Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr. D.Lukšta

„Šilutės“ komanda Nacionalinės krepšinio lygos antrojo rato paskutinę savaitę su Gargždų SC kovojo, kuris klubas trečiajame ir ketvirtajame ratuose žais stipresniųjų ekipų grupėje. Tą kovą laimėjo Laimono Eglinsko auklėtiniai, kurie tuo neketino apsiriboti.

Šį sezoną metami tritaškiai

35%
8,4
Pataiko: 8,4
Taiklumas: 35,3%
Vieta lygoje: 6
Geriausias pasiekimas: 15
Blogiausias pasiekimas: 2
Daugiausia pataiko: Mantas Šerkšnas

Šilutiškiai ėmė triukšmauti stipresniųjų grupėje. Jie laimėjo 7 rungtynes iš 14 ir pakilo iki penktosios vietos turnyro lentelėje, taip aplenkdami Vilniaus „Perlą“, Joniškio „Delikatesą“ ir Klaipėdos „Neptūną-Akvaservis“.

Eglinsko kariauna praėjusį sezoną reguliariame sezone užėmė ketvirtąją vietą ir tuomet iškart pateko į ketvirtfinalį, o šįkart aštuntfinalio serijoje susikaus su Jonavos „Sintek-Jonava“, kuriai šį sezoną nusileido abu kartus. 

„Mes labai norėjome įšokti į ketvirtąją vietą, bet vienas pralaimėjimas „Telšiams“ viską uždarė. Sezono eigoje mums buvo daug niuansų. Ilgai vargome su sudėtimi. Kol ją sukontroliavome, patikrinome šešis legionierius. Vienas legionierius, panašiai kaip ir iš Jonavos komandos, pabėgo, kitas irgi buvo su savo pliusais ir minusais. Visa tai mums pakenkė rotacijai, kol atradome savo branduolį. Dabar nuosekliai dirbame, išsigydėme traumas ir tas rezultatas turėjo ateiti“, – svetainei „nklyga.lt“ pasakojo Eglinskas.

Interviu su „Šilutės“ treneriu – apie  puikiai į komandą įsiliejusį Byroną Sanfordą, iššovusį Evaldą Džiaugį, Pauliaus Gvazdaičio ir Ky Howardo faktorius bei seriją su Jonavos ekipa.

– Gruodžio viduryje su komanda pradėjo žaisti Byronas Sanfordas, kuris renka po 16,8 taško ir 3,8 rezultatyvaus perdavimo. Kiek jis padėjo viską sustyguoti?
– Jis mūsų komandoje yra labai svarbi jėga. Visas komandos valdymas, sprendimų priėmimas. Tai pagrindinis žaidėjas. Be jo, kai jis patyrė traumą, mums buvo sudėtinga, mūsų žaidimo kreivė smuko žemyn, vieno Andriaus Gaidžio įžaidėjo pozicijoje neužteko. Byronas mums davė labai daug, labai džiaugiamės, jog pas mus atėjo, tik gaila, kad nuo sezono vidurio.

– Vidurio puolėjas Paulius Gvazdaitis žaidžia po 15 minučių ir renka po 5,8 taško. Kaip pavyksta išsiversti tuomet, kai jo neturite aikštėje?
– Bandome Gvazdaitį prikelti (juokiasi). Jis kažkada, prieš 10 metų, buvo labai perspektyvus, žaidė „Perle“ su Jonu Valančiūnu. Tik vieniems susiklosto, kitiems ne. Su Pauliumi jau anksčiau dirbome, kartu keliavome į Kiniją. Kaip didelis žmogus, jis yra labai mobilus. Yra komandų, prieš kurias jis yra labai naudingas. Yra ir tokių, kurios žaidžia žemesniais penketais, tai tuomet bandome daryti kitokią rotaciją. Šiai dienai jis atrodo labai neblogai, yra atgavęs fizinę formą ir manau, kad šiemet pasidarė neblogą startą ir kitą sezoną galėtų tapti stipria jėga.

Džiaugiamės, tas pats Paulius Poška padarė stiprų žingsnį į priekį ir kai Gvazdaitis negali mums padėti, jis užkamšo tas skyles, taip pat ir Jeffery Perkinsas.

– Evaldo Džiaugio sezonas yra įspūdingas – 17,9 taško ir 22,1 naudinugmo balo. Kaip jam pavyksta ir toliau bausti varžovus?
– Mes dažnai apie tai kalbame. Lyg ir visi sako, kad Evaldas yra pasėdęs, bet, iš tikrųjų, aš taip nemanau. Galvoju, kad komandos susikoncentruoja, pradeda skaityti, ką jis daro. Jo stiprybė yra tokia, kad jį galiu išnaudoti per kelias pozicijas. Praėjusį sezoną jis žaidė ketvirtoje pozicijoje, šiemet – trečioje, o paskutinėse keliose rungtynėse vėl pastūmėme į ketvirtąją poziciją. Tas jo universalumas leidžia susidaryti progas, metimus, situacijas.

– Kai atvažiavo Ky Howardas, atrodė, kad vos gavęs kamuolį iškart atakuodavo krepšį. Kaip dabar jis yra įsipaišęs į žaidimą?
– Jo buvo tokia užduotis, aš jam liepiau mesti, nors jis buvo nepripratęs. Howardas daugiau yra krepšininkas su kamuoliu, bet po truputį perprato, ko mums reikia, ir įsivažiuoja. Aišku, gal jo norėtųsi aktyvesnio, bet jis neblogai darbuojasi gynyboje ir tai kompensuoja.

– Prieš Jonavos komandą šį sezoną abu kartus pralaimėjote, o ketvirtfinalyje susitiktumėte su „Telšiais“, prieš kuriuos pralaimėjote tris kartus. Galbūt varžovai yra neparankūs?
– Su Jonava žaidėme sezono pradžioje ir, kaip minėjau, buvo problemų su rotacija, mūsų komanda labai itin pasikeitusi. Į Jonavos klubą atėjo naujas treneris ir jie dabar žaidžia kitokį krepšinį. Su bet kuria komanda reikėtų žaisti. Mes paskutinėse rungtynėse su „Perlu“ turėjome informaciją iš Jonavos ir galėjome pasirinkti pralaimėti, pasirinkti lengvesnį kelią, bet mes tokie nesame. Ką gausime, tą gausime. Tiek „Perlas“, tiek ir mes kovojome dėl pergalės ir aukštesnės vietos, nežiūrėjome, ar geriau aštuntfinalyje žaisti su Jonavos komanda, ar su Molėtų.

– Kokį įspūdį palieka Jonavos komanda?
– Jie dabar turi daugiau kombinacijų, daugiau žaidžia pozicinį krepšinį, sukūrė įvairesnį puolimą. Solidesnis, protingesnis žaidimas. Manau, kad tai yra didelė trenerio įtaka. Turime žaisti agresyviai. Jie turi žaidėjus, kurie pelno liūto dalį taškų bei susirenka minutes, tai prieš juos turime žaisti agresyviai, stengtis išprovokuoti pražangas ir varžovus išimti iš aikštelės.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.