Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Nuotr. USA Today Sports – Scanpix

Puikiai NCAA pirmenybėse rungtyniaujantis Ignas Brazdeikis sulaukė sirgalių išsišokimo Merilando universitete. Lietuvių kilmės talentui pirmajame kėlinyje stojus mesti baudų metimų, vietiniai studentai bandė palaužti krepšininką netoleruotinais šūksniais.

„Tu esi šlykštus“, – vieningai skandavo susirinkusieji, kuriuos paskui Merilando universiteto vyr. trenerio Marko Turgeono prašymu teko raminti rungtynių pranešėjui.

Šaltakraujiškumą pademonstravęs Brazdeikis įmetė abi baudas, o vėliau ir pasiuntė repliką jiems – atsisuko ir pridėjo rankas prie ausų. Prie viso to, kaunietis rankų mostais užvedinėjo sirgalius.

„Man nė kiek nerūpi, ką jie sako, – kalbėjo 21 tašką pelnęs ir Mičigano universitetą į pergalę vedęs Brazdeikis. – Jie gali sakyti bet ką.“

„Nežinau, kodėl jie taip darė, – stebėjosi Brazdeikio komandos draugas Isaiah Liversas. – Bet tai buvo lyg kuras automobiliui. Ignui patinka tai.“

Dvikovą starto penkete pradėjęs Brazdeikis per 38 minutes pataikė 4 iš 8 dvitaškių, 2 iš 4 tritaškių, 7 iš 8 baudų, atkovojo 7 ir perėmė 1 kamuolį bei atliko 1 rezultatyvų perdavimą.

Po vieno iš pataikytų tritaškių puolėjas dar kartą sukontaktavo su priešiškai nusiteikusiais sirgaliais, jiems pasiųsdamas oro bučinį. Šį gestą Brazdeikis pripažino perėmęs iš kito lietuvių kilmės krepšininko Niko Stausko.

Iki pat susitikimo pabaigos pavydėtiną stabilumą demonstravęs pataikė lemiamus baudų metimus ir taip įtvirtino Mičigano universiteto pergalę 69:62.

„Buvo labai smagu, – sirgalių elgesį komentavo Brazdeikis. – Jie prieš mane buvo nusistatę dar prieš rungtynes, tačiau prisitaikiau prie tokios atmosferos. Man patinka rungtyniauti tokioje aplinkoje. Tai mane tik dar labiau motyvuoja ir tampu dar labiau alkanas. Kai jie galvoja, jog paveikia mane psichologiškai, mane dar labiau užveda.“

Komentarai:
www
Jis lietuviskai bent moka ? Joks jis lietuvis ir nera mum aktualu dometis apie ji
2019-03-04
-11
Atsakyti
e
Dvigubą pilietybę ir į rinktinę
2019-03-04
+21
Atsakyti
Aaa
Kaunietis... Nejuokinkit
2019-03-04
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.