Nuotr.: RIA Novosti-Scanpix
Nuotr. RIA Novosti-Scanpix

Atėnų „Panathinaikos“ klubui atstovaujantis Keithas Langfordas dalyvaudamas Joe Arlaucko tinklalaidėje „The Crossover“ prisiminė 2011-aisiais įvykusį išsiskyrimą su Maskvos srities „Chimki“ klubu.

Keith Langford

Keith  Langford
Komanda: Atėnų Panathinaikos
Pozicija: SG, PG
Amžius: 35
Ūgis: 193 cm
Svoris: 98 kg
Gimimo vieta: JAV

Amerikietis 2011-ų metų kovo mėnesį pratęsė su „Chimki“ sutartį ketveriems metams, tačiau iškart po to Rusijos klubo trenerių štabe įvyko permainos: ispaną Sergio Scariolo pakeitė lietuvis Rimas Kurtinaitis.

„Pasirašiau neįtikėtinai pelningą kontraktą, tačiau tada Sergio buvo atleistas. Tuomet atėjo Kurtinaitis ir jo pirmajame mače patyriau kelio traumą bei iškritau iš rikiuotės likusiai sezono daliai, tačiau ir be manęs komanda žaidė gerai, o dėl to psichologiškai man buvo dar sunkiau“, – pasakojo Langfordas.

Gynėjas tų pačių metų rudenį grįžo į „Chimki“ gretas, tačiau jau rugsėjo mėnesį įvyko garsiai nuskambėjęs konfliktas su Kurtinaičiu, po kurio krepšininkas turėjo palikti klubą.

„Po vasaros aš nesijaučiau pilnai pasveikęs po traumos, jaučiau kelio skausmus, tačiau artėjo Eurolygos kvalifikacinis turnyras, aš treniravausi, bet Rimas buvo labai griežtas. Mes vis dirbome ir dirbome, o jis mus spaudė, neleido ilsėtis.

Vieną dieną pratrūkau. Per intensyvią treniruotę jis nefiksavo pražangų, aš supykau ir tada kažką jam (Kurtinaičiui) pasakiau. Jis man tada kažką atsakė ir išvarė iš treniruotės. Išeidamas aš išpyliau porą vandens butelių ant parketo, o po viso to buvau suspenduotas ir privalėjau išsiskirti su klubu“, – kalbėjo gynėjas.

Arlauckas, kuriam praeityje teko kartu su Kurtinaičiu žaisti vienoje komandoje, negalėjo patikėti buvusio krepšininko griežtumu ir tinklalaidėje negailėjo gražių žodžių „Chimki“ strategui, o Langfordas taip pat stebėjosi, kodėl su lietuviu nerado bendros kalbos.

„Keista, kodėl taip įvyko, nes daug vyrukų jį (Kurtinaitį) mėgsta. Kalbėjau su Tyrese'u Rice'u ir jis tiesiog Kurtinaitį dievina. Tikrai nežinau, kodėl susipykome“, – sakė 35-erių metų atletas.

„Panathinaikos“ garbę ginantis žaidėjas išsiskirdamas su Rusijos klubu negavo jokios kompensacijos už kontrakto nutraukimą.

„Aš praradau milijonus. Nieko negavau. Ta sutartis buvo įspūdingos vertės“, – liūdesio neslėpė Langfordas.

2011-ųjų metų duomenimis, Langfordo ketverių metų kontrakto su „Chimki“ vertė galėjo siekti beveik 10 milijonų eurų.

Daugiau Lanfordo pasakojimų apie karjerą ir išskirtinių minčių galite pasiklausyti naujausioje tinklalaidės „The Crossover“ dalyje.

Komentarai:
ernestas
Jis turbut pasirasydamas kontrakta nuslepe kad turi trauma jau , o tada per pirmas rungtynes ale gavo ta trauma , ir uz tai rado kaip atsikratyt
2019-03-12
-2
Atsakyti
Kurtinaitis senosios mokyklos treneris gal tai jį kiek stabdo pagal šių laikų tendencijas. Rimas maksimalistas nori išspausti maksimumą ne 100% ne 110% o 210% iš kiekvieno žaidėjo. O jeigu žaidėjas primadona oj pavargau mane negražiai pavadino tai gal tada į WNBA?
2019-03-12
-16
Atsakyti
MTB
“... tačiau ir be manęs komanda žaidė gerai, ji laimėjo, net įveikė CSKA – nebuvo lengva tai stebėti nuo suolo” tavo komanda zaidzia gerai, o tau del to tik blogiau....viska pasakantis egoisto poziuris
2019-03-12
+8
Atsakyti
zmuogus gera rasa dabar zmuogus zmuogui nezmuogus.
2019-03-12
-2
Atsakyti
To andriuspiktas
Eilinis svaigulys atejes cia savo ereziju skleist. Nei tu zinai kaip ten buvo, nei tu zinai ka rusu oligarchai masto, tai kam isvis cia blevyzgot savo nesamones?
2019-03-12
-2
Atsakyti
Donce
Kiausas langfordas tai jei 10 lemu gauni tai gali pakentet gal biski, jugi vistiek cia tik krepsinis ne kokius cemento maisus tampyt...
2019-03-12
-1
Atsakyti
suka galva kodel man ne isejo su kurciu sutarti. O todel kad per daug save vertino kasioras. o atleido ji a ne kurti nes kurciui moket maziau. is jo naudos nebuvo. ir ruskiu oligarhai negru nekencia pns kaip amerikoj 7-8 desimtmetije.
2019-03-12
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Keith Langford

Keith  Langford
Keith  Langford
MIN: 20.45
PTS: 11.35 (56.63%)
REB: 2.24
AS: 1
ST: 0.71
BS: 0.18
TO: 0.94
GM: 17