Nuotr.: P. Žukauskas
Nuotr. P. Žukauskas

Antradienį į Regionų krepšinio lygos (RKL) B diviziono ketvirtfinalio rungtynes sostinėje susirinkę sirgaliai sulaukė netikėto scenarijaus – dar neįpusėjus mačui „Radviliškio-ŠSPC“ ekipa tiesiog paliko salę.

Tokį žingsnį išprovokavo virtinė techninių pražangų, kurias antrajame dvikovos su Vilniaus „Steku-Revile“ kėlinyje radviliškiečiams skyrė teisėjai.

Arbitrų Laimono Kalvaičio ir Arūno Mačiulskio sprendimais nepatenkinti krepšininkai paskui savo trenerį Luką Pipirą tiesiog patraukė į rūbinę.

„Per minutę mums išrašė keturias technines pražangas, tai nutarėme, kad esant karštam kraujui neįvyktų jokių konfliktų, išeiti, – „BasketNews.lt“ pasakojo Radviliškio klubo vadovas Algis Pipiras. –Paskutinės pražangos treneriui buvo tik visko finalas.

Mūsų nuomone, teisėjai absoliučiai nesusitvarkė ir kadangi nesinorėjo rungtynių paversti muštynėmis, tai pasitraukėme.“

Pasak buvusio krepšininko bei trenerio, žaidėjų pasitraukimas dėl numanomo konflikto pasirodė tinkamas žingsnis tiek jam, tiek komandos strategui.

„Pralaimėjimas yra pralaimėjimas, bet žaidėjai tokioje mėsmalėje neturi būti. Per savo 40 metų trenerio ir žaidėjo karjerą to dar neteko matyti. Suprantu, būna teisėjų klaidų, bet tokio klaikaus nekontroliavimo matęs nesu.

Iškart suabejojau, ar visa tai nepavirs į didesnę griūtį. Aš įtariau, kad žaidėjai gali savęs nebevaldyti ir gali įvykti konfliktas. Mes to nenorėjome“, – pasakojo Algis Pipiras.

Kadangi radviliškiečiai gavo techninį pralaimėjimą 0:20 ir seriją pralaimėjo 1:2, jų kova dėl patekimo į pusfinalį baigta.

„Mes jokių pretenzijų varžovų žaidėjams neturime, jie buvo tik spektaklio veikėjai. Palinkėjome jiems sėkmės tolimesnėje kovoje ir tiek“, – teigė Pipiras.

Jis taip pat pridūrė, jog dėl situacijos kreipsis į RKL atstovus, tačiau kadangi pati lyga mačų nefilmuoja, jau įvykusią situaciją jiems įvertinti bus sunku.

„Kai nėra lygos filmuotos medžiagos, tai būtų paišymas su šakėmis vandenyje. Žodžiais sunku kažką įrodyti.

Aišku, žodinis pasikalbėjimas tikrai bus, nes ir miestas, ir verslininkas investuoja į krepšinį, teisėjams yra mokama. O taip atvažiuoti su tokia arogancija... Nesmagus vaizdas“, – sakė  „Radviliškio-ŠSPC“ vadovas.

Į RKL pusfinalį žengusi Vilniaus ekipa jame susikaus su Kėdainių SC-„Balticum“ klubu.

Komentarai:
Reiketu treneriams laikyti krepsinio taisykliu egzamina pries kiekviena sezona, taip pat pristatyti pazymas is psichiatru - ar sugeba suvokti situacija, pagal ja elgtis padoriai. O siaip cia varantiems ant Kalvaicio - kai buvo reitinguojami teisejai, tai Andrius Slezas ji pripazino geriausiu RKL teiseju, manau, kad tai pakankamas autoritetas ir savo daugiameciu zaidimu, ir zmogisku padorumu, ir dabartiniu trenerio darbu, kad ivertinti teisejo Kalvaicio darba. Padoriajam Slezui teisejas Kalvaitis kazkodel istrigo savo teisejavimu, padorus zmogus pazista padoruma ir pripazista profesionaluma.
2019-04-05
Atsakyti
expert
juokinga paziurejus kokiu dvieju baudu nesusvilpe povilauskui(NR5) :D o paskui susvilpe pries ji zymiai svelnesne :D teisejavimas sitame epizode apgailetinas :D bet negalima teigti nemacius visu varzybu ar tikrai buvo blogas teisejavimas visame mace.. tiesiog prie -15 radviliskis po tokiu techniniu nebeturejo emociju ir motyvacijos panasu , todel ir isejo... serija baigta.
2019-04-03
+9
Atsakyti
Labai nesidomiu
Nedidomiu Nkl ir Rkl, bet iš video tai teisėjams kiaušinius nupjaut, jeigu čia nematė baudos
2019-04-03
Atsakyti
Babatukas
Kalvaitis šiame sezone jau daug kartų pasižymėjęs RKL. Bet teisėjų mafija traukia šį veikėją iš visų situacijų už ausų.
2019-04-03
-4
Atsakyti
taigi
Kalvaitis -krepšinio teisėjas, nu jo.... aišku....
2019-04-03
+12
Atsakyti
RKL
2019-04-03
+7
Atsakyti
Djbasket
Yra ta video medziaga, joje gana aiskiai matosi, kad kaimieciai negali zaisti krepsinio be pazymu is psixologu ar is dospanceriu kad jie yra adekvatus.
2019-04-03
-6
Atsakyti
bbc
Tai o kas nors is komentuojanciu mate rungtynes? Nes as ten buvau pvz. Ir nebuvo kito varianto, kaip nutraukti rungtynes dar pries issivedant Pipirui komanda. Visu pirma - neadekvacios reakcijos po teisingu sprendimu (yra filmuota medziaga, jei ka). Zinant gerb treneri, tai jis visiems senai zinomas, kaip itin astrus nieko ir nelabai ka aplinkui gerbiantis. Klausimas - kokia bauda skirs lyga. Nes elementari Moksleiviu lyga uz toki komandos issivedima deda labaiii dideles baudas.
2019-04-03
-13
Atsakyti
liudnas dede
toks ispudis buvo, kad vienas, tas jaunesnis teisejas pats tycia situacija kaitino ir provokavo. Paziurejau, dabar, kaip atrodo tas Kalvaitis, apie kuri Ziniuonis sneka. Tai jo... tas pats
2019-04-03
+15
Atsakyti
Ziniuonis
Tas Kalvaitis beviltiskas yra. Arogantiskas nevykelis, kuris su savo arogancija tik isuka visus konfliktus. Kur turetu juos gesinti. Nemaciau situ varzybu, bet maciau eile varzybu, kur jis sugadina viska iki tokio lygio kad noris elgtis taip kaip Radviliskis. Tai yra iseiti.
2019-04-03
+24
Atsakyti
aure
stekas visas savo varzybas filmuoja ir sostines ir rkl lygoj, nemanau, kad sitos varzybos turetu but isimtis. labiau pasidomejus turetu ir video atsirast
2019-04-03
+24
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.