Nuotr.: Ville Vuorinen/Susijengi
Nuotr. Ville Vuorinen/Susijengi

Jonas Valančiūnas pergalingose rungtynėse su Pietų Korėja pelnė 20 taškų ir buvo rezultatyviausias lietuvių gretose, o po mačo puolėjas teigė, kad jį nustebino toks korėjiečių palaikymas.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
20
Naudingumas
31
Dvitaškiai
47%
8/17
Atkovoti kamuoliai
15

„Sunkios rungtynės, nelengva pradžia, nepalankus laikas, bet negalime ieškoti pasiteisinimų. Smagu, kad antroje pusėje padarėme užduotis, kurias turėjome ir laimėjome rungtynes. Reikia perlaužti, priprasti, nes nebus pasiteisinimų“, – po mačo apie aklimatizaciją ir patį susitikimą sakė JV.

„Kiekvienos rungtynės daugiau mažiau nervingos. Ant karštų visada norisi kažko daugiau“, – apie savo emocijas mačo metu sakė lietuvis.

Paklaustas, apie abejotiną teisėjų darbą, Valančiūnas nuo kritikos arbitrams išsisuko ir teigė, kad Dainiaus Adomaičio reakcija tebuvo savisauga.

„Galbūt buvo labai kibus, aštrus žaidimas. Treneris norėjo mus pasaugoti, o čia tik draugiškos rungtynės. Svarbiausia bus čempionate, taigi vengdamas traumų treneris galbūt buvo kiek agresyvesnis“, – komentavo puolėjas.

„Po pertraukos atsirišo krepšys. Laisvi, po pirmo perdavimo metimai sukrito ir įgijome didesnę persvarą“, – apie mačo lūžį sakė Valančiūnas.

Lietuvos rinktinės puolėją taip pat sužavėjo ir korėjiečių palaikymas, mat Seulo gyventojai džiūgavo tiek po saviškių, tiek po lietuvių gražių epizodų.

„Super. Įvairiaspalvė publika. Ir mus palaiko, ir juos palaiko. Tiesiog krepšinio fanai. Smagu čia žaisti, faina“, – teigė JV.

„Neblogas žaidimas, turi gerą vidutinį metimą. Aktyvus, yra jų lyderis, o tai viską ir pasako“, – apie Ricardo Radcliffe‘ą atsiliepė Valančiūnas.

Lukas Lekavičius

Lukas  Lekavičius
Komanda: Lietuvos rinktinė
Pozicija: PG
Amžius: 25
Ūgis: 183 cm
Svoris: 78 kg
Gimimo vieta: Šilalė, Lietuva

Tuo metu Lukas Lekavičius sutiko su Valančiūnu ir pripažino, jog rungtynių pradžia nebuvo lengva.

„Pradžia buvo sunki, varžovai labai agresyviai gynėsi. Reikėjo mums šiek tiek atsibusti, bet antroje pusėje turėjome daugiau drausmės, koncentracijos ir laimėjome“, – sakė Lekavičius.

Kalbėdamas apie arbitrų darbą, Lekavičius teigė, kad tokios rungtynės labai gera repeticija prieš artėjantį čempionatą.

„Manau, kad čia labai geras pasiruošimas, nes neaišku kaip švilps ten (čempionate). Kai kuriose vietose nešvilpia pražangų, 50/50 švilpukai buvo jų (korėjiečių), bet čia nėra svarbu, nes tai – tik draugiškos rungtynės. Padarėme žingsnelį į priekį“, – komentavo įžaidėjas.

12 taškų ir sužaidė rezultatyviausias rungtynes pasiruošimo, bet Lekavičius tokio pasirodymo nesureikšmino.

„Nemanau, kad geriausios (rungtynės). Pataikiau metimus, bet per daug klaidų gal padariau. Kol kas viskas normaliai. Dar liko dvejos rungtynės ir kaskart žengiu žingsnį į priekį. Čempionatui manau būsiu pasiruošęs“, – sakė Lekavičius.

Komentarai:
as
Valanciunai nusileisk snt zemes arogantiskas suski!
2019-08-24
-5
Atsakyti
djgaffer
Tikrai puikūs sirgaliai,patikn
2019-08-24
+12
Atsakyti
Gidas
Taurus fanų elgesys. Domėtąsi rungtynėmis iki smulkmenų.
2019-08-24
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Rungtynių žaidėjai

Jonas  Valančiūnas
20 PTS
8/18 FG
4/4 FT
Jonas  Valančiūnas
15 REB
11 DREB
4 OREB
Lietuvos rinktinė
Keli žaidėjai
3 AS
Jonas  Valančiūnas
31 EFF
47% 2P%
0% 3P%