Nuotr.: USA TODAY Sports-Scanpix
Nuotr. USA TODAY Sports-Scanpix

Pirmadienis buvo daugiau nei įprasta rugpjūčio diena „Golden State Warriors“ klubui. Verslo operacijomis užsiimantys darbuotojai persikėlė į naujutelaitę „Chase Center“ areną, kurioje pradėjo darbus.

Ta proga „Warriors“ surengė apžvalgos turą, kuriame sudalyvavo ir „The Athletic“ atstovas Anthony Slateris.

Pirmą ir bene didžiausią įspūdį paliko arenoje įrengtas kubas, kurio išmatavimai yra gan įspūdingi: 25 metrai pločio ir 16 metrų ilgio, o bendras plotas užima 901 kvadratinį metrą ir yra didžiausias visoje NBA.

Tiesa, toks ekrano dydis turi ir savų minusų. Štai žemesniuose aukštuose sėdintiems žiūrovams naujasis kubas tiesiog švytės akis, bet atstumas tarp ekrano ir parketo turėtų būti pakankamas, jog netukdytų sekti įvykių gyvai.

Vis tik sirgaliams, sėdintiems viršutiniuose sektoriuose pastaroji problema bus itin aktuali, o tuo pasidalijo ir vienas iš artėjančio sezono abonementų turėtojų, kuris samprotavo ar rungtynių metu žiūrės į televizorių ar gyvą veiksmą aikštelėje.

Kubo ekrane žiūrovai galės išvysti ir neregėtą gausą žaidėjų statistikos. Šalia įprastų taškų, atkovotų kamuolių ir rezultatyvių perdavimų rodiklių, bus rodoma ir dvitaškių bei tritaškių pataikymo procentas, klaidų procentas, atskiros atkovotų kamuolių puolime ir baudų metimų grafos.

„Center Chase“ arenoje bus įrengta ir atskirta treniruočių salė, kurioje „Warriors“ krepšininkai galės šlifuoti derinius ar tiesiog surengti individualią treniruotę. Taip pat teigiama, jog ši salė bus taip arti rūbinės, jog „Warriors“ tam tikrus elementus galės atlikti net ir rungtynių pertraukos metu.

Pats persirengimo kambarys taip pat kur kas modernesnis nei „Oracle“ arenoje. Kambarys yra apskritimo, o ne stačiakampio formos, kaip buvo prieš tai. Apšvietimas rūbinėje yra kiek tamsesnis bei suteikia modernumo jausmą.

Kalbant apie žiūrovo patirtį, viskas atsirems į jo finansines galimybes. Gerbėjams, kurie nepirks bilietų į rungtynes, bus įrengta speciali zona šalia „Chase Center“ arenos, kuri savotiškai primins Toronto „Raptors“ variantą „Jurassic Park“.

Arenoje taip pat yra 44 ložės, įrengtos antrajame arenos aukšte, o jų kaina svyruoja nuo 4 iki 40 tūkst. JAV dolerių už vieną renginį. Dar aukščiau yra 60 mažesnių, keturiems asmenims skirtų ložių, kuriose įskaičiuoti restorano bei šalia esančio baro valgiai ir gėrimai.

Nuotr. USA TODAY Sports-Scanpix

Vis tik asmenims, kuriems pinigai yra kiek mažesnė problema, „Chase Center“ arena pasiūlys dar įspūdingesnę patirtį – „Google Cloud“ ložes, kurios bus įrengtos visai šalia parketo. Išdėstymas per daug nesiskiria nuo aukščiau išvardytų ložių, bet įsigyjantys šią ložę gaus aptarnaujantį liokajų bei kambarį, kuriame bus galima karaliauti visus metus. Negana to, vietos bus garantuotos tiek į visas krepšinio rungtynes bei koncertus ir kitus renginius vyksiančius „Chase Center“ arenoje.

Vietas šiose ložėse įsigijusiems asmenims tereiks įeiti pro savo kambario duris, nusileisti keliais laiptais ir jie atsidurs aštuntoje eilėje, kuri nuo įprastų eilių bus atskirta stikline užtvara.

Kaina? Nuo 1,5 iki 2,25 mln. JAV dolerių per metus už visus renginius arenoje, kurie vyks nuo liepos 1-osios iki birželio 30-osios. Panašu, jog tokia kainodara kol kas pasiteisina – iš 32 ložių laisvos liko vos dvi.

Arenoje taip pat bus galima pamatyti daugumos „Warriors“ krepšininkų portretus, kurie buvo sukurti naudojant taškavimo techniką. Nepamirštas buvo ir Kevinas Durantas, kurio atvaizdas taip pat puikuojasi. Galų gale „Chase Center“ arenoje bus galima išvysti ir tokių daiktų, kaip iš aukso pagamintas šiukšliadėžes.

Balandžio mėnesį buvo skelbiama, jog „Chase Center“ arenos statybos atsiėjo 1,4 mlrd. JAV dolerių.

Komentarai:
https://my.su/ID37884 - Lietuvos sekso bendruomenę, рuiki viеta susirasti sеКsо partnerį!
2019-08-29
Atsakyti
ernestas
Nueini i kluba , nusikabini barakuda , sako turi nama ? Sakai ne, nuomuoju kambari tik chase center arena.
2019-08-28
+14
Atsakyti
aaa
straipsnis neblogas,bet kiek ziurovu talpina si arena taip ir nepamineta
2019-08-28
+22
Atsakyti
Anonimas
cia tai arena tai ne zalgirio lopyta surudijusia skarda,bet ir kaina skirias uz tiek pinigu kiekviena LKL komanda turetu tokia kaip zalgirio
2019-08-28
-31
Atsakyti
...
kubas tikrai per didelis.nusiperki bilieta ir ziuri Tv is aukstesniu aukstu
2019-08-28
+10
Atsakyti
S
Kai pagalvoji tokios sumos uz uz nieka, bet poto susimastai kad kas perka tas vietas jiem tas 2mln kas paprastam lietuviui 200 uz abonimenta
2019-08-28
+21
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.