Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Nors klaustukų dar labai daug, Kauno „Žalgiris“ teoriškai turi šansą kitą sezoną Eurolygoje sulaukti gerai pažįstamų varžovų – paraišką dalyvauti turnyre pateikė ir Vilniaus „Rytas“. Ką apie tokią progą mano abiejų ekipų žaidėjai?

Šį sezoną metami tritaškiai

38%
6,3
Pataiko: 6,3
Taiklumas: 38,1%
Vieta lygoje: 16
Geriausias pasiekimas: 12
Blogiausias pasiekimas: 2
Daugiausia pataiko: Artūras Milaknis

„Lietuvos sirgaliams būtų smagu“, – po pirmųjų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijos rungtynių neabejodamas sakė „Žalgirio“ puolėjas Edgaras Ulanovas. 

Ilgalaikę Eurolygos licenciją turinčiam „Žalgiriui“ dėl Eurolygos jau senokai nėra didelio galvos skausmo. Tuo metu „Rytui“ galimybė gauti vardinį kvietimą kol kas atrodo miglotai.

Nors klubas gautą pasiūlymą užpildyti paraišką deklaravo kaip „ypatingą“ įvertinimą, tokie formalūs kvietimai buvo išsiųsti ne vienai Europos komandai.

„Sunku kažką sakyti – turime savo daržą. Bet jeigu „Rytas“ žais Eurolygoje, gerbėjams tikrai turėtų būti smagu.

Ir jei yra galimybė garsinti Lietuvos miestus, aš visiškai su tuo sutinku“, – komentavo Ulanovas.

Patys „Ryto“ žaidėjai žinias apie tai, kad jų klubas pateikė paraišką dalyvauti turnyre, sutiko su susidomėjimu.

Ekipos kapitonas Eimantas Bendžius „BasketNews.lt“ sakė manantis, kad sulaukęs formalaus pasiūlymo, sostinės klubas turėjo pamėginti.

„Smagi naujiena. Smagu, kad Eurolyga pasitiki klubu ir komandai atsiunčia užpildyti tokią paraišką. 

Tada jau reikia ją pildyti ir rodyti, kad norime žaisti Eurolygoje. Nežinia, gal kada ateityje ir žaisime ten, gal net ateinantį sezoną“, – kalbėjo Bendžius.

Paklaustas, ar jo nuomone, šiandieniniam „Rytui“ dar daug trūksta iki Eurolygos klubų lygio, Bendžius buvo konkretus: „Taip, trūksta“.

Kitas „Ryto“ žaidėjas Mindaugas Girdžiūnas savo klubo šansų žengti į stipriausią Europos turnyre vertinti nesiryžo.

„Sunku pasakyti, dabar tik pateikta paraiška. O kaip jau bus, tikrai nedrįsčiau spėti. Čia turbūt klubo vasaros darbai“, – sakė gynėjas.

Girdžiūnas jau yra žaidęs Eurolygoje, kai 2014-2015 metų sezone atstovavo Klaipėdos „Neptūnui“.

Tada gynėjui buvo 25-eri ir jis uostamiestyje leido savo antrąjį sezoną. Girdžiūnas Eurolygos turnyre fiksavo vidutiniškai 4,3 taško, 1,4 atkovoto kamuolio ir 2 rezultatyvių perdavimų statistiką per 16 minučių.

„Senokai tai buvo, – prisimindamas Eurolygos patirtį šyptelėjo gynėjas. – Pats dar nebuvau to Eurolygos lygio žaidėjas. O kalbant apie ateitį, nenoriu kol kas ta tema per daug galvoti, pirmiausia reikia užbaigti šį sezoną“, – teigė gynėjas.

„BasketNews.lt“ Eurolygos atstovai informavo, jog paraiškų teikimo laikotarpiui jokios formalios pabaigos datos nėra.

Organizacijos vadovai tikisi, kad vardinio kvietimo gavėjai turėtų paaiškėti iki birželio mėnesio vidurio.

Kaip rašyta anksčiau, pagrindiniai „Ryto“ konkurentai – Rusijos bei Vokietijos klubai. 

Visgi daug lems tai, kaip pasibaigs šių šalių nacionalinės pirmenybės ir tai, kurios ekipos kelialapius į Eurolygą užsitikrins sportiniu principu.

Svarbų vaidmenį vaidins ir pretendenčių finansai. Eurolygai svarbus ne tik finansinis stabilumas, bet ir bent 5 mln. eurų biudžetas.

„Rytui“ šiuo klausimu tektų gerokai padirbėti – „BasketNews.lt“ žiniomis, sostinės klubas šį sezoną buvo tolokai nuo planuoto 4,4 mln. eurų biudžeto.

Komentarai:
Motiejunas
Zino,kad Rytui gavus kvietima,Rytas nesunkiai surinktu tuos 5,5 mln. Be to,motiejus bijo,kad Rytui sekmingai pasirodzius eurolygoje Ryto biudzetas dar padidetu,o sarui palikus zalgiri,motiejui butu sunkiau surinkti dabartinio dydžio biudzeta.
2019-05-30
-6
Atsakyti
Nori surasti mergina per vieną naktį? Sveiki atvykę į >>> www.Sexcoss.Com
2019-05-30
-1
Atsakyti
Aha
Nu Urbonas savo straipsny raso, kad favoritas gauti ta kvietima yra Partizanas. Gal todel ir nebenori paleisti Landale\'o i Zalgiri, iesko visokiu priekabiu ir kaisioja pagalius i ratus.
2019-05-29
+4
Atsakyti
JD
:(

Motiejūnas jau pasakė interviu estams, kaip "nori", kad Rytas ar Neptūnas kada nors atstovautų Lietuvai Eurolygoje.

---------------------------------

Taip buvo puikus video. Pagarba Motiejunui. Uztenkamai jau gedos pridarete.
2019-05-29
+1
Atsakyti
JD
Taip buvo puikus video. Pagarba Motiejunui. Uztenkamai jau gedos pridarete.
2019-05-29
-4
Atsakyti
As
Ziurint is Eurolygos perspektyvos. Nera jokios ekonomines naudos tureti Ryta Eurolygoje. Visu prima Lietuva yra maza rinka ir Zalgiris cia dominuoja. Ziurimumas per TV Lietuvoje smarkiai nepakils jei turesim 2 klubus. Didele Vilniaus krepsinio fanu dalis siaip ar taip palaiko Zalgiri Eurolygoje. Mazos rinkos skaidymas tik sukurs daugiau konkurencijos pritraukiant remejus ir renkant pajamas is ziurovu. Tai reiskia mazesni, tolygiau pasiskirste biudzetai (tarp Ryto ir Zalgirio), silpnesnes komandos ir zemesnis bendras krepsinio lygis. Eurolyga manau turetu koncentruotis kaip auginti klubu biudzetus, auginti ju fanu bazes ir taip kelti bendra kases lygi. As manau Serbija ir Kroatija yra salys kur Eurolyga turetu koncentruotis.
2019-05-29
-12
Atsakyti
:(
Motiejūnas jau pasakė interviu estams, kaip "nori", kad Rytas ar Neptūnas kada nors atstovautų Lietuvai Eurolygoje.
2019-05-29
+12
Atsakyti
Jonas
Idomu, kaip su rinktine bus? Adomaitis sakė, kad i rinktine žaidėjai bus visalaika išleidžiami
2019-05-29
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.