Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Tyrimas dėl Lietuvos krepšinį sudrebinusio lažybų skandalo, kurio centre buvo atsidūręs Vaidas Kariniauskas, yra nutrauktas. Tai trečiadienį pranešė Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Vaidas Kariniauskas

Vaidas  Kariniauskas
Vaidas  Kariniauskas
MIN: 21.43
PTS: 9 (49.25%)
REB: 2.17
AS: 3.83
ST: 0.67
BS: 0.17
TO: 1.83
GM: 6

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas dar vasario 4-ąją dėl nusikalstamos veikos numatytos LR BK 182-1 str. 1 d., bet gegužės 29-ąją paskelbta, jog jis nutrauktas, nes nepadaryta veika, turinti nusikalstamos veikos požymių.

Panevėžio „Lietkabelyje“ rungtyniavęs gynėjas buvo įtariamas prisidėjęs prie statymų su jo paties pelnytais taškais FIBA Čempionų lygoje.

„Šių metų sausio 24 d. gauta informacija apie įtartinus statymus ir galimą manipuliavimą sporto varžybomis. Įtariama, kad sausio 23 d. vykusiose krepšinio varžybose vienas iš žaidėjų galėjo tyčia pelnyti mažai taškų, o su juo galimai susiję asmenys, atlikę statymus lažybų punktuose, iš to galimai pasipelnė.

Dėl šio įvykio atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182-1 str. 1 d. Tam, kuris manipuliavimo sporto varžybomis, gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorai“, – tuomet buvo rašoma policijos pranešime spaudai.

Kilus skandalui Kariniauskas paliko Panevėžio „Lietkabelį“ ir išvyko rungtyniauti į Graikiją, kur jį savo globon priėmė Kimio „BC Kymis“ klubas. Jam buvęs Lietuvos rinktinės gynėjas anksčiau atstovavo 2015-2016 m. sezone.

Gynėjas į Lošimų priežiūros tarnybos (LPT) akiratį pateko po FIBA Čempionų lygos rungtynių Dižone su vietos JDA komanda. Įtarimų sukėlė suaktyvėję statymai dėl maksimalios Kariniausko įmestos taškų sumos (iki 8,5 tšk.).

25-erių alytiškis per 21 minutę tose rungtynėse pelnė vos 2 taškus, pataikęs 1 iš 6 metimų iš žaidimo.

Komentarai:
Bbz
Melagi melagi Vaidai.
2019-05-31
+4
Atsakyti
kabelis
Tai garsusis lietkabelio prezidentas cia visus ikiteisminiais gazdino dabar manau ateis laikas uz tuos dalykus tures susimoketi, uz smeista,ne viena zmogu apsmeizes, gales kompensacija Kariniauskui sumoketi , nes jei stiprus advokatas ,tai mazai nepasirodys.
2019-05-30
+7
Atsakyti
...
jei duos i teisma kabelis bankrutuos
2019-05-30
-8
Atsakyti
nesu nei lošėjas nei jų draugas, bet žinau kad nebūna dūmų be ugnies, ir kad Lietuvoje dažnas įvairių sričių žulikėlis išteisinams -beveik taisyklė, taip kad jei kaltė neįrodyta dar nereiškia, kad jos NĖRA ar nebuvo, ir tas slidaus veikėjo ir jo draugelio Kaune (buvusio krepšininko) teisinimas - tipinis "lietuviškas" runkelinis mąstymas. Būtų gerai, jei klysčiau...ne viskas taip aišku šioje padangėje, oi ne...
2019-05-30
+8
Atsakyti
Anonimas
o basketnews toliau varo...:) Jei nutrauktas ikiteisminis tyrimas, tai ne kaltintas Kariniauskas buvo, o tik įtartas.
2019-05-30
+8
Atsakyti
Kaunas
Miklovai, teisėjau, ką dabar pasakysi? tiek ant žmogaus privėmei? kur Staniulio įrodymai?
2019-05-30
+2
Atsakyti
Anonimas
Panašu kad gyvenimo kontrakta gaus jaunuolis po visu teismu :) susirinks uz sugadinta reputacja ir karjera solidzia suma :)
2019-05-30
+8
Atsakyti
Tai ka
Dabar kiek prisiteist pinigu uz sugadinta reputacija. Ir karjera.
2019-05-30
+2
Atsakyti
Karolis
Nenorėjo išmokėt didelių laimėjimų tai pradėjo ieškot kaip atsipurtyt.
2019-05-30
+3
Atsakyti
Kaunietis
Dabarreikia paduot į teismą kabelį ir lažybininkus,kurie garsiai rėkavo,miklovaną taip pat,o jis labai neblogai žaidė šį sezoną.
2019-05-30
+10
Atsakyti
kunigas
Linkime test karjera su sportiniu pykciu
2019-05-30
+5
Atsakyti
Anonimas
sekantis zingsnis samdyt gerus advokatus ir i teisma topsporta nes butent jie pradejo kelt bangas ir apkaltino ji nebutais dalykais,ko pasekoj zmogus labai stipriai nukentejo
2019-05-30
+10
Atsakyti
Jei irodyta
kad nera kaltas, vadinasi nekaltas. Manau, kad ne visi suvokia, ka reiskia buti apkaltintu sukciavimu lazybose - tai ne tik spaudimas, geda ir neismoketi pinigai, bet ir baudziamoji atsakomybe. Ir tik galima isivaizduoti jausma, kai viena diena tave apkaltina tuo, ko tu nepadarei ir Is esmes netenki visko, kas buvo garantuota ir dar pries visa Lietuva( pries fakta) pavercia tave sukcium. Aciu Top Sportui uz pastangas gadinti zmoniu likimus saugant savo nesvarius pinigus.
2019-05-30
+19
Atsakyti
pieva
kreivu veidrodziu karalyste. kaip kokiais devym penktais reketininkai atmazina vaziavau pakalbet, pakeliui draugas pastabde, kitas atejo pasisveikint, trecias cukraus pasiskolint... sutapimu virtine, nieks nekaltas, juokinga net. visi draugeliai pasistate gyvenimo santaupas per atsitiktinuma. logiskas zingsnis dabar duot i teisma top sportus visus, kad ismoketu bapkes. be pagrindo prilygino kofa nuliui, kaip ir sukciavimas gaunasi. ne vienas atvejis kai kazino nenoredavo ismoket laimejimu prisidengdami vidaus taisyklem, bet teismuose pralosdavo ir vistiek mokedavo, praktiskai ta pati situacija. aisku bus kaip visada, kaltu nera, nieks uz nieka neatsako, visi daro ka nori, istatymai apeinami arba ignoruojami. tokia vat lietuvele, stebuklu krastas.
2019-05-30
+2
Atsakyti
opapa
Isdulkint visus per teismus,rasiusius ir kalbejusius apie ji. Pradedant lazybininkais, zurnaliugom, pseudo ekspertais ir aisku lietkabeli.
2019-05-30
+2
Atsakyti
Alibaba
tai kaip nutrauktas,jei vaflistas staniulis turejo irodymu?
2019-05-30
+17
Atsakyti
Vaidai
Dar be lietkabelio ir topsportą su staniuliu už šmeižtą paduok į teismą ir kitą kart gal pasimokys kad galioja nekaltumo prezumcija.
2019-05-29
+5
Atsakyti
Kažką Kalzas jame
Mate, tikejosi, bet nieko nesigavo.
2019-05-29
+1
Atsakyti
Zuikis
Kariniauskas nusipelnė užimti startinio įžaidėjo vietą Lietuvos vyrų rinktinėje pasaulio čempionate, linkime sėkmės!
2019-05-29
+12
Atsakyti
666
SEKANTIS ŽINGSNIS DUOT Į TEISMĄ MIKLOVUS IR KITUS UŽ SMEIZTA, PRISITEIST GERA SUMA, LIETKABELI NUMELZT UŽ NETEISĖTAI NUTRAUKTA KONTRAKTĄ. LAIKAS PAMOKYT ZURNALIUGAS IR KITUS VISUS, KURIE PAMIRŠĘ YRA, KAD UŽ BAZARA ATSAKYT REIKIA
2019-05-29
+30
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Vaidas Kariniauskas

Vaidas  Kariniauskas
Komanda:
Pozicija: PG, SG
Amžius: 25
Ūgis: 197 cm
Svoris: 92 kg
Gimimo vieta: Alytus, Lietuva