Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis

Mariui Grigoniui nuo sausio mėnesio Kauno „Žalgirio“ treniruotės yra truputį lengvesnės. To priežastis – jam nebereikia nuolatos vienas prieš vieną rungtyniauti su veikiausiai fiziškai stipriausiu ir vienu aktyviausiai gynyboje dirbančių komandos krepšininkų Thomasu Walkupu.

„Žalgirio“ treneriai po Naujųjų metų ne iš gero gyvenimo nusprendė Walkupą iš atakuojančio gynėjo pozicijos perstumti į įžaidėjo ir tai pasiteisino. Ne iš gero gyvenimo, nes žaidimas su jau ekipoje neberungtyniaujančiu Derricku Waltonu nesiklijavo.

Dėl to pasikeitė ir Grigonio treniruočių partneris. Pastaruoju metu kaunietis dažniausiai vaikosi ir pats bando įveikti jaunuosius žalgiriečius Roką Jokubaitį arba Luką Ulecką.

„Dabar truputį lengviau. Thomasas tikrai gerai ginasi, bet dabar su juo vargsta Leo Westermannas. Dabar jis – jau kitų vargas, – kalbėdamas su „BasketNews.lt“ šypsojosi Marius Grigonis. – Pas mus visi yra žaidžiantys ir tie patys jaunieji krepšininkai nori įrodyti savo, tad į treniruotes neateisi nesusikaupęs. Nedirbsi, tai nežaisi. Visada stengiesi gerai pasirodyti treniruotėse, ar tai būtų Thomasas, ar jaunesnis.“

Kaip sekasi naują oponentą treniruotėse gavusiam Westermannui?

„Taip, žaidžiu prieš jį treniruotėse, tačiau tikrai ne visada, kadangi dažnai keičiame penketus. Be abejo, prieš jį sunku, kadangi Thomasas yra labai kietas gynyboje, kiekvieną sekundę atiduoda 100 procentų savo jėgų. Šaunu, kad turime tokį krepšininką ir galime treniruotėse palaikyti didžiulį intensyvumą“, – „BasketNews.lt“ sakė prancūzas.

Tuomet, kai Walkupas organizuoja atakas, dažniausiai šalia savęs aikštėje turi vieną geriausių ekipos žaidimo kūrėjų Grigonį. Tuo metu žaidimą kuriant Westermannui, aikštėje pasirodo kiti krepšininkai.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
14
Naudingumas
27
Perimti kamuoliai
3
Atkovoti kamuoliai
10

Praėjusią savaitę mače su Podgoricos „Budučnost“ amerikietis žaidė 26 minutes, o iš jų 22 – su Grigoniu. Tuo metu kiek anksčiau, KMT akistatoje su Panevėžio „Lietkabeliu“, Walkupas su lietuviu rungtyniavo 10,5 min. iš 19.

Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis

Šį sezoną Grigonis ir Walkupas Eurolygoje kartu aikštėje praleido beveik 85 minutes. Palyginimui, Walkupas su Daviesu kartu sužaidė 235 minutes, su Edgaru Ulanovu – 203, su Aaronu White’u – 202, su Artūru Milakniu – 162 min.

„Kai Nate’as Woltersas būna aikštėje, tai jis daugiau imasi ant savęs, o Thomasas daugiau žadžia kitiems. Dėl to aikštėje esant su Thomasu man tenka dažniau užbaigti atakas.

Jeigu man sekasi žaisti, tai skiriama daugiau derinių, nesvarbu, kas organizuotų puolimą. Viskas priklauso ne tiek nuo to, su kuo žaidžiu, kiek nuo to, kokia man yra diena. Be to, turime ir daugiau kuriančių, tarp jų – Leo Westermannas“, – akcentavo Grigonis.

Nuo sausio 27-osios 26-erių metų 193 cm ūgio Walkupas sužaidė devynerias rungtynes ir vidutiniškai pelno po 6,3 taško, atkovoja po 2,9 kamuolio bei atlieka po 3,6 rezultatyvaus perdavimo.

Šiuo metu jo svarba įžaidėjo pozicijoje yra dar labiau išaugusi, kadangi po Karaliaus Mindaugo taurės rungtyniauti negali Nate’as Woltersas, kuris į rikiuotę sugrįš anksčiausiai nuo kitos savaitės.

„Thomasas turi sugebėjimus ir žinias rungtyniauti įžaidėju. Jis sugeba komunikuoti aikštėje, – pasakojo Westermannas. – Walkupas jau dabar yra geras įžaidėjas, todėl gali ir toliau likti šioje pozicijoje. Thomasas yra puikus gynėjas, tuo pačiu mato, kur perduoti kamuolį. Jis tiesiog turi dar truputį patobulėti ir priprasti prie šios pozicijos, bet jau dabar atlieka puikų darbą ir tai matėme rungtynėse su „Budučnost“.

Aš bandau jam patarti, bet, be abejo, Šarūnas Jasikevičius gali duoti kur kas daugiau. Treneris jam patarimų duoda kasdien, tą patį bandau daryti ir aš. Thomasas turi visus duomenis tam, kad patobulintų savo žaidimą šioje pozicijoje.“

Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis

Kelias dienas nei Westermannui, nei kitiems „Žalgirio“ gynėjams nereikėjo bandyti treniruotėse išsivaduoti iš Thomaso gynybos pančių, kadangi kauniečiai nuo šeštadienio iki pirmadienio vakaro ilsėjosi, o susirinkę šios savaitės pradžioje atliko fizinio rengimo treniruotę.

Gautą laisvą laiką komandos nariai išnaudojo įvairiai. Grigonis išvažiavo pailsėti į Birštoną, Edgaras Ulanovas apsistojo Vilniuje, Artūras Milaknis – Palangoje, Deonas Thompsonas keliavo į Rygą ir pakeliui užsuko į Kryžių kalną, Šarūnas Jasikevičius slidinėjo kalnuose, o Tomas Masiulis apsilankė futbolo rungtynėse Londone.

„Pora dienų savaitgalį pailsėjome, o vėliau buvome ir manieže, ir salėje, tai manau, kad turėjome perkrauti savo galvas, pasikrauti baterijas ir tikiuosi, kad esame šviežesni, – pabrėžė Grigonis. – Kai pailsi, tai sugrįžti į treniruotes yra kitaip.

Mes kiekvieną dieną esame kartu, ištisai praleidžiame daugiau laiko nei su šeimomis, tad tos pora dienų yra labai svarbu tam, kad pailsėtume ir vienas nuo kito.“

Dabar „Žalgiris“ pasitinka nelengvą atkarpą. Per 11 dienų Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai Eurolygoje žūtbūtiniuose mūšiuose kausis su Vitorijos „Baskonia“ ir Las Palmo „Gran Canaria“, o LKL – su lyderiais Klaipėdos „Neptūnu“ ir Vilniaus „Rytu“.

„Visada kiekviename sezone taip būna, jog išpuola tokios atkarpos. Reikia su visais žaisti. Mums tiek Eurolygoje, tiek ir LKL visos rungtynės yra svarbios. Dabar žiūrime į „Baskonia“, po to žiūrėsime į „Neptūną“ ir taip toliau. Rungtynės iš rungtynių“, – teigė Grigonis.

Šio vakaro rungtynės su „Baskonia“ „Žalgiriui“ yra ypatingai svarbios dėl ketvirtfinalio lenktynių, kadangi Vitorijos klubas turi dviem pergalėmis daugiau (11) ir turnyro lentelėje žengia aštuntoje pozicijoje.

Jeigu kauniečiai sugebėtų pavyti baskus, tuomet gali būti svarbus ir tarpusavio rungtynių taškų skirtumas. Pirmąjį mačą Vitorijos klubas Kaune laimėjo 8 taškais.

Svarbiausias mūšis su „Baskonia“ – šiandien 21.30 val. Vitorijoje.

Komentarai:
Fanas
Visa ironija tame, kad su pradedančiu įžaidėju Walkupu Žalgiris atrodo geriau nei su tikru įžaidėju Waltonu. Gaila, galėjo pabandyti anksčiau. Aišku, Leo buvo traumuotas, tai ir žaidėjų pasirinkimas buvo mažesnis. Walkupo pliusas tame, kad jis bent veržtis gali, tai nereikia 20 sekundžių maltis apie tritaškį, o tada sprendimo ieškoti.
2019-02-28
Atsakyti
K.
Laikas marihuana įteisint. Po varžybų visi atsipalaiduotų, pasijuoktų, išsimiegotų, nuiimtų susidarančius stresiukus, plius liegonieriai mielai čia važiuotų, o dar su Žalia spalva puikiai reprezentuotų Žalgiriukas :) Juk nepaslaptis, jog Barcelonoj olimpiadoj, kai tie marškinėliai gimė rokenrolliniai su skullhead\'u, juk viskas įvyko per suktinukę. Marčela susipažino su grupės nariais, parūkė kartu su chebryte ir va bam gimė pažintis, kuri mums padovanojo iki šiolei bene geriausius marketingo marškinėlius Lietuvos istorijoje, visas pasaulis juos pirko! Peace!
2019-02-28
Atsakyti
leo
Reikia siendien westermano gero zaidimo
2019-02-28
-7
Atsakyti
Anonimas
jeigu fiziškai stipriausio žaidėjo rinkimai bus pagal pozicijas, tai galėtų Walkupas ir į LKL stipriausio žaidėjo vardą pretenduoti :)
2019-02-28
-4
Atsakyti
Anonimas
ilgai reikėjo kentėti Waltoną, tai bent ačiū dievui nelaukė iki sezono pabaigos
2019-02-28
+10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Vitorijos Baskonia
Kauno Žalgiris
48%
29/61
Metimai iš žaidimo
45%
24/53
31
Atkovoti kamuoliai
31
20
Rezultatyvūs perdavimai
18
10
Perimti kamuoliai
7
2
Blokuoti metimai
1
14
Prarasti kamuoliai
17

Rungtynių žaidėjai

Luca  Vildoza
16 PTS
5/9 FG
1/1 FT
Brandon  Davies
13 PTS
5/11 FG
3/3 FT
Shavon  Shields
10 REB
6 DREB
4 OREB
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
5 REB
Marcelinho  Huertas
7 AS
1 TO
26 MIN
Leo  Westermann
5 AS
4 TO
18 MIN
Shavon  Shields
27 EFF
43% 2P%
25% 3P%
Marius  Grigonis
18 EFF
50% 2P%
100% 3P%