Nuotr.: bcsiauliai.lt
Nuotr. bcsiauliai.lt

Antrąsias draugiškas rungtynes sužaidę „Šiauliai“ atidarė pergalių ruošiantis sezonui sąskaitą. Saulės miesto komanda Latvijos sostinėje, Rygoje 81:76 (25:23, 18:25, 18:18, 13:17) įveikė šios šalies čempioną, VEF klubą.

Jei pirmosiose rungtynėse buvo išbandomi naujokai bei NKL lygoje daugiau žaidimo laiko gausiantys krepšininkai, tai šiam mačui treneris Antanas Sireika išrikiavo pajėgiausius krepšininkus, į dvyliktuką grąžindamas Beną Griciūną, Antaną Udrą, Kristupą Žemaitį ir Evaldą Šaulį.

Būtent vos 6 minutes pirmoje mačo pusėje žaidusio ir idealiai atakavusio krepšį E.Šaulio vedami šiauliečiai sėkmingai pradėjo dvikovą ir pirmajame kėlinyje pirmavo 8 taškų pranašumu – 18:10. Tačiau griežtų trenerių žodžių sulaukusi kova dėl atšokusių kamuolių po savo krepšiu leido varžovams kelis sykius kartoti atakas, porą tolimų metimų pataikė Lietuvoje žaidęs, patyręs Janis Blūms, o skirtumas tapo lygus 21:21.

Nepaisant šios šeimininkų atkarpos, persverti rezultato jiems nepavyko, poros taškų pranašumu kėlinį laimėję „Šiauliai“ varžovų į priekį nepraleido ir antrajame ketvirtyje. Prieš ilgąją pertrauką būtent geltonieji surengė dar vieną spurtą, kurio metu tritaškius pataikė Davis Gekas, Justas Furmanavičius ir Kristupas Žemaitis. Svečių pranašumas tapo dviženklis – 46:34. Ilsėtis komandos išėjo šiauliečiams pirmaujant 50:41.

Iškart po pertraukos latviams pavyko priartėti 5 taškų atstumu, bet kėlinio viduryje „Šiauliai“ įgijo rekordinę 14 taškų persvarą – 64:50. VEF krepšininkams išlyginus žaidimą, netrūko gražių svečių epizodų gynyboje. Įspūdingais blokais varžovus „pavaišino“ Mantvydas Žukauskas ir Kevinas Hardy, dėjimu po perimto kamuolio ataką užbaigė Rokas Gustys.

Intrigą Latvijos čempionams pavyko sugrąžinti dvikovos pabaigoje. Du tritaškius pataikė legionierius Ronaldas Curry, sudėtingą metimą pataikė anksčiau Panevėžio „Lietkabelyje“ žaidęs Lukas Aukštikalnis. Turėta saugi šiauliečių persvara ištirpo iki 3 taškų, Vis tik, pergalės svečiai iš rankų nepaleido.

„Šiauliai“: Benas Griciūnas (18 naud. bal.) ir Evaldas Šaulys – po 15, Kristupas Žemaitis (6 rez. perd.) ir Rokas Gustys – po 8, Antanas Udras 7, Davis Gekas 6, Šarūnas Beniušis ir Justas Furmanavičius – po 5, Akeemas Wrightas ir Aurimas Urbonas – po 4, Kevinas Hardy (4 rez. perd.) ir Mantvydas Žukauskas – po 2.

Antano Sireikos komentaras:

Beno Griciūno komentaras:

Komentarai:
Kviečiu jus į privatų seКso klubą - https://302.su/shalove
2019-08-31
-3
Atsakyti
777
Įžaidėjas Hardy nėra scoreris, paimtas dėl geros gynybos, yra veržlus, gerai valdo kamuolį. O latvių snaiperis Geks atsiskleis, Sireika gerai dirba su atakuojančiais turinčiais gerą metimą, Zeisloftas ir tas įsikirto į sistemą po kelių mėnesių.
2019-08-30
-9
Atsakyti
Anonimas
Tie legionieriai tu bent matei kaip gynyboj dirba? Jam matai NKL lygio komanda kuri nukale latvijos lygos cempionus ir vtb komanda jeigu tau tai nkl lygis tai atsiciuchink krepsinis nera vien tik tasku rinkimas.
2019-08-30
+24
Atsakyti
Asas
Nu kolkas Šiauliai nekazka, legionieriai visi sudėjus 10 pts ir taip jau 2 draugiškas, manau nkl lygio komanda
2019-08-30
-10
Atsakyti
Anonimas
Tai kaip suprantu Aukštikalnis kitam sezone žais Rygos VEF klube?
2019-08-30
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.