Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Šarūnas Marčiulionis krepšinio gerbėjus praėjusią savaitę nustebino kiek netikėtu posūkiu – jis su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) dalyvaus rinkimuose į Europos parlamentą. Tačiau legendinis krepšininkas toli gražu nėra vienintelis, artimiausiu metu įsisuksiantis į politikos sūkurį.

Kitą sekmadienį, kovo 3-ąją, į miestų bei rajonų tarybas savivaldos rinkimuose mėgins prasibrauti ir visas būrys kitų Lietuvos krepšinio veikėjų.

„BasketNews.lt“ apžvelgė, kas ir kur siekia gauti balsą politinėje arenoje.

Klaipėda

Uostamiestyje į tarybą kandidatuoja šiame mieste gimęs ir augęs krepšininkas Eurelijus Žukauskas. Dabar 45-erių vyras LVŽS sąraše patenka į pirmąjį dešimtuką. 

Žukauskas karjerą baigė 2009 metais, po poros sezonų Kauno „Žalgirio“ klube. Vidurio puolėjas taip pat beveik dešimtmetį atstovavo Lietuvos rinktinei ir su ja iškovojo tris medalius.

Pirmasis buvo 1996 metais Atlantos olimpiadoje iškovota bronza, vėliau sekė dar vienas bronzinis apdovanojimas Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse 2000 metais, o 2003-aisiais Žukauskas su lietuviais triumfavo Europos čempionate.

Po profesionalo karjeros pabaigos Žukauskas žaidė krepšinį mėgėjų lygoje ir yra svarstęs apie trenerio karjerą, tačiau šios veiklos taip ir nesiėmė.

LKF prezidentas Vladas Garastas įteikia Eurelijui Žukauskui nugalėtojų taurę
LKF prezidentas Vladas Garastas įteikia Eurelijui Žukauskui nugalėtojų taurę

Šiauliai

Saulės mieste rinkimuose ir vėl dalyvauja „Šiaulių“ ekipos treneris Antanas Sireika. Jis vietos taryboje sieks su mero Artūro Visocko sąrašu „Dirbame miestui“.

Legendinis 62-ejų treneris dalyvavo ir 2016-ųjų Seimo rinkimuose. Tuomet jis į parlamentą bandė patekti su Lietuvos socialdemokratų partija.

Nors Sireikai to padaryti nepavyko, jis sąraše atliko įspūdingą šuolį – iš pradžių 141 numeriu reitinguotas treneris porinkiminėje partijos rikiuotėje pakilo į 20 vietą.

Tikėtina, kad šįsyk treneriui pavyks gauti vietą taryboje, mat jis Šiauliuose yra itin populiarus ir gerbiamas. 2003-aisiais Sireika yra gavęs miesto garbės piliečio vardą.

Nuotr. BNS

Alytus

Alytuje situacija kiek kurioziška – savivaldos rinkimuose vienas prieš kitą stos du Alytaus „Dzūkijos“ veidai – Tomas Pačėsas ir Valdemaras Chomičius.

Iš klubo oficialiai pasitraukęs, bet nuo jo gyvenimo tikrai nenutolęs 47-erių Pačėsas rinkimuose dalyvaus su savo rinkimų komitetu „Už Alytų“.

Treneris įrašytas sąrašo viršuje, iškart po Alytaus verslininko, anksčiau šalies futbolo kuluaruose aktyviai besisukusio Gedimino Daukšio.

Tuo metu 59-erių Chomičius, „Dzūkijos“ klube užimantis trenerio asistento pareigas, į tarybą brausis su Naglio Puteiko vadovaujama Lietuvos centro partija.

Buvęs krepšininkas partijos sąraše įrašytas antruoju numeriu.

Nuotr. BNS

Vilnius 

Sostinėje, kaip įprastai, į tarybą bandys patekti visas būrys Lietuvos sporto pasaulio veikėjų. Šįkart daugiausiai jų savo sąraše turi rinkimų komitetas „Judėk, Vilniau“.

Vienas komiteto lyderių – 47-erių treneris Rūtenis Paulauskas, pastaruoju metu sirgaliams dažniau matytas besidalijantis savo krepšinio prognozėmis per Lietuvos krepšinio lygos transliacijas.

Išplėstiniame „Judėk, Vilniau“ sąraše buvo ir daugiau krepšinio pasaulio žmonių – Rolandas Skaisgirys, Virginijus Sirvydis ar komentatorius Vaidas Čeponis.

Visgi galutiniame sąraše jų dėl skirtingų priežasčių nebeliko. 

Į Vilniaus miesto tarybą tradiciškai sieks patekti ir dabartinis vicemeras Linas Kvedaravičius. 51-erių buvęs krepšininkas rinkimuose dalyvaus su komitetu „R. Šimašiaus komanda „Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės!“.

Nuotr. Fotodiena.lt

Utena

Utenoje didelių staigmenų nėra. Į rajono tarybą ir vėl sieks prasibrauti Utenos „Juventus“ ekipos vyriausiojo trenerio ir klubo prezidento pareigas užimantis Žydrūnas Urbonas.

42-ejų treneris patenka į pirmąjį Lietuvos socialdemokratų partijos trejetuką.

Urbonas Utenos rajono socialdemokratų skyriui priklauso jau ilgą laiką, o tarybos nariu yra nuo pat 2011 metų rinkimų.

Nuotr. BNS
Komentarai:
Qbas
Chomičius - luzeris. Ką gero nuveikė Lietuvai, Dzukijai, Alytui per pastaruosius metus?
2019-02-28
+9
Atsakyti
Abdullah
ceponis ble kandidatuoja dienos baeris😁
2019-02-25
-17
Atsakyti
Marcelijus
papuvekai ....
2019-02-25
+6
Atsakyti
Graudu
Viskas del babkiu.
2019-02-25
-13
Atsakyti
8
Savivaldybes rinkimuose politikos neperdaugiausia
2019-02-24
-25
Atsakyti
kodel
kodel
2019-02-24
-3
Atsakyti
Oj Lietuva Lietuva kas tau darosi. Kokiu reikia būti beraščių analfabetu mankurtu kad prisidėti prie Šiaulių princo svajonių? Meras tuščias kaip žmogus sakinio protingo neįgalūs suregzti o čia politika o vaikeli. Bet didžiausia mistika kas tie idiotai kurie balsuoja už Puteikį? Jums galbūt labotomija buvo atlikta? Valstiečių talibans dsr vienas idiotas bus Marcelos draugas galės apie kosmosą šnekėti
2019-02-24
+25
Atsakyti
Chomičius Pačėsas du didžiausi lochai saulės sistemoje
2019-02-24
+3
Atsakyti
Vanga
O kodėl nerašote, kad Kurtinaitis net iš Rusijos glūdumos "Kauno dienoje" dalinasi savo socialdemokratinėmis vertybėmis ir ragina kauniečius balsuoti už garsųjį advokatą Černiauską , siekiantį Kauno mero posto?
2019-02-24
-20
Atsakyti
Klp
Gaudžiau nei graudu. Nebeturi kur pas įkelt kapeikų tai lenda į politiką... Dar besmegeniai
2019-02-24
-12
Atsakyti
Anonimas
baisu, ir visokie kasio fanai kurie neraukia apie politika balsuos uz va tokius
2019-02-24
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.