Nuotr.:

Jau šiandien Jonavoje startuoja Nacionalinės krepšinio lygos finalo ketverto kovos, o pirmajame pusfinalyje jėgas išbandys reguliariojo sezono nugalėtojas Šakių „Vytis“ ir „Telšiai“.

Šį sezoną metami tritaškiai

35%
7,6
Pataiko: 7,6
Taiklumas: 34,7%
Vieta lygoje: 11
Geriausias pasiekimas: 16
Blogiausias pasiekimas: 1
Daugiausia pataiko: Juozas Balčiūnas

Pirmasis pusfinalis vyks 17 valandą, o jį transliuos BTV televizija. Antrasis pusfinalis prasidės 20 val., o jį tiesiogiai galėsite stebėti per Delfi TV.

„Vytis“ ir „Telšiai“ šį sezoną tarpusavyje susikovė keturis kartus ir tris sykius pergales šventė Eriko Kučiausko vadovaujama Šakių ekipa.

Tiesa, Povilo Šakinio treniruojami „Telšiai“ paskutinėje šių komandų kovoje triumfavo 100:82 ir taip pasiekė didžiausią pergalę.

Pralaimėjimas 18 taškų skirtumu „Vyčiui“ šį sezoną buvo pats didžiausias. Prieš šį mačą šakiečiai jau buvo užsitikrinę pirmąją vietą reguliariajame sezone.

„Vytis“ šį sezoną yra rezultatyviausia (vid. 88,1 tšk.) ir naudingiausia (vid. 98,1 naud. balo) NKL komanda. Šakiečiai per rungtynes vidutiniškai pataiko po 11,2 tritaškio ir yra nepralenkiami, o įmetę 22 tolimus šūvius, jie užfiksavo naują NKL rekordą.

„Vytis“ tikrai įrodė, kad ne šiaip sau yra reguliariojo sezono nugalėtojai, – svetainei „nklyga.lt“ sakė Povilas Šakinis. – Tikrai gera komanda. Jų braižas yra aiškus – remiasi atakuojančiais žaidėjais, daug meta iš toli, sezono metu gerino rekordus. Tikrai veikia toks jų žaidimas. Plius du aukšti žmonės duoda daug naudos. Pelnytai jie yra pirmoje vietoje.“

„Telšiai“ NKL pagal rezultatyvumą užima aštuntąją poziciją (83,2 taško), bet praleidžia tik po 78,9 taško, o tai yra trečias geriausias rezultatas pirmenybėse.

„Telšių“ komanda yra labiau gynybinė, bet, aišku, jie gali ir užpulti, – svetainei „nklyga.lt“ teigė vienas „Vyčio“ lyderių Aurelijus Pukelis. – Žaidimas gali būti labiau paremtas ant Ovidijaus Kaminskio, jo žaidimo po krepšiu. Bet čia finalo ketvertas ir kiekvieną žaidėją reikia vertinti.“

205 cm ūgio A. Pukelis šį sezoną pelno po 12,4 taško ir atkovoja po 6,9 kamuolio. Rezultatyviausias Šakių ekipoje yra po 14,4 taško pelnantis Paulius Beliavičius, 13,8 prideda Marijus Užupis, 12,1 – Šarūnas Vingelis.

„Telšių“ ekipoje penki krepšininkai renka bent po 10 taškų: Deividas Rasys (11,7), Mindaugas Norkus (11,6), Ovidijus Kaminskis (11,4), Ignas Razutis (11) ir Juozas Balčiūnas (10,6).

28-erių metų 197 cm ūgio Ovidijus Kaminskis vidutiniškai renka po 17,5 naudingumo balo ir yra efektyviausias savo ekipoje.

Ignas Razutis NKL vidutiniškai atlieka po 5,5 rezultatyvaus perdavimo ir pagal šį rodiklį NKL užima antrąją vietą.

Abi komandos ketvirtfinalio serijas laimėjo 3-0 ir pasiruošimui finalo ketvertui turėjo lygiai po dvi savaites.

Per šį laiką „Telšių“ krepšininkai vyko žaisti draugiškas rungtynes į Latviją, o „Vytis“ savo uždavinius sprendė kontroliniame mače su Vilniaus „Perlu“.

Nors „Vytis“ reguliariajame sezone užėmė pirmąją poziciją, o telšiškiai – ketvirtąją, finalo ketvertuose favorito statusas dažniausiai išnyksta. Kaip gali būti šiais metais?

„Finalo ketvertas visada duoda nežinomumo, netikėtumo faktorių. Praktiškai nelieka favoritų ar autsaiderių, – pažymi Povilas Šakinis. – Aišku, yra sezono nugalėtojas, yra pirmosios vietos. Galbūt kažką duoda tai, kad Šakių komanda yra geresnėje pozicijoje, bet tai vienas mačas. Tau gali nesisekti, arba varžovams. Galbūt kažkiek galima sakyti, kad „Vytis“ yra favoritas, jie pralaimėjo mažai rungtynių, ne be reikalo yra pirmoje vietoje. Gal viena ar kita komanda turi favorito statusą, bet neryškiai.“

Pirmosios pusfinalio rungtynės tarp Šakių „Vyčio“ ir „Telšių“ – šiandien, penktadienį, 17 val. Rungtynes tiesiogiai transliuos BTV televizija.

Nepraleiskite NKL finalo ketverto savaitgalio Jonavoje! Bilietus rasite čia.

Renginio programa:

Balandžio 12 d. (penktadienis)

  • 17 val. Šakių „Vytis“ – „Telšiai“
  • 18.50 val. „Mantinga-Oro karaliaus" konkursas
  • 20.00 val. Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ – „Palangos Kuršiai“

Balandžio 13 d. (šeštadienis)

  • 12 val. Rungtynės dėl III vietos
  • 13.50 val. „SB Lizingas-Snaiperio" konkursas
  • 15.15 val. Rungtynės dėl I vietos
  • 17 val. Apdovanojimų ceremonija
Komentarai:
Ak 47
Malace Telse,didinam biudzeta ir kitas metas saunam i LKL
2019-04-13
+9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Šakių Vytis
Telšių Telšiai
48%
2 vieta
Metimai iš žaidimo
46%
4 vieta
36,96
9 vieta
Atkovoti kamuoliai
36,96
8 vieta
19,18
4 vieta
Rezultatyvūs perdavimai
18,69
5 vieta
8,11
5 vieta
Perimti kamuoliai
8,47
3 vieta

Komandų lyderiai

Paulius  Beliavičius
14,4 PTS
53% 2P%
35% 3P%
Deividas  Rasys
11,7 PTS
51% 2P%
34% 3P%
Karolis  Brusokas
7,2 REB
4,5 DREB
2,8 OREB
Ovidijus  Kaminskis
5,4 REB
3,4 DREB
2,0 OREB
Paulius  Beliavičius
4,4 AS
2,2 TO
29 MIN
Ignas  Razutis
5,5 AS
2,0 TO
28 MIN