Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Šių metų NBA naujokų biržoje liko trys lietuviškos pavardės. Praėjusi naktis buvo paskutinė, kuomet krepšininkai galėjo atsiimti savo paraiškas.

Matas Jogėla

Matas  Jogėla
Komanda: Alytaus Dzūkija
Pozicija: SG
Amžius: 20
Ūgis: 201 cm
Svoris: 86 kg
Gimimo vieta: Tauragė, Lietuva

Dalyvauti NBA naujokų biržoje nusprendė Vilniaus „Ryto“ talentas Deividas Sirvydis, Kauno „Žalgiriui“ priklausantis, bet Alytaus „Dzūkijoje“ šį sezoną sezoną žaidęs Matas Jogėla ir Lietuvoje gimęs, tačiau Kanados pilietybę turintis Ignas Brazdeikis iš NCAA Mičigano universiteto. Tokią informaciją skelbia ESPN naujokų biržos analitikas Jonathanas Givony.

Atsiimti savo paraiškas nusprendė lietuviai Vitorijos „Baskonia“ puolėjas Tadas Sedekerskis ir Kauno „Žalgiriui“ priklausantys, bet kitose komandose žaidę Gytis Masiulis ir Arnas Velička.

NBA naujokų biržoje automatiškai gali būti pakviesti visi krepšininkai, gimę 1997 metais. Iš lietuvių tarp šios kartos žaidėjų ryškiausiai atrodo Vilniaus „Ryto“ aukštaūgis Martynas Echodas bei Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas Laurynas Birutis.

Sirvydžiui ESPN šiuo metu prognozuoja 43-iąjį šaukimą, o daugiau lietuvių NBA naujokų biržoje nesitikima.

Igną Brazdeikį šiuo metu ESPN mato kaip 69-ąjį geriausią šios NBA naujokų biržos krepšininką.

NBA naujokų birža vyks birželio 20-ąją dieną Brukline.

Komentarai:
Anonimas
kam tas fiziskumas?curry,durant neturi to fiziskumo ir yra super zvaigzdes.steve kerr savo laiku irgi sakalys buvo,bet zaide startiniam penkete ir kiek ziedu iskovojo.
2019-06-11
-4
Atsakyti
Komentatoriui
kodėl tavo krepšininko karjera nuo pat pradžių taip blogai klostėsi?
2019-06-11
-23
Atsakyti
Anonimas
Maladec jaunimas!
2019-06-11
-8
Atsakyti
Anonimas
Zdz joks naujas lietuvis NBA kitamet nelos
2019-06-11
+8
Atsakyti
aisku.
zinosim, aciu, kad pranesei.
2019-06-11
-7
Atsakyti
nemoksas
Jeigu Sirvydis ir Jogela pateks i tinkama komanda, gali maloniai mus nustebinti, kuri as to linkeciau, kad sie vaikinai atsidurtu geroj vietoje.
2019-06-11
-5
Atsakyti
Anonimas
Jogėla eina į biržą, nepašaukia, tai Žalgiriui nebelieka prasmės jo laikyti jeigu nerodo rezultato
2019-06-11
+7
Atsakyti
JZ
Vien dėl to, kad jaunas Sirvydį paims, bet NBA taip ir nežais.
2019-06-11
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.