Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Kauno „Žalgiris“ ir Panevėžio „Lietkabelis“ šį vakarą sieks tapti pirmosiomis „Betsafe–LKL“ pusfinalio dalyvėmis.

Šį sezoną metami tritaškiai

35%
8,1
Pataiko: 8,1
Taiklumas: 34,6%
Vieta lygoje: 7
Geriausias pasiekimas: 15
Blogiausias pasiekimas: 3
Daugiausia pataiko: Dominykas Domarkas

Pirmąsias serijų rungtynes laimėję favoritai greičiausiu keliu bandys užbaigti Alytaus „Dzūkijos“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ sezoną.

„Niekada į rungtynes nevykstame su požiūriu, kad pasieksime lengvą pergalę, ypač kai tai yra atkrintamosios“, – LKL.lt svetainei sakė Thomasas Walkupas, „Žalgirio“ gynėjas.

Kauniečių nusiteikimas rimtas nepaisant to, kad „Žalgiris“ laikomas neabejotinu šio vakaro favoritu. „Dzūkija“ per klubo istoriją nė karto nėra įveikę čempionų, o šį sezoną visas penkias tarpusavio rungtynes žalgiriečiai laimėjo vidutine 21,6 taško persvara.

„Dzūkija“ ir „Žalgiris“ šį vakarą žais 18 val., susitikimą transliuos LKL.lt.

„Per kiekvienas rungtynes bandome gerinti žaidimą, nesvarbu, prieš ką žaidžiame, – pabrėžė Walkupas, kuriam su komandos draugais tai bus devintosios rungtynės per 19 dienų. – Kai ateina atkrintamosios, tavęs niekada nereikia tempti į aikštę – visi nori žaisti.“

Didžiausias „Žalgirio“ galvos skausmas – Keremas Kanteris. „Dzūkijos“ aukštaūgis per tris dvikovas su „Žalgiriu“ šį sezoną vidutiniškai pelnė po 27,3 taško.

„Mums reikia daugiau dirbti ties Kanteriu, net nereikia apie tai sakyti, visi tai žino, – sakė Walkupas. – Jis kaskart sužaidžia gerai, turime parodyti savo garbę ir parodyti, kad mums nepatinka tokia mūsų gynyba.“

„Betsafe“ prognozuoja, kad „Dzūkija“ šį vakarą turi dvigubai geresnes galimybes laimėti (11,5 proc. prieš 88,5 proc. „Žalgirio“ galimybes) nei per pirmą ketvirtfinalio susitikimą Kaune (tuomet buvo 5,7 proc. prieš 94,3 proc. „Žalgirio“ galimybes).

Lažybininkų nuomone, „Lietkabelis“ turi didesnes galimybes žengti į pusfinalį nei kad „Pieno žvaigždės“ – pratęsti sezoną. „Lietkabelio“ galimybės laimėti vertinamos 52,9 proc., „Pieno žvaigždžių“ – 47,1 proc.

Antros šių komandų ketvirtfinalio rungtynės šį vakarą vyks Pasvalyje, nuo 18.30 val. susitikimą transliuos BTV.

„Nenorime važiuoti namo, – nukirto naudingiausias komandos žaidėjas Jay Threattas, kuriam ir komandos draugams pralaimėjimas reikštų atostogų pradžią. – Liekame pozityvūs. „Lietkabelis“ gerai žaidė per pirmąsias rungtynes, bet esame pasirengę žaisti ir pratęsti sezoną.“

Vis dėlto „Pieno žvaigždžių“ skaičiai komandai nežada nieko gero. Pastarąjį kartą pasvaliečiai laimėjo kovo pabaigoje ir nuo to karto patyrė 10 nesėkmių iš eilės.

Be to, nuo debiutinio sezono LKL čempionate 2011-aisiais „Pieno žvaigždės“ visus sezonus žaidė atkrintamosiose, tačiau nė karto neįveikė ketvirtfinalio etapo. Bendras pasvaliečių rezultatas atkrintamosiose – 4 pergalės ir 28 pralaimėjimai.

Threatto šie skaičiai nebaugina – jis turi atsvarą.

„Žinau, balandis mums buvo sunkus mėnuo, bet prieš tai parodėme, kad galime kovoti su visomis komandomis“, – LKL.lt sakė Threattas, prisimindamas 9 pergales per 11 rungtynių, kurias „Pieno žvaigždės“ iškovojo iki nesėkmingos atkarpos balandį.

Paulius Valinskas spindėjo per pirmą komandų susitikimą pataikęs visus 6 tritaškius. Threatto nuomone, „Pieno žvaigždėms“ būtina pagerinti gynybą prieš varžovų gynėjus.

„Jis šį kartą tikrai nepataikys visų 6 tritaškių, bet mes turime apsunkinti gyvenimą visiems jų mažiukams. Per pirmas rungtynes mūsų puolimas buvo geras, bet reikia stiprinti gynybą prieš jų metikus“, – pabrėžė Threattas.

„Lietkabelis“ siekia trečią kartą iš eilės ir kartu klubo istorijoje patekti į LKL pusfinalį. 2017-aisiai „Lietkabelis“ žaidė finale, 2018-aisiais liko ketvirtas.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Kerem Kanter

Kerem  Kanter
Komanda: Alytaus Dzūkija
Pozicija: PF, C
Amžius: 24
Ūgis: 208 cm
Svoris: 109 kg
Gimimo vieta: Bursa, Turkija