Nuotr.: FIBA
Nuotr.: BNS
Nuotr.: FIBA.com
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA.com
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: BNS
Nuotr.: FIBA.com
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA.com

17 taškų deficitą panaikinusi Lietuvos rinktinė galų gale 75:78 (14:26, 26:24, 14:15, 21:13) krito prieš Prancūziją ir baigė kelionę pasaulio čempionate.

Fotogalerija

Dviženkliu deficitu ketvirtąjį kėlinį pasitikę lietuviai kaip mat spurtavo. Mantas Kalnietis pelnė 5 taškus paeiliui, metimą pridėjo Domantas Sabonis ir mūsiškių persvara sumenko iki 6 taškų (61:67).

Lukas Lekavičius ir Jonas Mačiulis smeigė po tolimą metimą ir likus kiek mažiau nei 3 minutėms, Lietuva išsiveržė į priekį 72:70. Iškarto po to Nando De Colo atsakė tuo pačiu, Rudy Gobertas pataikė vieną baudą ir prancūzai vėl buvo priekyje (74:72).

Pati kuliminacija vyko per paskutines 30 sekundžių. Jonas Valančiūnas pelnė taškus po Goberto pražangos. Iš pradžių atrodė, jog taškai turėjo būti įskaityti ir JV mesti tik vieną baudą. Vis tik teisėjai Valančiūnui leido atlikti du baudų metimus.

Valančiūnas pataikė pirmąją baudą, prametė antrąją, bet Gobertas akivaizdžiai palietė lanką ir tik tuomet numušė kamuolį. Pagal taisykles, tokiu atveju turi būti įskaitomas vienas taškas.

„Nenoriu kažko prisakyti, bet man atrodė, kad buvo grynai trenkta į lanką ir gan stipriai. Nežinau, dabar nieko nepadarysiu”, – po rungtynių apie epizodą kalbėjo Edgaras Ulanovas.

„Vėlgi, rungtynių pabaigoje viskas sprendėsi dėl poros epizodų ir poros švilpukų. Ir viskas. Nuo lanko numuštas? Patys matėte. Negalima taip. Visi matė, teisėjai negali (šitaip)“, – pritariamai sakė Marius Grigonis.

Tai reiškė, jog lietuviams turėjo būti įskaitytas taškas, leidęs išlyginti rezultatą. Vis dėlto teisėjai šio epizodo nepastebėjo, o De Colo pelnė du taškus ir prancūzų persvara išaugo iki 3 taškų (78:75).

Rungtynių žaidėjas

Taškai
21
Naudingumas
15
Baudų metimai
86%
6/7
Tritaškiai
50%
3/6

Dėl kontraversiško epizodo didžiausią įniršį liejo vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis.

„Kodėl mes turime VAR sistemą? Nereikia būti protingam, reikia būti nuoširdžiam, kad sustabdytum rungtynes ir peržiūrėtum pakartojimą. Vyrukai atiduoda visą vasarą, du mėnesius be šeimų. Jie negauna pinigų ir didžiausia pagarba jiems, bet kažkas negerbia žaidimo. Tai – šūdinai absurdiška“, – pykčio neslėpė Lietuvos rinktinės vairininkas.

Jono Mačiulio tritaškis baigiantis rungtynėms tikslo nepasiekė ir finalinė sirena paskelbė Prancūzijos pergalę.

Mūsiškių gretose geriausiai pasirodęs Valančiūnas pelnė 18 taškų (6/12 dvitaškiai, 6/9 baudos), atkovojo 8 ir perėmė 1 kamuolį, blokavo 2 metimus, atliko rezultatyvų perdavimą bei surinko 20 naudingumo balų.

Rungtynės lietuviams prasidėjo šaltu dušu. Rudy Gobertas įkrovė iš viršaus, Evanas Fournier surinko 5 taškus paeiliui, dvitaškį pataikė Batumas, o prancūzai spurtavo 22:6 ir nutolo 14 taškų persvara – 26:12.

Antrojo kėlinio pradžioje Vincentas Poirier įmetė baudas ir prancūzų pranašumas tapo dvigubas (28:14). Vis dėlto tuomet lietuviai atsibudo. Marius Grigonis pataikė dvitaškį, Lukas Lekavičius smeigė tritaškį, o dar vieną tolimą metimą pridėjo Grigonis po spurto 8:0 lietuvių deficitas sumenko iki 6 taškų (22:28).

Iš šio dueto iniciatyvą perėmė Jonas Valančiūnas, kuris vienas pats surinko 8 taškus paeiliui. Vieną baudos metimą pridėjo Kalnietis ir atsilikimas dar labiau sumenko (31:36).

Vis tik pirmosios mačo dalies pabaigoje De Colo pataikė baudų metimus ir tritaškį, Evanas Fournier realizavo dvitaškį ir Prancūzija susigrąžino dviženklį pranašumą (50:40).

Po ilgosios pertraukos ir vėl geriau išėjo prancūzai. Nicolas Batumas, Amathas M‘Baye ir Andrew Albicy atseikėjo po tritaškį ir varžovai nutolo 17 taškų persvara – 59:52. Situaciją kiek pagerino Edgaro Ulanovo 6 baudų metimų serija ir deficitas prieš ketvirtąjį kėlinį siekė 11 taškų (54:65).

Prancūzijos rinktinė: Evanas Fournier 24 (8/17 dvit.), Nando De Colo 21 (3/6 trit.), Nicolas Batumas 12.

Lietuvos rinktinė: Jonas Valančiūnas 18 (6/12 dvit., 8 atk. kam.), Mantas Kalnietis 12 (4/5 dvit.), Lukas Lekavičius ir Marius Grigonis po 10.

Dainiaus Adomaičio komentaras:

Jono Valančiūno komentaras:

Arno Butkevičiaus komentaras:

Mariaus Grigonio komentaras:

Edgaro Ulanovo komentaras:

Komentarai:
....
svilpukas buvo blogas, bet reikejo nuo pradziu zaisti ir protinga rotacija naudoti, o ne Jankunus leisti, per kuri francai isnaudojo visas situacijas ir kad iejes imete 2 baudas ir kamuoli atkovojo ir jau geras zaidimas.... francai zaide labai graziai ir tik sekmes deka mes juos pasivijom, gaila, bet jie buvo stipresni.....
2019-09-08
-7
Atsakyti
Jonas
kas per mizniai, kas per urodu tauta tie lietuviai kazin ar rasi tokius dar pasauly. ziurekit I zaidima , jokiu deriniu, uzspausti ir suvalgyti buvot, zaidimas apgailetinas, adomas isvis kaimietis , geda daro, tas jo interviu parodo jo lygy ir kas per miznius, geda. kiek tu sprendimu buvo per varzybas, ir dabar del kamuolio numusimo apsiverke visi myza I kelnes...nedarykit gedos. adomai su savo numyletiniu Dzeiii Vyyyy dar pareklamuokit desreles ir po to valinkit is ekranu nes apsoliutus mamyciukai ir didziausi mizniai!!! nors lietuviu zzaidimas liejosi kaip is pypkes,buvo nerealus ir grazus, deriniai super, o tik teisejai viska sugadino:))) adomai pesiziurek I veidrody!!! klaunas esi!!!
2019-09-08
-42
Atsakyti
Esu ekspertas
kaip ir sakiau nieko rinktine neparodys. adomaitis bad treneris o pracuzijos zaidejai geresni lietuviai tik del trenerio kazka laimedavo
2019-09-07
-11
Atsakyti
Viktoras
nereikia ieskoti kaltu reikejo geriau zaisti. Ateis Šaras bus ir medaliu.
2019-09-07
+36
Atsakyti
L
O kita puse nebuvo klaidu?Bet geriausias superrinktines pasiteisinimas kalti teisejai,juk reikia rast pasiteisinima sudinam zaidimui toki koki rode Kuzmicius,supratau kodel ta avina ismete ir is NBA ir is armani ismes ir olimpiacos
2019-09-07
+16
Atsakyti
Anonimas
O kita puse nebuvo klaidu?Bet geriausias superrinktines pasiteisinimas kalti teisejai,juk reikia rast pasiteisinima sudinam zaidimui toki koki rode Kuzmicius,supratau kodel ta avina ismete ir is NBA ir is armani ismes ir olimpiacos
2019-09-07
-5
Atsakyti
Valdas
Liudna
2019-09-07
-7
Atsakyti
Anonimas
pasiteisino abejones, kad siai rinktinei gali trukti metiku. jei to dar nesijaute pasiruosimo cikle, tai iskart pasimate zaidziant su rimtesniais varzovais. milaknis net nekviestas i stovykla, adas atkabintas po vienu kontroliniu rungtyniu su ispanais, ir vietoje abieju paimtas giedraitis, cempionata praleides ant suolo. vienintelis likes grigonis, is toli buvo labai nestabilus. manau cia nedovanotina treneriu stabo klaida
2019-09-07
-1
Atsakyti
Ernestas
turi buti naujas treneris ir nauja karta pradet zaist, maciau Maciulio interva , sako noriu zaist ketvirtose olimpinese,CMON , esu zalgirio fanas , bet tikiuosi daugiau nei Jankuno , nei maciulio nepamatyti rinktineje.
2019-09-07
+13
Atsakyti
Įvertink mano intymias nuotraukas - http://inx.lv/CdN
2019-09-07
+12
Atsakyti
Valdas
Liko dėl garbės pakovoti,gal žinote kada atranka į olimpiadą?
2019-09-07
+18
Atsakyti
Zales kraujas
bet tas adomaitis koks verksnis
2019-09-07
-24
Atsakyti
Anonimas
LT2020 rinktinės sudėtis tokia: VALANČIŪNAS GUDAITIS GEBENAS SABONIS ULANOVAS BENDŽIUS BUTKEVIČIUS GIEDRAITIS GRIGONIS SIRVYDIS LEKAVIČIUS JOKUBAITIS Vyr. treneris: Kazys Maksvytis
2019-09-07
+17
Atsakyti
Petras
Žiaurus butų respect jeigu lietuviai priimti sprendimą kaip komanda protestuoti prieš FIBA teisėjus ir FIBA tesiog ateiti į rungtynes 24 sec kamuoly mušinėti pasuotis bet nemesti. Tokiu atveju turi eterį, turi žurnalistu demesy, Twitter turi viso pasaulio dėmesio, turėsi tikrai labai dideli pasisekimą tokiu protesto būdu, kiek galima taikytis ir tylėti? Taip Adomaitis šaunuolis kad nenutylėjo. O neateiti ir panasiai gauti techninį pralaimėjimą būtų nesamone. O spjūvis FIBA nežaisti jų rungtynes bet ten būti butų aukščiausio lygio. Laimėti prieš Dominyką dabar tai čia niekam nebeįdomu nei tu atsiminti šita pergale nei tu gausi pinigu nieko iš to neišloši o protesto būdu manyčiau pasiekti daugiau galbūt netgi dabartiniam krepšinyje butų istorinis protestas.
2019-09-07
+38
Atsakyti
O
Nepykit,bet kaltas tik treneris - ir jis turi pasiimt atskomybę ant savęs,o ne kaltint visus aplinkui...😉
2019-09-07
-1
Atsakyti
Va pavardes nerealiuju teiseju
Situ veikeju pavardes uzsirasykit arba issisaugokit: Antonio Conde, Daniel Alberto, Garcia Nieves ir Leando Lezcano. Jei nors vienam is ju teks atvaziuot pas mus i Lietuva, as jam nuosirdziai nepavydziu.
2019-09-07
-33
Atsakyti
Argonas
sydinas cempionatas kaip ir visa sumauta fiba , teisejai grybu grybai surinkti valkatynu rajono megejai , sustyguota taip jog tokie lenkai cekai eina toliau apsurdas o ne cempionatas
2019-09-07
-12
Atsakyti
XD
Serbams su ispanams sitas sudcempis visiskas pasivaiksciojimas kol kas, su tokiais varzovais kokie jiems pateko tepu tepu ir pasivaiksciojo iki ketvirtfinalio o mums eilini karta visokios australijos su prancuzijom kelius blokuoja. Dejau as ant tu fiba turnyru, korupcijos rojus ta fiba
2019-09-07
+6
Atsakyti
Negaliu tyleti
Seibutis, Maciulis, Kuzminskas, tas pats Butkevicius verzlus ikirsti galintys krepsininkai, nei vieno derinio jiems - viskas per centrus.. nekyla klausimu kodel truputi pasianalizave musu puolima mus taip sustabde pirmuose keliniuose prancuzija ir australija?
2019-09-07
+31
Atsakyti
rr
Suvėnijus jėgas su kitomis salimis į tokius turnyrus reiktų pasiūsti 18 - ikinius. Nes jie tyčijosi iš kasiio. Paziurėkite kokie burtai buvo kinams. Šie sugebėjo apsisikti. Ir antrame etape jiems paruostas kelias buvo.
2019-09-07
+28
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Prancūzijos rinktinė
Lietuvos rinktinė
45%
28/62
Metimai iš žaidimo
38%
23/60
32
Atkovoti kamuoliai
40
14
Rezultatyvūs perdavimai
16
2
Perimti kamuoliai
7
49%
19/39
Dvitaškiai
44%
18/41
27
Pražangos
22

Rungtynių žaidėjai

Evan  Fournier
24 PTS
10/22 FG
2/2 FT
Jonas  Valančiūnas
18 PTS
6/12 FG
6/9 FT
Rudy  Gobert
8 REB
6 DREB
2 OREB
Jonas  Valančiūnas
8 REB
5 DREB
3 OREB
Prancūzijos rinktinė
Keli žaidėjai
4 AS
Domantas  Sabonis
4 AS
4 TO
26 MIN
Nando De Colo
15 EFF
43% 2P%
50% 3P%
Jonas  Valančiūnas
17 EFF
50% 2P%
- 3P%