Nuotr.: FIBA.com
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr.: Reuters – Scanpix
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr.: FIBA.com
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr.: Reuters – Scanpix
Nuotr.: AP – Scanpix

Sergio Scariolo iškovojo pirmąjį pasaulio čempionato aukso medalį dirbdamas Ispanijos rinktinės vyriausiuoju treneriu.

Fotogalerija

Iki šiol jis su šia komanda buvo laimėjęs tris aukso ir vieną bronzos medalį Europos čempionatuose bei sidabro ir bronzos apdovanojimus olimpinėse žaidynėse.

„Ačiū žaidėjams, jie buvo nuostabūs, – spaudos konferenciją pradėjo italas Scariolo. – Prieš rungtynes turėjau gerą nuojautą, nes mačiau, kaip jie ruošėsi ir gerbė oponentą. Argentina yra puiki komanda su puikiais žaidėjais ir gerais treneriais. Jie žaidė taip pat gerą čempionatą. Mano sveikinimai keliauja treneriams, medikams, taip pat Toronto „Raptors“ komandai, kuri man leido būti čia ir dirbti šioje neįtikėtinoje komandoje. Taip pat ir Ispanijos krepšinio federacijai, kuri man leido vykti į NBA.

Didžiuojuosi tuo, ką nuveikėme. Manau, kad krepšinis šiems vyrukams buvo teisingas. Mes nebuvome aukščiausi ar talentingiausi. Prasidėjus čempionatui nebuvome favoritai, bet krepšininkai sunkiai dirbo, ruošėsi, kovėsi sunkiais momentais, kurių buvo keliose rungtynėse. Jie neprarado tikėjimo savimi, o tuomet krepšinis jiems atsilygino. Jie buvo to verti.“

Finale Ispanija be didesnės intrigos 95:75 susitvarkė su Argentinos krepšininkais.

– Treneri, ką jums reiškia tai, kad užėmėte aukštesnę vietą nei NBA?
– Gerbiu tai, ką JAV daro dėl krepšinio. Dabar žmonės dėl JAV pasirodymo juokiasi, negerbia jų, bet aš su tuo nesutinku. Mes turime būti dėkingi JAV ir NBA, kurie vadovauja krepšiniui. Dabar JAV nepadarė to, ko visi tikėjosi. Greggas Popovichius yra kur kas geresnis už mane, tad ką galime pasakyti? Reikia rodyti pagarbą. Galiu pasakyti, kad yra garbė užimti aukštesnę vietą už JAV. Manau, kad kitais metais jie bus labai stiprūs.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
14
Naudingumas
21
Baudų metimai
75%
9/12
Rezultatyvūs perdavimai
7

– NBA būdamas „Raptors“ asistentu iškovojote titulą. Ar NBA jus keičia?
– Nemanau, kad tai labai mane pakeitė. Tiesa, kad kai ką šiemet išmokau ir galėjau atnešti į rinktinę, ypatingai perteikti tiems vyrukams, kurie patys žaidžia NBA. NBA pradėjau labiau suprasti ne krepšinį, bet kitus niuansus ir detales. Kaip žinote, yra du skirtingi žaidimo stiliai, bet kai kurie NBA aspektai yra labai naudingi ir mes juos naudojame rinktinėje. Yra ir tokių FIBA krepšinio aspektų, kurie galėtų būti labai tinkami NBA. Bet visko neperkelsi. Tai skirtingas krepšinis ir skirtingas lygis. Reikia tai maišyti. Aš esu kur kas geresnis treneris nei buvau prieš išvykstant į NBA, daug ko išmokau, bet aš negaliu visko perkelti į rinktinę, nes veikiausiai tai neveiktų.

– Komandai buvo išdalinta po 30 medalių. Kam jūs skirtumėte medalį, jeigu turėtume papildomai vieną?
– Man reikėtų daugiau nei dar vieno medalio. Duočiau kiekvienam žaidėjui, nes kelias link aukso medalių buvo labai ilgas. Jis prasidėjo iškart tuomet, kai startavo FIBA langai, kai sužinojome, kad negalės žaisti NBA ir Eurolygos žaidėjai. 

Mes turėjome vieną savaitę ir ruošėmės atrankai mažame mieste šalia Malagos, Benahavyje. Jūs nė nežinosite, kad toks mažas miestas egzistuoja. Mes surinkome grupę krepšininkų ir dabar pusė jų yra čia. Manau, kad visi, kurie dalyvavo kvalifikacijoje, jie privalo turėti medalį, nes jie jį laimėjo. Jie jautė, kad gina savo šalies garbę 

Žinome, kad turime padaryti kažką kitą, ne tik žaisti vienas prieš vieną. Mes neturime tiek dydžio, atletiškumo ir talento, kad galėtume žaisti vienas prieš vieną. Mes turime žaisti penki prieš penkis. Visi turi duoti savo geriausią pasirodymą gynyboje. Tik taip galime su visais kautis. Tai didelė dalis šios komandos identiteto. Žinojome, kad žaisime kaip komanda ir turėsime didelę jėgą.

– Manoma, Ricky Rubio yra labiausiai patobulėjęs FIBA krepšininkas per pastaruosius penkerius metus. Ką manote apie jo progresą?
– Dešimt su pliusu. Jis buvo nuostabus. Tikiu, kad jis vis dar pakels savo žaidimo lygį. Manau, kad jis turės puikią kombinaciją tarp žaidimo organizavimo, lyderystės ir taškų rinkimo. Dar keli žingsniai ir jis taps Šlovės muziejaus krepšininku. Džiaugiuosi, kad jis yra mano starto penketo įžaidėjas nuo tada, kai pradėjome dirbti kartu.

Aš pradėjau su juo dirbti tuomet, kai jis negalėdavo pataikyti. Jis negalėdavo įmesti 20 taškų, bet vis tiek rungtynes pradėdavo starto penkete, kadangi duodavo tiek daug naudos. Jis visada buvo mano vyrukas net ir tada, kai labiau buvo įžaidėjas ir puikiai besiginantis krepšininkas. Jis buvo mūsų lyderis net ir tuomet, kai pelnydavo tik 5 taškus.

Komentarai:
Įvertink mano intymias nuotraukas :) https://srt.lt/aD3Pr4
2019-09-16
-1
Atsakyti
Deivuks
Siaip idomu,gi Lietuvos klounai komentatoriai metai is metu aiskino,kad Scariola visiskas grybas kaip treneris,ir laimi,nes turi geriausia sudeti...keista...dabar Ispanu,net nieks tarp top 4 rinktiniu neiivardijo,o jis laimejo..kas per nesamone??gi Lietuvos ekspertai komentatoriai viska zino geriausiai
2019-09-15
+11
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Argentinos rinktinė
Ispanijos rinktinė
36%
22/61
Metimai iš žaidimo
48%
31/65
27
Atkovoti kamuoliai
47
15
Rezultatyvūs perdavimai
20
11
Perimti kamuoliai
9
44%
15/34
Dvitaškiai
56%
25/45
1
Blokuoti metimai
8

Rungtynių žaidėjai

Gabriel  Deck
24 PTS
10/13 FG
3/6 FT
Ricard  Rubio
20 PTS
6/11 FG
7/7 FT
Luis  Scola
8 REB
8 DREB
0 OREB
Rudy  Fernandez
10 REB
9 DREB
1 OREB
Facundo  Campazzo
8 AS
2 TO
31 MIN
Marc  Gasol
7 AS
1 TO
25 MIN
Gabriel  Deck
16 EFF
90% 2P%
33% 3P%
Marc  Gasol
21 EFF
20% 2P%
25% 3P%