Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Nuotr. USA Today Sports – Scanpix

Pasaulio krepšinio čempionato H grupėje kovosiančios Australijos ir Kanados rinktinės tarpusavyje susirems dar iki pirmenybių. Rugpjūčio viduryje jos sužais dvejas draugiškas rungtynes Australijoje.

Mačai vyks rugpjūčio 16-17 dienomis Perte.

Kanados rinktinė šiek tiek vėliau Melburne 20-21 dienomis dukart susitiks su Naujosios Zelandijos ekipa, o 26-tą dieną – su Jungtinių Amerikos Valstijų komanda.

Australijos rinktinė draugiškose rungtynėse taip pat žais su JAV ekipa – mačai įvyks rugpjūčio 22 ir 24 dienomis Melburne.

Kanados (5 rungtynės) ir Australijos (4) rinktinės kartu sudėjus sužais tiek pat rungtynių, kiek toje pat pasaulio čempionato H grupėje rungtyniausianti Lietuvos rinktinė.

Mūsiškiai rungtynių etapą pradės jau rugpjūčio 2-ąją su Ispanija. Iki rugpjūčio 27-os dienos Lietuva taip pat susitiks su Suomijos (dukart), Serbijos (dukart), Rusijos, Angolos, Pietų Korėjos ir Čekijos rinktinėmis.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kontrolinės rungtynės:

  • 08.02 Ispanija – Lietuva 
  • 08.04 Lietuva – Suomija
  • 08.10 Serbija – Lietuva 
  • 08.12 Lietuva – Serbija
  • 08.16 Suomija – Lietuva 
  • 08.17 Rusija – Lietuva 
  • 08.24 Pietų Korėja – Lietuva 
  • 08.25 Lietuva – Angola 
  • 08.27 Lietuva – Čekija

Kanados rinktinė vėliausiai iš H grupės komandų oficialiai pristatė savo trenerį – tai įvyko šių metų birželio 24-ąją.

Nickas Nurse'as, pastarąjį sezoną vadovavęs Toronto „Raptors“ ekipai, kuri pasipuošė NBA čempionų žiedais, debiutuos prie Kanados rinktinės vairo. Kanados rinktinės 12-ukas jau yra aiškus, o pagrindiniu penketu turėtų tapti: Cory Josephas (Indianos „Pacers“), Jamalas Murray (Denverio „Nuggets“), Andrew Wigginsas (Minesotos „Timberwolves“), Kelly Olynykas (Majamio „Heat“) ir Tristanas Thompsonas (Klivlando „Cavaliers“). 

Australijos rinktinės treneris Andrejus Lemanis gegužės pabaigoje paskelbė kandidatų į rinktinę 17-uką. Jame – tokios pavardės kaip Lietuvai gerai pažįstamo Brocko Motumo, kuris 2015-2017 metų sezonuose žaidė Kauno „Žalgiryje“, Arono Bayneso (Finikso „Suns“), Joe Ingleso (Jutos „Jazz“), Andrew Boguto (Oklando „Golden State Warriors“) ir Beno Simmonso (Filadelfijos „76ers“).

„Mūsų, kaip komandos, pasiruošimas prasideda rugpjūtį. Džiaugiamės dėl komandų, kurias turėsime grupėje, ir dėl galimybių, kurios laukia ateityje“, – FIBA tinklalapiui komentavo Australijos rinktinės vyriausiasis treneris. 

Senegalo rinktinė yra paskelbusi savo dvyliktuką, iš jų rinktinės lyderiais laikomi: Babacaras Toure (Fribūro „Olympic“), Gorgui Diengas (Minesotos „Timberwolves“) ir Xane'as Dalmeida (Prancūzijos „Etoile“). Vyriausiasis Senegalo rinktinės treneris – Abdou Ndiaye. 

FIBA reitinge aukščiausią poziciją užima Lietuva, esanti 6-oje vietoje, Australija – 11-oje, Kanada – 23-oje ir Senegalas – 37-oje.

Komentarai:
Sveiki, ar jus domina tikros sеkso pažintys jūsų mieste? Taigi išbandykite šį puslapį - http://go-4.net/e1UJ Mano prоfilio vаrdas yra Аnna24, laukiu tavęs, be to, yra mano іntymios nuоtraukos :)
2019-07-31
-5
Atsakyti
nesamone
bus fiasko pirmakart bus neiseita is grupes belekokian turnyre
2019-07-05
-5
Atsakyti
Dzo
rimtos komandos treniruojasi, jau beveik dvyliktukus turi. o musu klaunai cia du menesius galvos spres ka pasirinkti kas geriau, kas antra diena varzybu maratonai. nuvaziuos nusipise gaus gerai malku ir namo kaimo zvaigzdes vaziuos.
2019-07-05
-7
Atsakyti
1good
bus gerai jei iskovos bent 2 pergales per si cikla. varzowai rimti
2019-07-05
+12
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.