Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

JAV rinktinė pergale pradėjo draugiškų rungtynių turą Australijoje. Greggo Popovichiaus auklėtiniai mače Melburne pabėgo antroje susitikimo pusėje ir 102:86 (22:20, 22:23, 32:18, 26:25) įveikė Australijos nacionalinę komandą.

„Marvel“ stadione vykusias rungtynes stebėjo net 51,218 sirgalių. Šeštadienį šios rinktinės tarpusavyje susikaus dar vieną kartą.

Po dviejų kėlinių JAV rinktinė turėjo tik minimalią 1 taško persvarą (44:43).

Trečiojo ketvirčio pradžioje pirmavo australai (45:44), tačiau tuomet amerikiečiai spurtavo 13:0 ir atitrūko 57:45. Prieš lemiamą kėlinį Greggo Popovichiaus kariauna buvo priekyje 15 taškų pranašumu.

Tokį pranašumą amerikiečiai išlaikė iki mačo pabaigos.

Kauno „Žalgirio“ aukštaūgis Jockas Landale’as dvikovoje su amerikiečiais per 22 minutes pelnė 10 taškų (2/7 dvit., 0/1 trit., 6/8 baudos), atkovojo 7 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir blokavo du metimus.

Žalgirietis buvo vienas iš keturių Australijos krepšininkų, pasiekusių dviženklę taškų ribą. Jis savo komandoje atkovojo daugiausiai kamuolių.

Landale'o blokas:

JAV rinktinėje penki krepšininkai pelnė dviženklį taškų skaičių.

Australijos rinktinė: Chrisas Gouldingas (4/6 trit.) ir Patrickas Millsas po 19, Matthew Dellavedova 10 (6 rez. perd. ir Jockas Landale’as (7 atk. kam., 2 bl.) po 10, Aaronas Baynesas 8 (6 atk. kam.).

JAV rinktinė: Kemba Walkeris 23 (6 atk. kam.), Mylesas Turneris 15 (14 atk. kam.), Donovanas Mitchellas 13, Kyle’as Kuzma 12 (4/5 trit.), Jaysonas Tatumas ir Jaylenas Brownas (6 atk. kam.) po 11.

Gražus Boguto perdavimas:

Boguto dėjimas:

Komentarai:
Yra vienas esminis dalykas, kodel amerikieciai kazkada net ir su zvaigzdem pralaimedavo Europos komandom . Jie i cempionata atvaziuodavo tiesiai is Havaju , be jokiu treniruociu eidavo zaisti , pries tai dar klubiake pasisoke ir padumije . Dabar tokie laikai baigesi . Vyksta treniruotes , kazkoks judejimas , analize atranka ir pasiruosimas , nevengiama ir draugisku rungtyniu . Serbai favoritai? Nejuokinkit , tik Jokic gali jiems kazka pries pastatyti , Bogdanovic dar kazkiek , bet ir jis atsilieka ir nuo D.Mitchell ir nuo kitu gyneju greiciu atletiskumu ir talentu , visi kiti serbai yra niekas palyginus su JAV sudetim . K.Kuzma pries australus pirmus tris tristaskius nekvepaves susude ir net nesuprakaitavo . O pabaigoje J.Brown zaide PF , kuris siaip yra SF / SG ir sukovojo be problemu . Niekas jiems nieko negali padaryti . Dauzys jie visus kaip obuolius .
2019-08-22
Atsakyti
che
Ne kiek greiti ir šoklūs, o labai taiklūs amerikiečiai.
2019-08-22
-13
Atsakyti
Anonimas
Nu kaip laimesi jeigu aiksteleje viska daro du kartus greiciau o isivelk i ta ju greita zaidima ir sakes,apibegs,apsoks ir tt,amerikieciai ka noret
2019-08-22
+11
Atsakyti
ernestas
Jav zaide pirma puse 1 begiu , o antroi pusej imyne sankaba ir pabego 15 tasku , tada vel 1 begi imuse . Kas cia dar tikites kad jie pralaimes cempa tai nebesitikekit . Sitie zaidejai kurie susirinko tikrai nenores but jav rinktines nusivylimu.
2019-08-22
+1
Atsakyti
Amerikiečiai tikrai nėra kažkokie slabakai kaip kad visi čia svaigstat.. jie toliau sėkmingai visus daužys.. Jie gi žaidžia NBA klubuose, kai tuo tarpu kitų rinktinių žaidėjai pagrindas žaidžia europose ir t.t. Šitie USA žaidėjai nėra superstars išskyrus Kemba.. Bet jie tikrai žymiai pranašesni už tas Australijas, Serbijas, Ispanijas ir t.t. kai tuo tarpu Serbai yra keliami į padangęs, nors visiškai man jie neatrodo galingai apart pavardės.. daug tokių rinktinių buvo su pavardėm kur nieko doro neparodė.. Aišku čia tik draugiškos abiems rinktinėms, bet per čempionatą pilnai tikiu kad USA nebejuokaus ir važiuos iki galo.. Pagalvoti apie JAV pralaimėjima ?? Na nežinau.. visiems susuko galvas kad atsisakė žaisti pagrindinės amerikos žvaigždės.. bet gi čia ne mūsų Lietuva, ar tie patys Serbai, Ispanai, kai jų rinktinėse atsisakytų visos žvaigždės žaisti, tai kas pas jų žaistu ??? O amerikonai turi praktiškai stipriausia lyga pasaulyje NBA ir daaaug amerikonu tenai žaidžiančių, tad jiems pasirinkimas yra begalinis ir be superstar žaidėju... Dabar pas mus atsisakytų JV, Kalnas, Sabas, Kuze, Grigonis, Ule, Lukas.. kas žaistu LKL žaidėjai... nu žodžiu, USA tikrai nėra ta rinktine kaip visi kad galvoja, paims lengvai ir laimės prieš juos...
2019-08-22
-1
Atsakyti
djgaffer
Įsivėlė australai į amerikiečių žaidimą ir buvo nubausti.Net nepadėjo tokia didelė sirgalių minia.Atvirkščiai,įtampos daugiau buvo.O amerikiečiai ramiai vykdė trenerio planą,po truputį pabėgo ir pergalė.Kemba parodė,kad bus pagr.variklis,kiti jam puikiai padeda.
2019-08-22
+14
Atsakyti
che
Nepamirškit, kad JAV rinktinės žaidėjams leidžiama vartoti dopingą. Todėl jie ir gali gretu tempu žaisti.
2019-08-22
Atsakyti
as
Kaip jauciates prasmirdeliai vadindami save krepsinio salim kai ateina 7k zmoniu i Lietuva Serbija..o cia kenguros nera maciusios net krepsinio atejo 51k ?
2019-08-22
-26
Atsakyti
asas
usa gaus 100proc bent vienas varzes champe
2019-08-22
+15
Atsakyti
Nu ka as zinau
Jaigu Australai patys neisiveltu i NBA stiliaus zaidima, tai galetu ir geriau suzaist
2019-08-22
+41
Atsakyti
...
atsipalaidave mates jav nepersistenge.
2019-08-22
+2
Atsakyti
Linas
Neleido žaisti Baynsui grubaus žaidimo, tai tik nervinosi ir viskas, visiškai pralošė mikrodvikovą Turneriui.
2019-08-22
+29
Atsakyti
Realiai, jokios intrigos kad JAV gali pralaimet
2019-08-22
+26
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.