Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Nors prognozuojama, kad LKL finale antrus metus iš eilės susikaus Kauno „Žalgiris“ bei Vilniaus „Rytas“, tačiau Panevėžio ir Klaipėdos komandos linkusios sujaukti šiuos planus.

Šiandien Kaune startuos atkrintamųjų varžybų pusfinaliai, kur „Žalgiris“ priims „Lietkabelį“, o dvikovą tiesiogiai nuo 18.30 val. transliuos BTV.

Abi ekipos ketvirtfinalio barjerus įveikė užtikrintai, o Kauno komandos krepšininkai fiksuoja septynių pergalių seriją.

„Visos komandos turi kažkokių silpnybių, klausimas, kaip sugebėsime tuo pasinaudoti.

Visos komandos yra įveikiamos, tačiau siekiant pergalės Kaune iš mūsų reikia tikėtis vienų geriausių sezono rungtynių“, – tinklalapiui LKL.LT prieš artėjantį mačą sakė „Lietkabelio“ žaidėjas Paulius Valinskas.

23-ejų gynėjas puikiai pažįsta „Žalgirį“, kuriame rungtyniavo pastaruosius du sezonus. Šiemet nuomos sąlygomis Valinskas buvo išsiųstas į Panevėžį.

Sezono pradžioje kiek strigęs kaunietis pastaruoju metu tiesiog liepsnoja – per paskutines 12 rungtynių vidutiniškai rinko po  16,4 taško.

„Prieš visas komandas reikia viską įrodinėti iš naujo, o „Žalgiris“ nėra išimtis. Stengiuosi negalvoti apie papildomas emocijas, nes tai trukdo žaidimui. Koncentruojuosi į save ir savo žaidimą“, – mintimis dalijosi Valinskas.

„Lietkabelio“ puolimo lyderis jau žino, ką reiškia žaisti prieš „Žalgirį“. Šį sezoną, įskaitant ir „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalį, „Lietkabelio“ bei „Žalgirio“ ekipos buvo susitikusios penkis kartus. Visus penkis kartus laimėjo Šarūno Jasikevičiaus kariauna.

Šį sezoną metami tritaškiai

35%
8,6
Pataiko: 8,6
Taiklumas: 34,8%
Vieta lygoje: 3
Geriausias pasiekimas: 15
Blogiausias pasiekimas: 4
Daugiausia pataiko: Gediminas Orelikas

Per šias penkerias rungtynes Valinskas vidutiniškai rinko po 11,4 taško.

„Tai išskirtinis mačas, tas jausmas niekur nedingo, tačiau nuo pirmų kartų kažkiek išmokau emocijas nustumti į šoną. Pirmuose mačuose buvo daugiau jaudulio, dabar prie to pripratau. Dabar yra lengviau, nes žinau, ko tikėtis“, – teigė „Žalgirio“ sistemoje užaugęs gynėjas.

Valinskas buvo vienas pagrindinių pergalės ketvirtfinalio etape kalvių. „Lietkabelis“ serijoje iki dviejų pergalių 2-0 pranoko Pasvalio „Pieno žvaigždes“, o 190 cm ūgio snaiperis per šiuos du mačus rinko po 18 taškų.

„Esu patenkintas serijos rezultatu, bet nesu patenkintas dviem sužaistais kėliniais. Tų duobelių pasitaiko ir pasitaikys. Reikia tikėtis, kad tobulai sužaisime pusfinalyje“, – teigė Valinskas.

Pusfinaliui „Lietkabelis“ ruošiasi nuo praėjusio ketvirtadienio, tačiau treniruotės nebuvo pilnavertės.

Panevėžiečiams vis dar padėti negali Simas Jasaitis ir Marko Čakarevičius, raumenį susimušė Ike‘as Iroegbu, smulkių traumų turi ir kiti Aukštaitijos ekipos žaidėjai.

Nors išretėjusio „Lietkabelio“ laukia favoritų egzaminas, tačiau Valinskas lengvai pergalės varžovams atiduoti nežada.

„Žaisime prieš geriausią Lietuvos komandą. Europoje visi žino, kokio pajėgumo yra „Žalgiris“. Serija iki dviejų pergalių, nesinori prognozuoti, bet bandysime pasinaudoti autsaiderio etikete ir duoti gerą kovą“, – sakė „Lietkabelio“ gynėjas.

Komentarai:
Sveiki atvykę į geriausią svetainės sekso pažinčių >>> www.Sexcoss.Com
2019-05-22
-12
Atsakyti
Tiesa
Na o konkrečiai tavo, Pauliau, silpnybė yra galva ir žaidimo IQ. O tiksliau šių dalykų nebuvimas.
2019-05-21
+9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.