Nuotr.: G.Šiuparys
Nuotr. G.Šiuparys

Naudingiausiu NKL trečiųjų aštuntfinalio rungtynių krepšininku tapo Joniškio „Delikateso“ puolėjas Giedrius Stankevičius.

Šį sezoną metami dvitaškiai

56%
25,0
Pataiko: 25,0
Taiklumas: 56,4%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 36
Blogiausias pasiekimas: 16
Daugiausia pataiko: Šarūnas Beniušis

22-ejų metų 207 cm ūgio kaunietis rungtynėse su Kauno „Žalgirio“ dubleriais per 34 minutes įmetė 20 taškų (4/7 dvit., 4/5 trit.), atkovojo 11 kamuolių, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, perėmė 2 kamuolius, blokavo 4 metimus ir surinko 32 naudingumo balus.

Su keturiais blokais krepšininkas pasiekė karjeros rekordą.

Stankevičiaus traukiama Joniškio ekipa namie 83:59 pasiekė triuškinančią pergalę ir seriją iki trijų pergalių laimėjo 3-0.

Krepšininkas serijoje per tris mačus vidutiniškai pelnė po 13,7 taško, atkovojo po 8,3 kamuolio ir rinko po 20,3 naudingumo balo. Iš tritaškio zonos jis įmetė 9 šūvius iš 13.

Ketvirtfinalyje „Delikatesas“ taip pat serijoje iki 3 pergalių susikaus su Marijampolės „Sūduva-Mantinga“.

Į geriausių trečiųjų aštuntfinalio rungtynių penketuką taip pat pateko „Šilutės“ įžaidėjas Byronas Sanfordas, kuris ekipai serijoje su Jonavos klubu padėjo pasiekti pirmąją pergalę pelnydamas 29 taškus (8/11 dvit., 4/6 trit., 1/1 baudos), atkovodamas 3 ir perimdamas 2 kamuolius bei surinkdamas 27 naudingumo balus.

Į penketuką įtrauktas ir „Sintek-Jonavos“ puolėjas Justas Furmanavičius, šįsyk per 37 minutes surinkęs 17 taškų (6/8 dvit., 5/7 baudos), atkovojęs 11 kamuolių, blokavęs 4 metimus, atlikęs 3 rezultatyvius perdavimus ir į savo sąskaitą įsirašęs 30 naudingumo balų.

24-erių metų 197 cm ūgio puolėjas pasiekė asmeninius atkovotų kamuolių ir blokuotų metimų rekordus.

Jonas Zakas trečiose rungtynėse labiausiai prisidėjo prie Molėtų „Ežerūno“ triumfo prieš Vilniaus „Perlą“, kai sostinėje per 29 minutes įmetė 22 taškus (3/7 dvit., 5/6 trit., 1/1 baudos), atkovojo 6 kamuolius, atliko du rezultatyvius perdavimus ir surinko 23 naudingumo balus.

Toks į geriausių žaidėjų penketuką leidęs patekti gynėjo pasirodymas padėjo „Ežerūnui“ laimėti seriją 3-0.

Paskutinis penketuko narys – Laurynas Mikalauskas iš Gargždų SC. Vidurio puolėjas mūšyje su Klaipėdos „Neptūnu-Akvaservis“ per 30 minučių įmetė 19 taškų (9/15 dvit., 1/3 baudos), sugriebė 8 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo 1 metimą ir surinko 23 naudingumo balus. Visgi gargždiškiai suklupo 59:75 ir seriją pralaimėjo 0-3.

Tinklalapis „nklyga.lt“ trumpai apžvelgia svarbiausius šeštadienį ir sekmadienį vykusių rungtynių akcentus.

Serijos. Greičiausiu įmanomu būdu baigėsi trys NKL aštuntfinalio serijos. Molėtų „Ežerūnas“ 3-0 įveikė Vilniaus „Perlą“, tokiais pačiais rezultatais Joniškio „Delikatesas“ patiesė Kauno „Žalgirį-2“, o Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ – Gargždų SC klubą.

Tuo metu „Šilutė“ namuose 79:64 nugalėjo „Sintek-Jonavą“ ir sušvelnino serijos rezultatą 1-2. Vienintelės besitęsiančios serijos ketvirtasis mūšis trečiadienį vyks Jonavoje.

Ketvirtfinaliai. Jau aiškios trys ketvirtfinalio poros. Šakių „Vytis“ kausis su praėjusio sezono čempione Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ komanda, Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ priims Joniškio „Delikateso“ iššūkį, o „Palangos Kuršiai“ žais su Molėtų „Ežerūnu“. „Telšiai“ vienintelė vis dar laukia savo varžovo ketvirtfinalyje, o juo taps Jonavos arba Šilutės komanda.

Triuškino. Joniškio „Delikatesas“ nė viename mače su Kauno „Žalgirio“ dubleriais neturėjo rimtų problemų. Pirmosios rungtynės buvo laimėtos 39 taškų persvara, antrosios – 26, o trečiosios – 24. Roberto Giedraičio auklėtiniai vidutiniškai kauniečius įveikdavo 29,7 taško pranašumu.

Nuostoliai. Kauno „Žalgirio-2“ komanda visos serijos su Joniškio „Delikatesu“ metu vertėsi be Roko Jokubaičio, Eriko Venskaus, Luko Ulecko ir Mariaus Valinsko.

„Delikatesas“ nė viename mače neturėjo įžaidėjo Mantvydo Žukausko, o trečiajame mače – ir Karolio Lukošiūno. „Sintek-Jonava“ jau antrose rungtynėse iš eilės žaidė be Martyno Linkevičiaus ir Justo Vazalio.

Tritaškiai. Gargždų SC aštuntfinalio serijoje itin prastai atakavo iš tolimos distancijos. Tikslą pasiekė 17 tritaškių iš 79 bandymų, o tai yra vos 21,5 proc. pataikymas. Palyginimui, viso sezono metu Simono Serapino treniruojama komanda per 43 rungtynes pataikė 33 proc. tritaškių.

Šuolis aukštyn. „Sintek-Jonavos“ puolėjas Justas Furmanavičius aštuntfinalyje demonstruoja įspūdingą formą. 24-erių metų 197 cm ūgio krepšininkas vidutiniškai pelno po 23,7 taško, atkovoja po 8,3 kamuolio, atlieka po 2,3 rezultatyvaus perdavimo, blokuoja po 2,7 metimo ir renka po 35 naudingumo balus.

Lyderis. Domantas Vilys siautė serijoje su Molėtų „Ežerūnu“, tačiau tai Vilniaus „Perlo“ komandos neišgelbėjo. Krepšininkas vidutiniškai pelnė po 24,3 taško, atkovojo po 3,7 kamuolio, atliko po 2 rezultatyvius perdavimus, perėmė po du kamuolius ir rinko po 19,7 naudingumo balo.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Giedrius Stankevičius

Giedrius  Stankevičius
Komanda: Šiaulių Šiauliai
Joniškio Delikatesas
Pozicija: SF
Amžius: 22
Ūgis: 207 cm
Svoris: 87 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva