Palengvėjimą pajutęs Jonas Valančiūnas: „Skani pergalė“

Tomas Vanagas
„BasketNews.lt“ iš Donguano (Kinija)
2019-09-03 16:45
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Buvęs Jono Valančiūno treneris Nickas Nurse'as prieš akistatą su Lietuvos rinktinė teigė, kad norėtų buvusiam auklėtiniui išspardyti užpakalį.

Nutiko atvirkščiai. Jonas pelnė 13 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir surinko 17 naudingumo balų, o rinktinė 92:69 užtikrintai įveikė Kanadą bei užsitikrino vietą kitame etape.

„Sunkios rungtynės, bet geros. Kiekvienos laimėtos rungtynės yra skani pergalė. Gerai, kad laimėjome. Visi žaidėme kaip komanda. Nebuvo vieno išreikšto lyderio, kuris įmetė 50 taškų, ir visi laimingi. Ne, žaidėme kaip komanda, skirstėme kamuolį ir dėl to laimėjome“, – sakė Valančiūnas.

– Kas leido laimėti solidžiu būdu?
– Užsivedimas. Žinojome, kad tai bus solidi komanda. Jiems neleidome smarkiai pabėgti, mesti laisvus metimus. Jų jėga yra atviri metimai, o mes normaliai dirbome gynyboje. Po to beliko tik užpulti.

– Ar nustebino nuo pat pradžių varžovų taikyta dviguba gynyba prieš aukštaūgius?
– Tikėjomės. Galbūt tai suveikė net mūsų naudai.

– Matėsi kažkas iš Nicko Nurse’o repertuaro?
– Ir derinių mačiau, kuriuos ir pačiam teko žaisti. Toks jo žaidimo stilius. Žaidžiau jo komandoje, todėl daug maž žaidimą žinau. Tai kažkiek padėjo, kažkiek ne. Vis tiek reikia gintis, tai, kad žinai, nepadės.

– Ką svarbiausia iš tų dviejų mačų pasiimti rungtynėms su Australiją?
– Kovą. Tikrai bus nelengva kova. Jie jau įrodė, kad yra stiprūs varžovai. Kaip ateisime į rungtynes, tai viską ir lems.

– Kažkiek palengvėjo patekus į kitą etapą?
– Aišku, kad palengvėjo. Tam ir žaidžiame. Bet niekas dar nenuspręsta. Bet čia atvažiavome ne tik išeiti iš grupės, bet eiti toliau. Turime išlaikyti koncentraciją.

– Nickas Nurse’as prieš mačą sakė, kad nori jums išspardyti užpakalį. Pačiam buvo motyvacijos tuo pačiu atsakyti jo komandai?
– Jam nebuvo, nes jis nežaidžia (juokiasi). Gal ir išspardėme.

– Ulanovas pataikė pirmus 6 dvitaškius. Kiek jis buvo svarbus?
– Super, davė mums bangelę, kai buvo sunku. Jis įmetė lengvų taškų vienas prieš vieną. Tikrai davė tokį momentą, kai buvo sunku, nuleidome kamuolį žemyn, o Ulanovas padarė tai, ką jis turėjo padaryti. Labai super. Sunkiomis akimirkomis jis labai padėjo. 

Komentarai:
djgaffer
Šaunuolis Jonas,darbais,o ne žodžiais įrodinėja,kas geriausias.Vakar per interviu gerai pasakė,jog Nurse\'as gali kalbėti,kiek tik nori,lietuviai nekreipia į tai dėmesio ir parodys,kas yr kas aikštelėje.Tą ir padarė.Tikra komanda.
2019-09-03
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.