Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Utenos „Juventus“ ir Prienų „Skycop“ ekipų šį vakarą laukia sudėtinga užduotis – nutraukti po daugiau nei dvejus metus trunkančias pralaimėjimų serijas Vilniaus „Ryto“ bei Klaipėdos „Neptūno“ komandoms.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
26
Naudingumas
36
Baudų metimai
88%
7/8
Atkovoti kamuoliai
13

Trečiadienio vakarą šeštoje pozicijoje finišavę uteniškiai keliaus į sostinę, kur 19 val. ginklais surems su Dainiaus Adomaičio kariauna. Šį mačą bus galima stebėti LKL.lt svetainėje.

Tuo metu antrąją vietą reguliariajame sezone užėmę klaipėdiečiai namuose priims „Skycop“, o mačą tiesiogiai nuo 18.30 val. transliuos BTV.

760 dienų bei 14 pralaimėjimų iš eilės – tokia yra uteniškių atkarpa prieš „Ryto“ komandą, kurią pastarąjį kartą įveikė 2017-ųjų balandžio 15-ąją.

„Tai būtų galima pavadinti sensacija, nes prieš „Rytą“ seniai nesame laimėję, – galimybes patekti į pusfinalį tinklalapiui LKL.LT vertino „Juventus“ įžaidėjas Dovis Bičkauskis. – Vis dėlto serija vyksta iki dviejų pergalių, manau, kad esame pajėgūs laimėti.

Neisime į aikštelę nenusiteikę, tikrai kausimės.“

Per šį nesėkmėmis nusėtą ruožą „Juventus“ arti pergalės buvo ne vieneriose rungtynėse, tačiau dvikovų pabaigos priklausydavo „Rytui“.

„Turime būti susikaupę ir rodyti gerą žaidimą visas 40 minučių. Galbūt tuomet turėsime pergalę. Koncentracija nuo pirmų mačo minučių bei gera gynyba yra raktas į pergalę“, – sakė Utenos ekipos atakų organizatorius.

Uteniškiai nuo paskutiniųjų „Betsafe–LKL“ reguliaraus sezono rungtynių Alytuje turėjo 10 dienų pertrauką, kurią panaudojo tiek fizinio pasirengimo treniruotėms, tiek darbui krepšinio salėje.

Dovis Bičkauskis

Dovis  Bičkauskis
Dovis  Bičkauskis
MIN: 28.15
PTS: 10 (49.66%)
REB: 2.82
AS: 5.76
ST: 1.58
BS: 0.13
TO: 2.5
GM: 38

„Juventus“ kelyje – stringantis „Rytas“. Trečioje vietoje sezoną pabaigę vilniečiai užfiksavo blogiausią rezultatą per pastaruosius 20 metų, o jį paženklino praėjusį sekmadienį Kaune „Žalgiriui“ patirtas pralaimėjimas 75:91.

Geros žinios sostinės ekipos sirgaliams tos, kad atkrintamosioms sugrįš amerikietis D.J. Seeley, kuris dėl piršto traumos praleido pastarąsias trejas rungtynes.

„Ryto“ komandos laukia nelengva užduotis – sustabdyti Martiną Gebeną. Įspūdingą debiutinį sezoną Europoje sužaidęs „Juventus“ centras buvo pripažintas naudingiausiu „Betsafe–LKL“ sezono krepšininku.

„Labai džiaugiamės už jį, jis tikrai daug dirba, – apie komandos draugą kalbėjo Bičkauskis. – Po treniruočių pasilieka salėje ir tobulina judesius, prisižiūri savo kūną. Gal sezono pradžioje jautėsi neužtikrintumas, bet po to jis atsiskleidė ir pasirodė visu gražumu. Jis nusipelnė MVP apdovanojimo.“

Intrigos laukiama ir kitoje poroje, nors statistika paranki „Neptūnui“. Klaipėdiečiai jau pamiršo, ką reiškia pralaimėti Prienų komandai – pastarąjį kartą tai įvyko 2017-ųjų balandžio 17-ąją, po kurios sekė devynios „Neptūno“ pergalės bei vienos lygiosios KMT ketvirtfinalyje.

Nepaisant to, uostamiesčio ekipa nėra linkusi nurašyti šio vakaro varžovų.

„Svarbiausia yra neatsipalaiduoti, – pagrindinį serijos akcentą tinklalapiui LKL.LT atskleidė „Neptūno“ snaiperis Tomas Delininkaitis. – Savo kelyje turime vertinti bet kokį varžovą. Tai pagrindiniai dalykas.

Negalima nurašyti Prienų komandos, nereikia žiūrėti į jų amžių, nes kai nepabėgi, tuomet pradedi žaisti galva. Krepšinyje galva yra vienas svarbiausių dalykų.“

„Neptūnas“ reguliarųjį sezoną užbaigė galingai. Išsiskyrę su Kyle‘u Weaverui klaipėdiečiai laimėjo aštuonerias rungtynes iš eilės, kol galiausiai paskutiniame mače išvykoje nusileido „Žalgiriui“.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai laikomi ryškiu poros favoritu, tačiau „Skycop“ ekipoje yra daugybė šilto ir šalto mačiusių žaidėjų – net devyni krepšininkai yra pasiekę 30 metų amžių.

„Man tikrai patinka „Skycop“ žaidimas, – teigė Delininkaitis. – Žinoma, kaip ir kiekvienoje komandoje yra visokių niuansų, bet jų žaidimo skaitymas... Kiek yra tekę žaisti su broliais, Lukauskiu ar Lipkevičiumi – tai žaidėjai, kurie moka skaityti situacijas, moka skaityti žaidimą.

Manau, kad serija nebus lengva. Prieš „Skycop“ reikia bėgti, bet bėgti protingai. Negali į ataką pasileisti be galvos ir daryti daug klaidų. Mūsų privalumas yra didesnė rotacija.“.

Pastarąsias ketverias rungtynes „Skycop“ vertėsi be vieno lyderių Martyno Gecevičiaus, o paskutinius du susitikimus praleido ir Lipkevičius. Tikimasi, kad abu šie žaidėjai šiandien rungtyniaus.

Seriją namuose pradėsianti uostamiesčio ekipa tikisi gausaus sirgalių palaikymo.

„Tikiuosi, kad bus pilna arena, – sakė Delininkaitis. – Ne pirmą kartą sakau, kad palaikymas mums labai svarbus, tai šeštasis mūsų žaidėjas. Žiūrovai duoda energijos, kai komandai nesiseka. Jie pabunda ir duoda papildomą impulsą, kuris tampa gryno oro gūsiu žaidėjams.“

Komentarai:
Rytas- Juventu 2-1 galimas ir toks varijantas 1-2 Neptunas-skycop 2-0 arba 2-1
2019-05-15
+16
Atsakyti
Bičkus
o ką dar sakyti ??? Ne jau - Mes beviltiškai gausim ? Kaip išeis, taip, kiek įmesim tiek ;)
2019-05-15
+18
Atsakyti
Zalgirinis
Nū jei biskauskis taip šneka tada tikrai juve pralos... Nes su tokiu izaidejou priešaky ne kažką ir nuveiksi. Palis pora kėlinių ir zopa
2019-05-15
-10
Atsakyti
ADIS Klp.
Linkiu,kad išsipilgytu pirmosios Daivio svajonės
2019-05-15
-15
Atsakyti
DilmahSystra
Juventus ir rytas tokio pat lygio komandos, zaidimai visi taskas i tašką bus, todel galima sakytk kad sansu po lygiai turi abi komandos
2019-05-15
-14
Atsakyti
Anonimas
O tai norėjau paklaus pono Bickausko o tai kodėl 14 kart paeiliui nelaimėjo pas rytą o dabar jau taip staige galit laimėt. Nusileisk it biski ant žemės nesvaikit taip stiprei
2019-05-15
+1
Atsakyti
Jooooker
Šitie klaunai Utenos, jau prisikalbejo daug kartu ! :) laukiu siand rungtyniu, kai sunesios utenuke!
2019-05-15
-4
Atsakyti
Valdas
Bent kartą laimėtų,gerai būtų
2019-05-15
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Vilniaus Rytas
Utenos Juventus
48%
33/69
Metimai iš žaidimo
46%
31/68
40
Atkovoti kamuoliai
35
19
Rezultatyvūs perdavimai
18
3
Perimti kamuoliai
2
6
Prarasti kamuoliai
7
72%
21/29
Baudų metimai
83%
20/24

Rungtynių žaidėjai

Arnas  Butkevičius
26 PTS
9/13 FG
7/8 FT
Martinas  Geben
20 PTS
9/16 FG
2/3 FT
Arnas  Butkevičius
13 REB
8 DREB
5 OREB
Martinas  Geben
12 REB
6 DREB
6 OREB
Eimantas  Bendžius
5 AS
0 TO
34 MIN
Dovis  Bičkauskis
10 AS
1 TO
25 MIN
Arnas  Butkevičius
36 EFF
89% 2P%
25% 3P%
Martinas  Geben
24 EFF
64% 2P%
0% 3P%