Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta

Po aštuonerių metų pertraukos į Kauną sugrįžęs Bobanas Marjanovičius puikiai jaučiasi mieste, kuriame vienu karjeros momentu jam teko ginti „Žalgirio“ ir Serbijos rinktinės garbę. Pamatęs Lietuvos žurnalistus, gera nuotaika tryškęs 30-metis krepšininkas iš karto ėmė demonstruoti likusias lietuvių kalbos žinias, berdamas žodžius „laba diena“, „labas rytas“, „ačiū“.

Su Serbijos nacionaline ekipa atvykęs 222 cm ūgio bokštas pirmadienį „Žalgirio“ arenoje antrose rungtynėse paeiliui stos į dvikovą su Lietuvos krepšininkais.

„Jaučiuosi gerai, matau viską, kas supo gyvenant čia, turėjau puikų laiką Kaune, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Marjanovičius. – Kas kartą čia sugrįžęs jaučiuosi lyg namie. Pirmąkart „Žalgirio“ arenoje teko žaisti Europos čempionate, dabar čia yra mano antras kartas. Viskas nuostabu.

Turiu daugybę puikių prisiminimų Kaune ir tikrai mėgaujuosi būdamas šiame mieste. Tik niekada neteko žaisti su „Žalgiriu“ šioje arenoje, kuri yra nauja ir spėju, kad viena geriausių pasaulyje.“

Nuo 2015 metų NBA rungtyniaujantis Marjanovičius „Žalgiriui“ atstovavo 2010-2011 metų sezone, o iš karto po to – vasarą – vilkėdamas Serbijos nacionalinės grūmėsi Lietuvoje vykusiame Europos čempionate. 

Dabar jis kartu su kitais pajėgiausiais Serbijos krepšininkais ruošiasi planetos pirmenybėms Kinijoje. Tiesa, kaip ir kitų šalių NBA krepšininkams, pasirengimo pradžią apsunkino stipriausios pasaulio lygos reglamentas, draudęs prisijungti prie rinktinės nuo pat pradžių.

Kai kiti serbų kandidatai startavo liepos 22-ąją, Marjanovičius kartu su Bogdanu Bogdanovičiumi, Nemanja Bjelica, Nikola Jokičiumi ir Marko Guduričiumi rinktinės stovykloje negalėjo treniruotis iki pat rugpjūčio 4-osios. Praėjus trims dienoms po termino pabaigos, Marjanovičius žengė į aikštę rugpjūčio 7-osios draugiškame mače su Suomija ir surinko 12 taškų.

„Pavyko išlikti geroje formoje, esame pasirengę viskam, kas laukia. Dabar reikia tiesiog viską apjungti, nes dar neturėjome galimybių daug treniruotis. Tačiau šiuo metu viskas einasi gera linkme, – kalbėjo Marjanovičius. – Asmeniškai jaučiuosi gerai, turime labai gerus krepšininkus ir labai gerą komandą. Kasdien vis žengiame žingsnius į priekį.“

Nors pirmasis mačas su lietuviais baigėsi pergalingai 72:68, serbai antrajam testui į Lietuvą atvyko su kartėliu – praradę vieną ryškiausių žvaigždžių Milošą Teodosičių. Dvi minutes aikštelėje praleidęs kamuolio virtuozas pajuto skausmus pėdoje ir dar nesibaigiant mačui buvo išgabentas į Belgrado ligoninę. 

Dėl tokio paties sužeidimo Teodosičiui teko praleisti pusę debiutinio NBA sezono, o dabar ant plauko pakibo dalyvavimas pasaulio čempionate Kinijoje. Žiniasklaidoje buvo pasirodę pranešimai, jog 32-ejų krepšininkas jau bus tikrai priverstas praleisti pirmenybes Rytų Azijoje, tačiau jo bendražygiai rinktinėje nesiryžta taip greitai su tuo susitaikyti ir turi viltį, jog Teodosičius dar spės pasveikti.

Jo laukti iki pat paskutinės minutės yra pasiryžęs į vyriausiasis treneris Aleksandras Džordževičius.

„Tikiuosi, kad Milošas greitai sugrįš, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ atsakė Marjanovičius. – Viliuosi, jog nenutiko nieko labai rimto bei kad po procedūrų jis grįš į komandą. Žinoma, tai – labai skaudu, kadangi mes turime vieną geriausių įžaidėjų visame pasaulyje ir jis yra iškritęs iš rikiuotės. Tikiuosi pamatyti jį sugrįžtantį kaip tik įmanoma greičiau ir, aišku, sveiką.

Nuoširdžiai tikiu, nors nesu medikas. Suprantu, kad šioje situacijoje nėra lengva, bet medikai darys geriausia, ką jie gali, ir jis vėl prisijungs prie mūsų.“

Pastaruosius čempionatus medalius šlavusią grėsmingą subūrę serbai regimi kaip bene realiausi kandidatai nukarūnuoti apibyrėjusią JAV rinktinę. Šansą pasitikrinti jėgas su amerikiečiais Serbija turėjo prieš penkerius metus, kai susikovė finale Ispanijoje, bet pralaimėjo 92:129. 

Iš tos čempioniškos JAV sudėties po masinio žaidėjų atsisakymo tarp dabartinių kandidatų nebėra nė vienos pavardės, tuo metu Serbija turnyrą Kinijoje pasitinka dar labiau subrendusi ir prisikvietusi visus NBA žaidėjus. 

Pats Marjanovičius tiki, jog tai – puiki galimybė gimtajai šaliai.

„Atvirai kalbant, mes turime gerus šansus. Pradėjus treniruotis, visada išsikeli aukštus tikslus viskam ir taip daro visos komandos, ne tik mes. Toks turi būti visų mąstymas. Nereikia kreipti dėmesį į tai, kas bus aikštėje tuo metu, tiesiog privalai žaisti kietai, atiduoti širdį ir būti drąsiems“, – ryžtinga nuotaika spindėjo Marjanovičius.

Komentarai:
djgaffer
Bobanas visada išliks vienas mėgstamiausių žaidėjų ir nuoširdžiausių žmonių.Smagu,kad Kauną tik geru mini,dar ir lietuviškų žodžių atsimena.
2019-08-12
+6
Atsakyti
vilnietis
Bobanas - megstamiausias serbu zaidejas :)
2019-08-12
+9
Atsakyti
TDaY
Geras tas Bobanas ir zaidejas, bet dar geresnis jis kaip zmogus. Tikrai matosi, visi ji megsta, nesvarbu ar clippers ar 76ers ar crvena zvezda zaidzia. Gail gad CV turi deme. Praleista laika kaune...
2019-08-12
-29
Atsakyti
boom shaka laka
Kokiam dar namie ? :DD Deliojo i suns dienas, visai dergesi ir tyciojosi is jo zaidimo ir ausu bei nosies tie sirgaliai, o jis tipo kaip namie :DDD na jau nemeluotu, nors aisku pagarba turi buti, zinant kad perspjove jis visus Jankunus su Kavaliauskais kartu paemus zaidimo prasme. Sekmes Dallas Mavericks !
2019-08-12
+8
Atsakyti
Anonimas
Arena pagirti tai cia turbut privaloma tapo,kad isiteikti lietuviu sirgaliams,nors isvaizda jos baisi kaip karas
2019-08-12
-24
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.