Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

LKL sezono uždanga nusileido Vilniuje, kur buvo apdovanoti devintą kartą iš eilės čempionų titulą iškovoję Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, prizininkės komandos ir geriausi sezono žaidėjai.

„Turbūt vienintelis atvejis, kai pokyčių nebuvimas džiugina. „Žalgiris”, – žalgiriečius atsiimti čempionų žiedų ant scenos kvietė Lietuvos Premjeras Saulius Skvernelis.

Naudingiausiu finalo krepšininku buvo pripažintas Edgaras Ulanovas, kuris serijoje su Vilniaus „Rytu“ vidutiniškai rinko po 13,6 taško, atkovojo po 5,3 kamuolio, atliko po 2,3 rezultatyvaus perdavimo ir fiksavo 20-ies balų naudingumą.

„Visiems fanams ačiū, tuo pačiu ir priešininkų fanams, kurie mane palaiko ir mėgsta kandžiai pakalbėti. Be jūsų visų nieko nebūtų“, – dėkojo antrąkart karjeroje LKL finalo MVP tapęs Ulanovas. 

Geriausiu metų treneriu pripažintas buvo Kauno „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius. Nugalėtoją rinko Lietuvos žurnalistai.

„Pirmiausia norėčiau pasveikinti Dainių (Adomaitį) ir Kazį (Maksvytį) su puikiu sezonu. Noriu padėkoti mūsų organizacijai, asistentams, Robertui (Javtokui), Pauliui (Motiejūnui)“, – sakė Jasikevičius.

Geriausio jaunojo krepšininko apdovanojimą iš Memfio „Grizzlies“ puolėjo Jono Valančiūno rankų atsiėmė Klaipėdos „Neptūno“ puolėjas Gytis Masiulis.

„Noriu padėkoti žmonėms, be kurių aš čia nebūčiau. Visų pirma Kaziui Maksvyčiui, kuris suteikė šansą žaisti aukščiausiame lygyje. Taip pat tėvams, kurie mane visada palaikė“, – atsiimdamas apdovanojimą sakė Masiulis.

Gytis Masiulis

Gytis  Masiulis
Komanda: Klaipėdos Neptūnas
Pozicija: PF
Amžius: 21
Ūgis: 207 cm
Svoris: 99 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

Geriausiai besiginančio krepšininko prizas atiteko Kauno „Žalgirio“ legionieriui Thomasui Walkupui. Jis kovoje aplenkė Vilniaus „Ryto“ puolėją Arną Butkevičių ir Alytaus „Dzūkijos“ atstovą Artūrą Jomantą.

„Man yra garbė būti tokio klubo kaip „Žalgiris” dalimi. Nuostabu gauti šį apdovanojimą šeimos akivaizdoje. Man tai – ypatinga“, – teigė žalgirietis.

Gražiausiu sezono epizodu buvo pripažintas Gyčio Radzevičiaus dėjimas rungtynėse su Vilniaus „Rytu“. Šį apdovanojimą skyrė sirgaliai.

LKL sezono simbolinį penketą sudarė Žygimantas Janavičius (Prienų „Skycop“), Marius Grigonis (Kauno „Žalgiris“), Edgaras Ulanovas (Kauno „Žalgiris), Arnas Butkevičius (Vilniaus „Rytas“) ir Brandonas Davieas (Kauno „Žalgiris“).

„Noriu padėkoti žmonai už mūsų mažą įkvėpimą. Gal kada mes surinksime savo šeimos startinį penketą“, – užlipęs ant scenos sakė Butkevičius, savo pareiškimu prajuokinęs publiką.

Geriausia sezono organizacija buvo paskelbta LKL bronza pasidabinęs Klaipėdos „Neptūnas“.

„Ačiū varžovams, tikrai nebuvo lengva, – dėkojo bronzos medalį su komanda atsiėmęs strategas Kazys Maksvytis. – LKL kaip visada stiprėja, kasmet vis sunkiau iškovoti medalį. Mes to nusipelnėme.“

Specialus titulas už džentelmiškumą atiteko Alytaus „Dzūkijos“ trenerių štabe dirbančiam Valdemarui Chomičiui. Apdovanojimas už nuopelnus lygai – Rimanto Kaukėno rankose.

Nominacijų nugalėtojams apdovanojimus įteikė Rimanto Kaukėno paramos fondo globojami vaikai, kovojantys su onkologinėmis ligomis.

LKL reguliariojo sezono MVP jau anksčiau buvo paskelbtas Utenos „Juventus“ gretose žibėjęs Kauno „Žalgirio“ aukštaūgis Martinas Gebenas. Jam apdovanojimas buvo perduotas ketvirtfinalio serijos metu. 

Komentarai:
Jonas
kodel jokio prizo negavo legendinis ryto treneris juk pasieke blogiausia rezultata reguliajame cempionate per klubo istorija
2019-06-05
+4
Atsakyti
Antanas
vel tas ispurtelis nuotraukoje
2019-06-05
-3
Atsakyti
algis
renginys minusinis ,idomumo delei milasius galejo dar b cigonus pakviest butu nors mentaliteta parode
2019-06-05
+10
Atsakyti
SymbolInis penketas
taigi gavo davies
2019-06-05
-1
Atsakyti
XD
GERI APDOVANOJIMAI,BE APDOVANOJIMŲ ĮRAŠO-LKL TAIP IR TOLIAU VYRAI,PAGARBA MILAŠIAU!
2019-06-04
+4
Atsakyti
Anonimas
keista kad davies negavo jokio prizo.zaidejas top level o priza gavo walkup.maskvytis butu metu treneris jei praeitu I finala,o dabar sarui neliko konkurentu
2019-06-04
-6
Atsakyti
Lkl
skvernelis MLD nuleido ant zemes jenkeviciu uzuojauta rytui
2019-06-04
+6
Atsakyti
Lkl
be milaciaus interviu
2019-06-04
+6
Atsakyti
Oplia
Kam tokio cirko isvis reikia ? Paskubom viska prasuko ir eina lakt uz svetimus pinigus. Vedejas - pravalas, show programos - 0. Proteguojamas Kaukeno fondas, kodel ne skirtingi ? Na ir topu topas apdovanojimai. PG - Janavicius, nesusipratimas. PF - kuris visai ne PF brukamas tik kad is ryto, nors ir ne savo pozicijoj ir PF bent 5 gali surast geresnius. O jau metu organizacija - tai gedu geda. Taigi siulau naikinti sita rengini, ir neistaskytus pinigus padalinti LKL komandom.
2019-06-04
+14
Atsakyti
Anonimas
Na man asmeniskai Jaska yra kazkas nerealaus Lietuvos krepsiniui.Jei jis treniruotu rinktine,manau,kad ir kokie zaidejai butu,tai paliktu sirdis aikstej,del tokio stratego.Ir rezultatas tikrai butu.
2019-06-04
+2
Atsakyti
Mhm
Tai sezono MVP nepateko į simbolinį penketą?? :D :D
2019-06-04
+18
Atsakyti
Eurohoops
williams gosso nebus
2019-06-04
-2
Atsakyti
Eurohoops
bangoi rase nebus gosso zalgiri
2019-06-04
-1
Atsakyti
Geras
viskas buvo MLD ule zallia balta cempionai
2019-06-04
+5
Atsakyti
Anonimas
neber geriausio legionierio ir garbingiausio zaidejo apdovanojimai... daviesui nuplauke titulas del geriausio.
2019-06-04
+5
Atsakyti
Anonimas
gedyngas renginys
2019-06-04
-9
Atsakyti
pliusas
Na filmukas apie Zalgirio kelione eurolygoje per LKL apdovanojimus gan keistai atrode :) ypac kai visa sezona buvo kalbos kam is viso reikalinga LKL kai dalyvaujama eurolygoje.
2019-06-04
+21
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Gytis Masiulis

Gytis  Masiulis
Gytis  Masiulis
MIN: 22.29
PTS: 11.16 (60.59%)
REB: 5.36
AS: 0.84
ST: 0.59
BS: 0.52
TO: 1.05
GM: 44