Nuotr.: Imago Sport – Scanpix
Nuotr. Imago Sport – Scanpix

Arnoldas Kulboka šiąnakt atstovaudamas Šarlotės „Hornets“ NBA Vasaros lygoje pelnė 18 taškų ir sužaidė rezultatyviausią karjeros mačą už Atlanto.

Šį sezoną metami dvitaškiai

51%
28,3
Pataiko: 28,3
Taiklumas: 50,6%
Vieta lygoje: 23
Geriausias pasiekimas: 42
Blogiausias pasiekimas: 16
Daugiausia pataiko: Kemba Walker

2018-ųjų NBA naujokų biržoje 55-uoju šaukimu „Hornets“ pakviestas Kulboka šią vasarą nutraukė sutartį su Bambergo „Brose“ ir tapo laisvuoju agentu, o tai jam atveria daugiau galimybių jau kitą sezoną praverti stipriausios pasaulio krepšinio lygos duris.

Pateikiame „The Athletic“ žurnalisto Rodericko Boone'o tekstą apie lietuvį, publikuotą dar prieš šios nakties sėkmingą pasirodymą.

Trenerio liaupsės

Praėjusią savaitę „Hornets“ vyriausiojo trenerio asistentas Ronaldas Noredas po metų pertraukos nužvelgė Kulboką ir buvo maloniai nustebintas. Tai nebuvo tas pats krepšininkas, kurį praėjusiais metais pašaukė Šarlotės organizacija.

„Nuo praėjusios vasaros jis (Kulboka) tikrai sustiprėjo, atrodo proporcingai sudėtas“, – sakė Noredas.

Noredas Las Vegase užima vyriausiojo trenerio pareigas „Hornets“ klube, o jį maloniai nustebino ne tik Kulbokos sutvirtėjęs kūnas, bet ir žaidimo skaitymas.

„Jis patobulėjo nuo praėjusių metų. Dabar Kulboka žymiai geriau skaito žaidimą, o tai yra puiku“, – džiaugėsi amerikietis.

„Hornets“ gerbėjams Kulboka buvo paslaptis, kurie krepšininką matė tik praėjusių metų Vasaros lygoje bei „YouTube“ platformoje, o lietuvis pastaraisiais metais buvo vienas tų krepšininkų, apie kurį dažniausiai teiraudavosi Šarlotės klubo fanai.

Šią vasarą „Hornets“ neteko savo simbolio Kemba Walkerio bei pasirašė sutartį su 25-erių metų Terry Rozieru, o šie veiksmai signalizuoja, jog klubas pradėjo galvoti apie ateitį.

„Hornets“ branduoliui senėjant ir neturint daug vilčių prisivilioti NBA žvaigždžių į Šarlotę, Kulbokos pasirodymas su „Golden State Warriors“, kuriame lietuvis pelnė 8 taškus ir atkovojo 6 kamuolius, turėtų pozityviai nuteikti klubo organizaciją.

Pats 21-erių Kulboka pripažino, kad šią vasarą Las Vegase jaučiasi daug geriau, lyginant su praėjusiais metais.

„Šis kartas yra kitoks, nes čia nebesu pirmą sykį ir jaučiuosi daug užtikrintesnis. Taip pat jaučiuosi sutvirtėjęs tiek fiziškai, tiek psichologiškai“, – kalbėjo lietuvis.

Kulboka praėjusį sezoną „Brose“ ekipoje sužaidė vos 29 oficialius mačus, tačiau laisvą laiką išnaudojo efektyviai.

„Vokietijoje turėjau daug laisvo laiko ir jį išnaudojau treniruoklių salėje dirbdamas individualiai ir, panašu, kad tai išėjo į naudą“, – praėjusį sezoną prisiminė Kulboka.

Komandos draugų pagyros

„Hornets“ treneris Noredas nebuvo vienintelis, kuris pastebėjo Kulbokos sutvirtėjimą. Į lietuvio progresą dėmesį atkreipė ir praėjusį sezoną NBA po 7,2 taško rinkęs Dwayne'as Baconas.

„Šiemet jis atvyko žymiai stipresnis ir labiau pasitikintis savo jėgomis. Kulboka rungtyniauja agresyviai ir jei atidžiau stebėtumėte jį, pamatytumėte kokiu geru žaidėju lietuvis tapo. Žymiai geresniu“, – pagyrimų Kulbokai negailėjo Baconas.

Taip pat Vasaros lygoje žaidžiantis Devonte Grahamas, kuris praėjusį sezoną „Hornets“ NBA rinkdavo po 4,7 taško, pastebėjo lietuvio universalumą.

„Jis turi puikų metimą ir tą pastebėjome jau treniruočių stovykloje. Kulboka yra aukštas, atletiškas ir gali žaisti po krepšiu. Jei atvirai, man patinka, kaip jis žaidžia. Kulboka neabejotinai patobulėjo nuo praėjusių metų“, – teigė Grahamas.

Kulboka Vasaros lygoje rungtyniauja sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje ir pasižymi staigiu bei užtikrintu metimu iš distancijos, o tai būtent atitinka „Hornets“ propaguojamą žaidimo stilių. 

Vis dėlto tai nėra tikroji lietuvio pozicija, kuris nuo jaunystės yra įpratęs rungtyniauti perimetre.

„Aš esu įpratęs žaisti lengvuoju kraštu, kur žaidžiau visą savo karjerą. Tiesa, rungtyniaudamas ketvirtuoju numeriu jaučiuosi puikiai, nes NBA yra daug laisvų erdvių ir todėl galiu išmesti daug tolimų metimų“, – sakė Kulboka.

Ateitis

Prieš porą mėnesių „Hornets“ nebuvo tikra, ar įtrauks lietuvį į savo sudėtį Vasaros lygoje, tačiau jo demonstruojamas žaidimas, anot lygos šaltinių, Kulbokai gali užtarnauti vietą bent jau kito sezono NBA G lygoje.

Generalinis „Hornets“ direktorius Mitchas Kupchakas, kuris sezono metu Vokietijoje buvo aplankęs Kulboką, mano, jog dar anksti spręsti apie puolėjo ateitį.

„Noriu jį pamatyti žaidžiantį daugiau rungtynių Las Vegase. Mes turime daug kontrakto variantų ir be pagrindinės komandos, tą pačią G lygos ekipą. Galbūt jis norės grįžti į Europą ir ten gauti žaidimo laiko prieš persikeliant į NBA. Arnoldui reikia žaisti, o praėjusį sezoną Europoje jis mažai rungtyniavo, nes ten treneriai remiasi veteranais, kurie laimi mačus“, – kalbėjo Kupchakas.

Nors Kulboka ir pasitiki savo stiprybėmis, nėra tikras ar liks už Atlanto artėjantį sezoną. 

„Sunku dabar pasakyti. Šiuo metu atlieku savo darbą ir žiūrėsime, kas įvyks ateityje.

Dabar esu laisvasis agentas ir, žinoma, mano tikslas yra likti čia (NBA). Tai būtų svajonės išsipildymas, bet žiūrėsime, kas įvyks ateityje“, – sakė 21-erių metų marijampolietis.

Komentarai:
Kviečiu jus i privatų sеkso klubą http://go-4.net/e1UJ
2019-08-04
-7
Atsakyti
Sveiki, ar jus domina tikros sеkso pažintys jūsų mieste? Taigi išbandykite šį puslapį - http://go-4.net/e1UJ Mano prоfilio vаrdas yra Аnna24, laukiu tavęs, be to, yra mano іntymios nuоtraukos :)
2019-07-31
-15
Atsakyti
Anonimas
Jankiai is NY sake, kad Ovidijus Galdikas trecias pagal geruma lietuvis aukstaugis, po Valanciuno ir D-Mo. Stai ko ju kalbos vertos...
2019-07-09
+17
Atsakyti
tj
jankiu pagyros nieko nereiskia supraskite tai
2019-07-09
-1
Atsakyti
...
Malonu kad pagaliau amerikiečiai nebepainioja lietuvių su rusais ir kitais europiečiais
2019-07-09
+2
Atsakyti
...
Manau Kulbokai Neptūnas/Rytas Būtų pats tas, gautų normaliai rungtynių pažaisti, bei žaistų neprastam lygyje.
2019-07-09
-2
Atsakyti
Bo
Milaknis out, Kulboka In :D
2019-07-09
+11
Atsakyti
Taip ir toliau
zalgiris po vadaros lygos paims kulboka 1+ 1
2019-07-09
+16
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.