Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Praėjusio sezono viduryje NBA karjerą nutraukęs ir iš krepšinio pasitraukęs Alexas Abrinesas prakalbo apie jį pakirtusias psichologines problemas.

Alejandro Abrines

Alejandro  Abrines
Pozicija: SF
Amžius: 26
Ūgis: 197 cm
Svoris: 93 kg
Gimimo vieta: Maljorkos Palma, Ispanija

Pustrečio sezono Oklahomos „Thunder“ ekipoje praleidęs 26-erių ispanas atviravo vienu metu net nekentęs krepšinio, nors jam meilę įsiplieskė nuo pat mažumės, dar nepradėjus vaikščioti. 

Mėgindamas perteikti išgyventą būseną, Abrinesas teigė, jog vienu metu „viskas dužo į tukstančius dalelių“, kadangi jo mylimas draugas, krepšinio kamuolys, „jam netgi ėmė varyti baimę“.

Savęs negalėjęs suprasti krepšininkas 2018-2019 m. sezone negalėjo vykti su „Thunder“ komanda į keliones, tačiau vienas niekada nelikdavo – pagalbą nuolatos siūlė tuomet Oklahomos komandai atstovavusi superžvaigždė Russellas Westbrookas.

Momentais, kai jie būdavo atskirai, klubo lyderis inicijuodavo pokalbius su juo telefonu.

„Russellas – labai puikus vyrukas. Jis man labai padėjo, ypač pirmaisiais metais, – kalbėjo Abrinesas. – Daugumos kelionių metu mes vis kažką veikdavome kartu: žiūrėdavome filmą, eidavome vakarieniauti. 

Kada susidūriau su problemomis ir nekeliavau su komanda, mes visada palaikėme ryšį. Jis ramindavo mane ir patardavo bei taip pat pabrėžė, jog palaikys mane, net jei ir nuspręsiu palikti Oklahomą.“

Abrinesas paskutiniąsas savo rungtynes NBA sužaidė vasario pradžioje, kada dvikovoje su Majamio „Heat“ per 9 minutes surinko -3 naudingumo balus. Paskui pailsėti nusprendęs atsiribojo nuo krepšinio, o apie savo sugrįžimą paskelbė pirmosiomis liepos dienomis.

Už kelių dienų Abrinesas pasiekė susitarimą su „Barcelona“ dėl trejų metų kontrakto.

„Sportininkai – normalūs žmonės, tačiau jiems tenka labai didelis spaudimas. Vaistai padeda, bet galiausiai pagalbos tenka kreiptis į profesionalius specialistus, kalbėtis su draugais, šeima ir judėti į priekį su jų pagalba. 

Tai – kitoks skausmas. Fizinį skausmą galima jausti ir matyti. Psichologinis skausmas nesimato ir negali būti gydomas, kaip pavyzdžiui, sužeistis kelis. Jeigu asmeniškai nepavyko patirti nieko panašaus, negali to ir suprasti. Galų gale, pinigai nėra viskas. Kai nutinka tokios problemos, tu nė nesusimąstai, kiek ant jų yra nusispjauti“, – pasakojo Abrinesas.

Abrinesas apie savo sugrįžimą paskelbė jautriame vaizdo įraše:

Komentarai:
Gidas
*Russell-as.
2019-09-19
-7
Atsakyti
Gidas
Lietuviai ne tai kad padėti, bet spausti pradėtų, tokia mano nuomonė. Russel-as ne litovcas.
2019-09-19
+7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.