Nuotr.: SIPA – Scanpix
Nuotr. SIPA – Scanpix

Trečiajame kėlinyje spurtavę Kinijos krepšininkai Kunšano mieste vykstančiame draugiškame pasiruošimo pasaulio čempionatui turnyre 89:73 (20:16, 18:18, 34:16, 17:23) nugalėjo Kroatijos rinktinę.

Abi komandos pirmojoje rungtynių dalyje prilaikė varžovus ir nė vienai ekipai nepavyko pabėgti toliau – kiniečiai po dviejų kėlinių pirmavo 4 taškais (38:34).

Visgi trečiajame ketvirtyje Kinijos rinktinė atrado savo žaidimą. Lyderio vaidmenį įgavęs buvęs Milvokio „Bucks“ aukštaūgis Yi Jianlianas inicijavo kroatų spaudimą baudos aikštelėje, o kiniečiai po 30-ties žaidimo minučių buvo priekyje rezultatu 72:50.

Lemiamame ketvirtyje kroatai dar bandė prisivyti varžovus ir atsilikimą buvo sumažinę iki 9 taškų, tačiau tuomet atsigavę Kinijos žaidėjai spurtavo bei rungtynes užbaigė turėdami 16 taškų pranašumą – 89:73.

Jianlianas Kinijos komandoje buvo rezultatyviausias – centras pelnė 19 taškų. Zhou Qi prie pergalės prisidėjo 15 taškų, Guo Ailunas atseikėjo 14.

Kroatijos komandoje rezultatyviausiai sužaidė Tonis Perkovičius, surinkęs 19 taškų.

Kinijos krepšininkai stipriai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių – kinai sugriebė 39 kamuolius, o kroatai atkovojo 22.

Kroatijos komandai neatstovauja pagrindiniai nacionalinės rinktinės žaidėjai, tai rezervinė ekipa, tobulėjanti Kinijoje.

Rytų Kinijos Kunšano mieste rengiamame keturių komandų turnyre dalyvauja minėtosios Kinijos ir Kroatijos rinktinės bei Angolos ir Puerto Riko nacionalinės komandos. Pirmosiose rungtynėse Kroatija nugalėjo Puerto Riką, o Kinija pranoko Angolos ekipą.

Artimiausias rungtynes Kinijos rinktinė žais su Puerto Riko komanda, o Kroatija šiandien išbandys Angolos nacionalinės ekipos jėgas.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.