Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis

„Krepšininkai po rungtynių sakė, kad nubraižiau labai gerą derinį“, – juokėsi Pablo Laso, paklaustas apie paskutinę Madrido „Real“ ataką Atėnuose. 

Fotogalerija

Eurolygos čempionų treneris OAKA arenoje spindėjo galbūt net labiau nei pergalingo metimo autorius. Rudy Fernandezas aidint sirenai pataikė sudėtingą metimą, vainikavusį įspūdingą sugrįžimą ir išplėšusį „Real“ pergalę 74:73.

Beveik visas rungtynes varžovus besiviję svečiai triumfavo, kai Fernandezas praktiškai įstūmė kamuolį griūdamas atgal, nutolęs per 8 metrus nuo krepšio.

„Tai – beprotiškas metimas, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pripažino Fernandezas. – Sunku tokį metimą paaiškinti, kartais tiesiog taip nutinka. Šiandien – man laiminga diena.“

Iki to metimo Fernandezas buvo pataikęs 2 tritaškius iš 6, o „Real“ vienu metu turėjo 18 taškų deficitą. Visgi svečių klubas nenuleido rankų ir gavo šansą, kai Keitho Langfordo tolimas tritaškis, likus žaisti 21,5 sek. nelietė lanko ir baigėsi „Panathinaikos“ atakos laikas.

Laso paėmė minutės pertraukėlę ir per ją sudėliojo lemiamos atakos akcentus.

„Tai nebuvo derinys, – kiek surimtėjęs, apie paskutinę ataką kalbėjo Laso. – Tiesiog nusprendėme išplėsti aikštę, išleisdami į aikštę keturis gynėjus – Rudy, Sergio Llullą, Jaycee Carrolą ir Facundo Campazzo. Rudy atsidūrė ketvirtoje pozicijoje.

Galvojome, kad bus sunku kažką sukurti, nes jie gynyboje viską keisis, taigi bus sunku žaisti vienas prieš vieną. Manau, buvome pakankamai protingi judindami kamuolį, kad neliktume žaisti vienas prieš vieną. Aikštėje buvo geri žaidėjai ir jie priėmė gerą sprendimą.“

Rungtynių žaidėjas

Taškai
14
Naudingumas
29
Atkovoti kamuoliai
16
Rezultatyvūs perdavimai
2

„Real“ buvo pasiviję varžovus per metimą, tačiau paskutinius 8 taškus pelnę baudų metimais. Atrodė, kad paskutinėje atakoje jiems taip pat nepavyks pasižymėti iš žaidimo.

Anthony Randolphas – vienintelis priekinės linijos žaidėjas, bet taip pat atakuojantis iš toli, išsimetė kamuolį iš už galinės linijos ir netrukus pastatė užtvarą Campazzo, išvesdamas jį žaidimui prieš aukštesnį Jamesą Gistą. Bet kokie bandymai išvesti metimui Carrollą ar Llullą buvo nesėkmingi – „Panathinaikos“ gynyba veikė be priekaištų. Campazzo pabandė įveikti Gistą vienas prieš vieną, bet vos neprarado kamuolio ir galiausiai jį numetė Fernandezui. Šis gavo jį likus žaisti 1,5 sek., spėjo sumušti į parketą ir švystelėjo link krepšio. Metimas po akimirkos skrodė tinklelį.

Pakartojimas parodė, kad kamuolys jo rankas paliko likus žaisti 0,1  sek.

„Tikėjausi, kad pataikysiu, – tikino Fernandezas. – Kai kamuolys paliko rankas, jaučiau, kad tai geras metimas.“

Ispanas pasileido bėgti link išėjimo, tačiau netrukus grįžo į aikštę laukti teisėjų sprendimo. Kol arbitrai žiūrėjo kartojimą, link „Real“ krepšininkų iš tribūnų atskriejo keli mineralinio vandens buteliai.

Teisėjai netrukus patvirtino, kad metimas atliktas laiku, ir „Real“ žaidėjai galėjo sprukti iš aikštės.

„Kiekviena pergalė yra ypatinga, bet gal čia kiek smagiau laimėti, nes fanai čia ypatingai karšti. Nuostabus jausmas čia laimėti“, – sakė Fernandezas.

Svarbūs metimai visada buvo Fernandezo arkliukas, tik šį sezoną jis juos bombarduoja preciziškai tiksliai. Anot „basketballguru.gr“, Fernandezas šį sezoną pataikė visus 5 tritaškius, mestus per paskutines 5 mačo minutes, kai komandas skyrė 3 ar mažiau taškų.

Keturis tritaškius Fernandezas kiek anksčiau šį sezoną įskraidino „Žalgiriui“, kai padarė tai vos per trijų minučių atkarpą ketvirtajame kėlinyje ir vienas pats išsprendė rungtynes.

Šį sezoną Ferrnandezas tritaškius meta solidžiu 42,7 proc. taiklumu, išmesdamas vidutiniškai po 5 tritaškius ir pataikydamas kiek daugiau nei 2.

Ar tas praktiškai iki OAKA arenos palubių paleistas tritaškis buvo įspūdingiausias pergalingas metimas per Fernandezo karjerą?

„Veikiausiai taip. Pamenu, kad atstovaudamas „Joventut“ buvau pataikęs beprotišką metimą į „Unicaja“ krepšį, bet šis metimas, ko gero, yra pats įspūdingiausias“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ kalbėjo Fernandezas.

Ispanas omenyje turėjo 2006 metais sukurtą stebuklą, kai išplėšė komandai pergalę per 0,1 sek. Kamuolys buvo pakabintas virš krepšio ir Fernandezas jį vos palietė, taip nukreipdamas į krepšį.

Kad ir koks tai buvo saldus momentas tada, akivaizdu, kad metimas OAKA arenoje buvo kur kas sudėtingesnis ir svarbesnis.

„Kartais taip jau nutinka krepšinyje, – sakė Laso. – Manau, paskutinėje atakoje jie gynėsi labai gerai. O kamuolys įkrito ir viskas.“

Komentarai:
Anonimas
milas turi irgi viena toki uzbrandines arsenale
2019-03-29
+6
Atsakyti
Tv 3 komentatorių

Neįmanoma klausyt. Aleksandravičius: "Parachuckis" dar nuo Makabio laikų, "filologas" Vyšniauskas: "Ciurichas", "Serapenas", "Tovarešas" ir dar Vojevodinas: futbolininkas žaidžia už "Bajerio" klubą. Buvo 1 raštingas Čeponis, bet atleido.
2019-03-29
+4
Atsakyti
Apakęs
Pamatysit vyrai, lietuviškasis pablo garantuotai nubraižys tokį derinį parachuskiui pusfinalyje su Neptūnu.
2019-03-29
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Atėnų Panathinaikos
Madrido Real
37%
25/67
Metimai iš žaidimo
35%
23/65
45
Atkovoti kamuoliai
47
12
Rezultatyvūs perdavimai
16
5
Perimti kamuoliai
3
67
Naudingumas
70
40%
19/47
Dvitaškiai
38%
11/29

Rungtynių žaidėjai

Keith  Langford
14 PTS
5/11 FG
2/2 FT
Walter  Tavares
14 PTS
6/7 FG
2/4 FT
Nick  Calathes
9 REB
5 DREB
4 OREB
Walter  Tavares
16 REB
10 DREB
6 OREB
Nick  Calathes
5 AS
2 TO
34 MIN
Madrido Real
Keli žaidėjai
5 AS
Keith  Langford
18 EFF
43% 2P%
50% 3P%
Walter  Tavares
29 EFF
86% 2P%
- 3P%