-17
Atsakyti
Tadulis
Nezinau nezinau... JV EFF 14 lygoje ar kazkas panasaus, bet manau yra gera priezastis kodel jo laikas apribotas. Raptors kaip organizacijos tikrai nera reikalo kritikuoti, nes kolkas ju kreive tik aukstyn buvo, ir cia ne pirmas sunkus sprendimas kuri jie prieme, kad ir tradindami DeRozan, ar atleisdami Casey. Taip sakant vyksta paskutiniai fine tunning su sita karta pries rebuild bandant kazka pasiekti ir nematau reikalo nieko kaltinti. Tik gaila, kad kuriam laikui JV prarado sansa finaluose pakovoti, gal asmeniskai tai jam tik i gera, ziuresime.
2019-02-08
+11
Atsakyti
kasioguru
reik zinot, kur skirtinga nuomone gali but, o kur ne. skirtinga nuomone gali but, pvz, kad Gasolis duos komandai daugiau naudos ar ne, bet kai tavo pamastymuose yra tokios nesamones, kad Gasolis neketina pasilikt Raptoriuose, arba kad Raptors isejus Kawhi subyres, tai cia paauglio lygio pamastymai.
2019-02-08
+4
Atsakyti
mirka3 > kasioguru
Parasiau puse puslapio paaiskinimu, bet paskui pagalvojau - kam ta paklode? Vistiek tesu eilinis NBA ziurovas... Netgi pagavau save, kad prasmes tuose izeidinejimuose vien del nuomones issiskyrimo ir faktu skirtingo matymo nera.
2019-02-08
-7
Atsakyti
Anonimas
naglumo jam truksta,todel ir nustume i antra plana.is pradziu ibaka paeme,poto dar siakam.bet kokia nauda jiems is gasol tokioj rolej isvis misle kuria pamatysim netrukus.panasu kad ujri dare mainus tik tam kad primint apie save nes jei butu protingas,ismainytu lowry.memfije jonas turetu atsigaut,pasidarys statsus ir vel taps geidziamu zaideju jei tik nebus gerasis jonas :)
2019-02-08
+23
Atsakyti
kasioguru
toks ispudis, kad diskusija yra su zmogum, kuris to NBA neziuri (ar jau nebeziuri, nes nicka "mirka" pamenu nuo seniai ir kazkada atrode zmogus NBA domisi, jei cia tas pats). Raptors zaidejai keiciasi kaip oras? :) ar tikrai? kiek metu su tuo paciu treneriu ir branduoliu bandyta kazka nuveikt? 5-6 turbut kokie. cia kaip tik Raptors vadyba dar buvo pakankamai kantri. po pernai fiasko kantrybe baigesi. del Gasolio - kaip suprast neketina pasilikt? kur cia taip skaitei? darkart sakau - Gasolis turi kitam sezonui 25 mln player option ir ziurint i jo amziu, nelabai tikiu, kad kazkas jam pasiulytu geresni kontrakta, jei jis nutrauktu dabartini, tad mano nuomone Gasolis kita sezona tikrai zais Toronte, na bent jau kiek tai priklauso nuo jo. treneriai nepaslankus Toronte? irgi is kur tokia nesamone? gi ne Casey dirba, o naujokas, dar net negalima apie ji nieko kategorisko pasakyt. Gasolis savo arsenale turi tikrai daugiau ginklu, nei Jonas, ir manau treneris tikrai ras, kaip ji isnaudot. asmeniskai manau, kad Gasolis dazniau eis i starta, nei ta dare Jonas, aisku priklausomai nuo varzovo startines sudeties, ir vaidins didesni vaidmeni, nei kad Ibakos pakaitinio zaidejo. paziuresim. plius Gasolis bus kazkokia atsvara kitam sezonui, jei Kawhi iseis, nes su Gasoliu, Ibaka, Lowry ir keliais perspektyviais bei kylanciais jaunais zaidejais Torontas kitamet tikrai isliks tarp 5-6 stipriausiu.
2019-02-08
+2
Atsakyti
mirka3 > kasioguru
O kodel Kawhi turetu likti? Ar kas tiki be fanatiku, kad Raptors siais metais taps cempais? Pats Kawhi labai graziai tyliai tupi, nesneka. O isejus Kawhi nieko doro jie nenusipirks, nes tiesiog nieks pas juos savo noru neis. O mainais už Lowry jau nekazka gautu... Gasolis jau senukas, nieko jis ten rimto nebenuveiks, o zinant kad jo netenkino Grizliai, tai vargu ar tenkins subyreje Raptoriai, kuriuose dar be to zaidejai keiciasi kaip oras, ne taip kaip rimtose komandose, kur siekiama islaikyt stubura. Zinant Raptorius Gasolis tikrai negaus daug zaist su kamuoliu, nes kokia prasme Raptoriams gerint zaidejo, neketinancio pasilikt, stat? Gasolis Grizliuose visad turejo puikias galimybes reikstis, bet paziurejus i stat akivaizdu, kad JV tokiom aplinkybem tikrai neatsiliktu, o praeities stat kai jis buvo karjeros virsuje nematau tikslo kelt i virsu, nes Gasolis nebebus toks koks buvo, o tik ses. Man pvz. net biski gaila ispano, nes realiai jam teks parodyt daugiau nei darydavo JV ir labai nustebsiu, jei jam pavyks tureti geresne stat uz JV, praeities nuopelnai jau praeity. Kad Gasolis eis i JV vieta ne vienas apzvalgininkas ta pazymejo kaip rimta problema, o zinant Raptors trenerius ir ju paslankuma keisti zaidimo braiza, esu isitikines kad jie tiesiog nieko nekeis gave Gasoli, laikydamiesi nuostatos, kad Gasolis tiesiog geresne versija ir analogiskoje aplinkoje duos didesni pliusa nei JV - sekmes. Tai ir sakau kad Raptors laukia stiprus smugis i mesla po sio sezono, bet JV jau tame nedalyvaus, kas yra labai gerai. Asmeniskai tikiuos kad JV pagaliau gaus minuciu ir prie Conley tures 20 akiu bei 10 reb, kas jam atvers galimybes kaip minimum gaut geresni kontrakta, o geriausiu atveju dar iskeliaus is Grizliu i geresne komanda (ko tikiuos) nei amzini donorai.
2019-02-08
Atsakyti
kasioguru
tai galim pamastyt garsiai, bet kiek cia sugebanciu mastyt apskritai? :D visu pirma, tikrai nezinom, kokia Gasolio role bus komandoj, nes kad lygiai tokia, kaip Jono, as abejoju. nespekuliuokim - tuoj pamatysim. taip, Gasolis buvo prates zaist kitaip, daugiausia 2x2 ir mest daug, bet tai nereiskia, kad is jo naudos bus tiek, kiek is Jono. visu pirma Gasolis yra daug daug daug geresnis puolime ir tikrai nerinks tasku tik po pikenrolo ar pataisydamas kolegu metimus, nes savo arsenale turi ir sunkiai uzdengiama taip vadinama turn around jump shot\'a ir be to gerai meto trajakus. jei treneris Nurse yra su galva, tai tikrai ras vietos Gasoliui, kaip Bucks randa vieta atrodo visiskai i komandos braiza neisipaisanciam Lopezui. gynyboj Gasolis tikrai nebus blogiau uz Jona, kaip ne kaip net DPOY yra laimejes, matyt ne siaip sau. o del kitu metu - Gasolis turi 25 limonu player option, tad budamas konkurencingoj komandoj ir tokiam amziuj, manau tikrai ja pasinaudos ir dar bent sezonui liks Toronte, tad jokio ten visisko subyrejimo nenusimato. cia matyt GM planas B, jei Kawhi iseis, nes ir be Kawhi Raptors bus vieni sezono lyderiu, sita galiu garantuot.
2019-02-08
-2
Atsakyti
mirka3
Tai pamastom garsiai, kame ta nauda Gasolio.

Raptors zaidimas niekad nejo per centra, o Gasolis paimtas i JV role, t.y. nuo suolo. Tai aiskiai viska atsako, ko jie tikisi is Gasolio - t.y. jie Gasolio nemato kaip tasku darytojo. Bus smagu paziuret, kaip Gasolis kils nuo suolo ir taikysis su sau neyprastu vaidmeniu - be kamuolio.

PO Jonas visad atrodydavo puikiai ir gynyboj, ir puolime, tik dazniausiai komanda nenoredavo naudotis tycia siuo koziriu ir paskutinis toks elgesys privede prie eilinio gedingo nepaaiskinamo fiasko. Todel teiginys, kad Gasolis, esantis jau metuose, sugebes PO duoti daugiau - abejotinas. Taip jis yra garsesnis nei JV, bet gasolis niekad nera buves JV situacijoj - bus matyt kaip jam seksis susitaikyti su minuciu kritimu bei kamuolio negavimu kaip prates, o tik sedet po krepsiu ir rinkt trupinius.

Labiausiai patiko Raptors zurnalistai, kurie visad vertinimuose JV po rungtyniu ivertindavo C ar D pazymiu ir kreivais apibudinimais... nors JV pagal gaunama atlygi ir naudinguma aikstelej yra vienas geriausiu. Dabar matai jiems gaila... :D

Ne, as neliudziu, as kaip tik labai dziaugiuosi ir esu isitikines, kad JV tures dabar geresnes salygas pasigerint savo atlyginima. Nesuprantu, kodel zmones galvoja, kad JV siuose mainuose buvo nuskriaustasis? Jis tik laimejo. Va Gasoliui gan stipriai nepasiseke, nes realiai - jam dabar reiks pateisinti lukescius, t.y. duoti didesne nauda esamomis aplinkybemis, nei tai darydavo JV (o JV naudingumas buvo puikus). Ir jei jam nepavyks pakelti gan aukstai pakeltos karteles, bus didelis kritimas karjeroje, kas labai realu. O kas nerealu - tai ziedai - baikit apie juos spangt. Po sio sezono, kai GSW laimes ziedus, Raptors pabirs i sipulius, o JV gausis kaip plaukes laivu ir islipes stoteleje pries audra. Sekmes Gasoliui...
2019-02-08
-23
Atsakyti
Ed
Marcas BUVO geresnis, jam jau kiek 33-34m. Vos pajuda, zaidimo kreive kritus.. ir kas is to kad dabar ji turi ? Kita sezona vapse bus atsarginia o JV tik tobuleja toliau !! RAPTORIAI kita sezona dugne voliosis.. Išmete DeRozana gavo leonard kuris 110% paliks Raptorius tad liks jie nieko nepese.. gasolis jau pensija bus.. lowry pats gal pabegs.. ir Torotnas atsidurs ten kur buvo pries 6 sezonus.. Nba finale siais metais ? Abejoju.. Bostonas stipresnis!
2019-02-08
-2
Atsakyti
kasioguru
tokiem kaip GTR ir pan galvojantiem: visu pirma reik dometis tuo NBA bent kazkiek, kad nekiltu kvailu minciu. taip, Gasolis geresnis uz Jona visa galva, ir tikram NBA fanui cia net ne diskusija. ar jo reikia Raptorsam? gal ir nelabai, bet manau GM ziuri i potencialius playofu varzovus, o ten ir Embiidas, ir jei svajot apie finala - Cousinsas. tad pries tokius Gasolis tikrai bus naudingesnis. o siaip mes nezinom visu tu smulkmenu, kas kur dedasi komandu viduj, tik as tai zinojau, kad Gasolio netenkino komandos poziuris i sezono nurasyma, pries tai dar netenkino treneris, zodziu panasu, kad Gasolis nebuvo patenkintas Grizliu organizacija, tad komanda nelauke, kol vasara Gasolis galbut neprates kontrakto ir pasinaudojo mainu galimybe. gavo jaunesni daugiau zaist norinti pajegu centra plius pora tikrai geru vidutinioku. sakyciau abiem klubam isejo i nauda. o kad Raptors reikejo permainu, tai irgi jau seniai aisku, nes tas branduolys kasmet vis nepateisino lukesciu. atleido Casey, ismaine Derozana, manau butu iskise ir Lowry, bet uz toki brangu senuka turbut nieks nieko gero nebutu pasiule.
2019-02-08
+13
Atsakyti
Anonimas
Baikit juokus, marcas tikrai geresnis už jv, ir kamuolius geriau skirsto, tricus stabiliai šaudo, ir patirties žymiai daugiau, kiek buzerių pataikęs. Tik įdomu , nejaugi ir jis žais po 20 minučių , abėjoju kažkaip , jis ne jonas, kad su viskuo sutiko,
2019-02-08
+4
Atsakyti
Gana verkt
Gasolis geriau nei JV daugumoj aspektu. Baikit verkt, niekam NBA per daug nesuskaudo nuo situ mainu tik sentimentaliems lietuviams kurie mano kad “lietuvis NBA turetu rinkt 20+ tasku ir 15+ reboundu jeigu ne tie negrai kurie tycia nusodina musiskius”

Nustokit myzt i bata, nebuvo JV lyderiu toronte nebus ir memfyje ir realiai tokiu kaip JV prishikta toj NBA ir niekam per daug neskauda, gasolis duos daugiau raptoriam.
2019-02-08
-16
Atsakyti
Ablomas
djgaffer > kur jau siam pasulyje rasi naturalumo ir saziningos nuomones - tai irasyta i raudonaja knyga. Aplink vien veidmainiai, padlaizunai ir prisitaikeliai. Tokia stai tiesa. Gal Jonas ir gaus didesni vaidmeni komandoje, bet komanda tai nieko neverta.
2019-02-08
-15
Atsakyti
GTR
Bet Raptoriai tai mano galva labai kvailai pasielgė. Iškeitė jauną puikų centrą ant pakankamai panašaus 34 metų centro. Taip Marc\'as geras žaidėjas kažkada laikiau jį geriausiu NBA centru ir jį labai mėgstu, bet jam 34 metai. Come on... Ir net ne vienas į vieną jie išmainyti... Grizzles labai daug laimėjo, jiems čia tikrai iš dangaus nukrito šitie mainai. Na, o Raptoriai tikrai bando viską sustatyti ant šio sezono, bet ar tikrai čia yra pastiprinimas? Argi Gasolis tikrai geresnis už JV? Labiausiai tikėtina, kad visgi NBA jie nelaimės (nors gal ir į finalą pateks), o kitais labai tikėtina, kad Leonardas išeis ir jų laukia toks nuopolis kaip ir Klyvlando šiemet... Nežinau. Turėjo komandos branduolį, dabar viską ardo... Na, o Valančiūnui tai gerai, gaus daugiau atostogų, o Grizzlei gal ir pakils ateinančiais sezonais aukščiau. Bet kuriuo atveju Valančiūnas gaus naują gerą kontraktą ir dar ilgai NBA žais.
2019-02-08
-14
Atsakyti
dzonas
kad ir kaip nemaloni situacija bet Jonui kaip krepsininkui sitie mainai tik y nauda.kitas su tokia statistika per tiek minuciu jau po 20 rungtyniu butu shuma pakelias ir paprases iskeiciamas pats.Jonas per geras zmogus,jam truksta agresivumo uz aikstes ribu:}aisku dabar pateko irgi y komanda kuri nesuinteresuota laimet del saukimu ateinanciu bet jei duos minuciu pakankamai parodyt save tai po sezono Jonas gales rinktis pats geriausia varianta sau
2019-02-08
-8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metami dvitaškiai

54%
30,7
Pataiko: 30,7
Taiklumas: 54,4%
Vieta lygoje: 11
Geriausias pasiekimas: 41
Blogiausias pasiekimas: 16
Daugiausia pataiko: Kawhi Leonard