Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr. D.Lukšta

Daugelio šalių krepšinio čempionatų ar tarptautinių turnyrų nugalėtojai paaiškėja vėlyvą pavasarį ar vasaros pradžioje, tačiau daugelis JAV krepšinio sirgalių negali nustygti kailyje laukdami kovo mėnesį prasidedančių JAV studentų krepšinio lygos (NCAA) atkrintamųjų arba turnyro terminais kalbant – „Kovo beprotybės“.

Šį sezoną metami dvitaškiai

57%
21,2
Pataiko: 21,2
Taiklumas: 57,1%
Vieta lygoje: 4
Geriausias pasiekimas: 28
Blogiausias pasiekimas: 12
Daugiausia pataiko: Brandon Davies

„Kovo beprotybėje“ yra rungtyniavę ir visi penki šiuo metu „Žalgiryje“ žaidžiantys amerikiečiai, kurie prisiminė studentų lygos atkrintamųjų varžybų laikus ir pateikė savo spėjimus, įvardindami asmeninius favoritus „Kovo beprotybės“ atkrintamųjų medyje.

„Savo karjeroje pralaimėjau abi „Kovo beprotybės“ rungtynes, tad neturiu daug smagių prisiminimų, bet patekimas kartu su nedideliu Pietų Dakotos universitetu į turnyrą, buvo didžiulis pasiekimas. Tai – smagi patirtis“, – kalbėjo 2012 ir 2013 metais NCAA atkrintamųjų etape žaidęs Nate‘as Woltersas.

Teksaso valstijoje esančiame Stepheno A. Austino universiteto komandoje žaidęs Thomasas Walkupas „Kovo beprotybėje“ nežaidė tik pirmaisiais studijų metais. Įsimintiniausi amerikiečiui – ketvirtieji studijų metai, kuomet 2016 m. vykusiame turnyre Walkupo universiteto komanda nugalėjo aukštesnį reitingą turėjusius varžovus.

„Smagiausias prisiminimas – kuomet sugebėjome įtvirtinti savo pergalę prieš Vakarų Virdžinijos universiteto krepšininkus. Tai buvo neįtikėtina. Mes buvo reitinguoti tik 14-ti, o jie – treti. Tai buvo didžiausias pajėgumo skirtumas, kuriame esame triumfavę. Buvo labai smagu laimėti tokiose rungtynėse“, – aiškino Walkupas.

Iš visų dabartinių žalgiriečių daugiausiai patirties „Kovo beprotybėje“, be jokios abejonės, turi Deonas Thompsonas. Trejus metus iš eilės atkrintamosiose savo pajėgaus Šiaurės Karolinos universiteto gretose žaidęs aukštaūgis dukart dalyvavo finalo ketverto varžybose, o 2009 m. su Šiaurės Karolinos universitetu laimėjo čempionų titulą.

„Tai – ypatingas metų laikas. Net nesvarbu, jeigu ir nežiūri NCAA krepšinio reguliariojo sezono metu. Visi mėgsta „Kovo beprotybės“ formatą – laimi arba keliauji namo. Daug emocijų. Man pasisekė, su Šiaurės Karolinos universitetu dukart žaidžiau finalo ketverte ir kartą laimėjome titulą. 2009 m. laimėtas finalas suteikė puikiausias emocijas. Niekad nepamiršiu to finalo“, – prisiminė kartu su buvusiu žalgiriečiu Ty Lawsonu titulą laimėjęs Thompsonas.

Pasidalinę savo įspūdžiais žalgiriečiai perėjo prie rimtų reikalų – NCAA atkrintamųjų varžybų baigties spėlionės. Įdomu tai, jog visi „Žalgirio“ žaidėjai nurašė favoritu laikomą ir potencialiai pirmojo NBA naujokų biržos šaukimo vedamą Ziono Williamsono „Duke“ universitetą. Ne vienas iš žalgiriečių neskyrė pergalės šių metų turnyre šiai komandai.

Thompsonas ir White‘as liko ištikimi savo universitetams bei įrašė juos nugalėtojais. Noltersas pasirinko Šiaurės Karolinos universitetą kaip šių metų laimėtoją, Walkupas – Gonzagą. Brandonas Daviesas spėlionėje pasirodė greičiausiai – krepšininkas kaip laimėtojus įrašė savo buvusią komandą – Brigham Young University ekipą. Tiesa, šiemet BYU tikrai nelaimės NCAA titulo. Universitetas nepateko į „Kovo beprotybę“.

Komentarai:
Spec naz
tai kad nei vienas nenurašė Ziono kolegijos. Tiesiog visi pasirinko iš mandagumo savo kolegiją. Perspaustas straipsnis.
2019-03-22
+8
Atsakyti
Taip
Kas tas Noltersas?
2019-03-22
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.