Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: Basketnews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: Basketnews.lt/V.Mikaitis

„Per visus daugybę metų „Žalgiriui“ nusišypsojo neeilinė sėkmė“, – tokia skambia eilute pokalbį su „BasketNews.lt“ žurnalistu pradėjo Artūras Milaknis.

Fotogalerija

Neeiline sėkme Milaknis įvardijo ne ką kitą, o neįtikėtiną Kauno „Žalgirio“ pergalę Madride. Laikinosios sostinės krepšininkai nukovė „Real“ kariauną ir taip sau atrakino vartus į Eurolygos ketvirtfinalį.

„Žalgirio“ snaiperis susitikimo metu pelnė 7 taškus (1/3 dvit., 4/5 baud. met.), atliko 3 rezultatyvius perdavimus, 3 sykius pažeidė taisykles bei išprovokavo tiek pat pražangų, taip surinkdamas 7 naudingumo balus.

„Pasisekė tai, kas ankščiau niekada nesisekdavo – čia kaip taisyklė. Šiandien ne tik laimėjome čia Madride, bet sukrito ir kiti mums palankūs rezultatai.

Labai džiugu. Ėjome žiauriai sunkiu keliu visus metus, baigėme visai solidžiai, patekome į išsvajotąjį aštuntuką. Bus įdomu pamatyti, kaip viskas bus vėliau“, – rungtynes komentavo krepšininkas.

Pačiam Milakniui didžiausią pasitenkinimą suteikė rezultatas, nušluostęs nosį varžovams bei „Žalgirio“ tikėjimas net ir sudėtingiausiais sezono tarpsniais.

„Dar šiandien prisimenu vieną momentą iš spaudos konferencijos Kaune. Pamenate, „Bayern“ treneris su juoku ir ironija parodė, kad netikėjo, jog dar turime šansų. Neneigsiu, pats šimtu procentų tikrai nebuvau užtikrintas, bet vėliau žaidimo kreivė kilo, atsirado tikėjimas. Svarbiausia, kad tikėjome, ėjome iki galo ir buvome apdovanoti“, – su šypsena veide porino Milaknis.

Paklaustas, ar žinojo, kaip susiklostė Kauno ekipai svarbios rungtynės, snaiperis atskleidė, jog „Žalgirio“ krepšininkai gavo trenerio Šarūno Jasikevičiaus palaiminimą.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
27
Naudingumas
34
Perimti kamuoliai
2
Baudų metimai
100%
7/7

„Ne, nežinojome. Prieš metant paskutines baudas sulaukėme trenerio Šarūno palaiminimo. Pats paklausiau atsiminęs, nes buvau užmiršęs, kas ką čia lemia. Treneris išmetė šmaikščią šypsenėlę ir pasakė, kad viskas pabaigta – viskas labai gerai susiklostė. Tuo metu aplankė žiauriai geras jausmas“, – kalbėjo krepšininkas.

Anot Milaknio, praėjusių metų patekimas į Eurolygos atkrintamąsias buvo emocingesnis, tačiau šis kelialapis visai krepšinio bendruomenei parodė, koks yra tikrasis „Žalgirio“ veidas.

„Praėjusiais metais emocija galbūt buvo didesnė, nes tai buvo pirmasis kartas, kai patekome. Šiemet visą šį patekimą į „Top 8“ komanda priėmė kaip natūralų dalyką. Atrodo, kaip čia nebūsi tarp aštuonių stipriausių, kai praėjusiais metais buvai finalo ketverte.

Viskas Eurolygoje keičiasi labai greitai – žiūrėk, pagavai pralaimėjimų seriją ir matai, kad traukinys jau tolsta. Manau, kad paskutines šešias rungtynes užbaigėme labai galingai ir parodėme savo tikrąjį veidą. Tiems, kas sezono viduryje netikėjo šia komanda, įrodėme, kiek potencialo turime“, – Eurolygos rungtynių svarbą pabrėžė Milaknis.

Galiausiai Milaknis paatviravo, jog lėktuvo skrydis numatytas tik rytoj, todėl krepšininkai turės laiko atšvęsti patekimą į „Top8“ etapą.

„Vyksime tiesiai į apšilimą rungtynėms su „Šiauliais“ (juokiasi). Lėktuvo skrydis yra numatytas rytoj, tačiau dar viliuosi, kad keletą valandų jis bus atkeltas. Manau, kad bus bemiegė naktis“, – su šypsena veide pokalbį užbaigė snaiperis.

Komentarai:
Jonas
Todel jis ir yra Bayern treneris. Butu geras treneris - treniruotu gera komanda
2019-04-05
+2
Atsakyti
Anonimas
Tokia mazgotė per mordą netikėjusiems
2019-04-05
+5
Atsakyti
Anonimas
Milai. tai kad Bayerno treneri siandien priminti etatinis bnews klounas arturiukas, kuris norejo pasirodyti protingu, bet ir vel gavo pliucha.
2019-04-05
+7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Madrido Real
Kauno Žalgiris
48%
34/71
Metimai iš žaidimo
51%
32/63
36
Atkovoti kamuoliai
35
21
Rezultatyvūs perdavimai
22
1
Perimti kamuoliai
5
93
Naudingumas
112
26
Pražangos
24

Rungtynių žaidėjai

Walter  Tavares
22 PTS
10/10 FG
2/3 FT
Brandon  Davies
27 PTS
10/15 FG
7/7 FT
Walter  Tavares
7 REB
3 DREB
4 OREB
Brandon  Davies
10 REB
5 DREB
5 OREB
Klemen  Prepelic
7 AS
1 TO
17 MIN
Thomas  Walkup
7 AS
2 TO
24 MIN
Walter  Tavares
32 EFF
100% 2P%
- 3P%
Brandon  Davies
34 EFF
67% 2P%
- 3P%