Apmaudžiai pralaimėjęs Atėnų "Panathinaikos" klubui, Kauno "Žalgiris" ULEB Eurolygos "Top 16" varžybose toliau lieka be pergalių. Po dvikovos vykusioje spaudos konferencijoje kauniečių strategas Antanas Sireika teigė, kad jo auklėtiniams rungtynių pradžioje pritrūko pasitikėjimo savimi.

"Nemanau, kad žaidėjai tikėjo galį įveikti "Panathinaikos" Atėnuose. Nepaisant to, mes sugebėjome juos sutelkti kovai ir įkrėsti šiek tiek pasitikėjimo savimi. Antroje rungtynių pusėje kovojome pagirtinai ir mane džiugino žaidėjų pastangos", - kalbėjo A.Sireika.

Komentuodamas paskutinę ataką, kai Simonas Serapinas prarado kamuolį aikštės viduryje likus žaisti apie 10 sekundžių, A.Sireika teigė, kad nuo ekipos nusisuko sėkmė.

Kauniečiai antrajame kėlinuke turėjo net 18 taškų deficitą (16:34), tačiau pakeitę gynybos sistemą pradėjo sparčiai ją mažinti. "Panathinaikos" treneris Željko Obradovičius teigė, kad kauniečių zoninė gynyba vos nepakeitė rungtynių eigos, jo ekipai nepalankia linkme.

"Iki to momento, kai "Žalgiris" ėmė gintis "zona", viskas ėjosi tiesiog puikiai. Kauniečiams pakeitus gynybos sistemą mes sutrikome, o kas keisčiausia, nepataikėme net ir būdami laisvi", - analizavo Ž.Obradovičius.

"Visgi svarbiausia, kad pelnyta svarbi pergalė, leidžianti kovoti dėl vietos ketvirtfinalyje" - apibendrino Ž.Obradovičius.

"Panathinaikos" gynėjas Dimitris Diamantidis teigė, kad dabar visos graikų komandos mintys sukasi apie artimiausias rungtynes: "Nusišypsojus laimei šįkart mes laimėjome, tačiau dabar reikia ruoštis dvikovoms su "Climamio" ir "Tau Ceramica".

Komentarai:
na bet tu paziurek protokola varzybu tima 5 baudos o jis po tos pertraukeles daugiau nepasirode... tai kaip ir nesueina galai pas tave
2005-03-19
-2
Atsakyti
red_devil
Deja...jis penkiu baudu dar gaves nebuvo...nes jis rezultatui esant 78-80 buvo aiksteje...O Antanui paemus minutine pertraukele atsisedo...
2005-03-19
Atsakyti
Kapitonasz o zinai kodel sedejo nes turejo 5 baudas
2005-03-18
-3
Atsakyti
Rytofanas ciulpk tu bybi as paziureciau kajp tu pats varaisi kamuoli
2005-03-18
-9
Atsakyti
tai kur eurobasketas nes sitas tai ka as zinau o kad zalgiris prakiso tai taip ir turejo buti
2005-03-18
+3
Atsakyti
aha sakai nepakeiciamu nera o sireikia sunku butu rasti kas ji pakeistu nes tikrai lietuvoj nera jam lygaus trenerio!
2005-03-18
-3
Atsakyti
to RainMan777: Kas pakeite Garasta,kas pakeite Kazlauska-tas pakeis ir Sireika!Nepakeiciamu nera-yra tik nepakartojami! Sekme nusisuko-kai Packas su Barsa nepataike!Sekme nusisuko kai Beardas nepataike su Climamio!o su Serapinu cia sekme kaltinti butu keistoka!Va cia ir buvo pati didziausia klaida,kad nenusipirko izaidejo!Packas(grynas atakuojantis gynejas) irgi griuvinedavo lygioj vietoj!
2005-03-18
Atsakyti
SARAPINAS WALDO!!!
blet lama varytis ismoktu nx :D:D:D:D:D
2005-03-18
+1
Atsakyti
visi sako keisti SIREIKA bet jus pagalvokit kas eis vietoj jo a?
2005-03-18
Atsakyti
Kas
nu kaip nepastebet, kad Sireika kalba ne apie taktikas ir strategijas, o tik "vyrai nusiteike, vyrai nenusiteike"... Buvo vienas l. teisingas komentaras, kuri visi praleido. Perziurejus daugeli rungtyniu irasu, ne balejinant, o grynai analizuojant, priejau isvados, kad vienintelis kartys nuo karto veikiantis derinys yra 2 pries 2, kuri issifruoti priesininkams 1 etapo metu, laiko tikrai uzteko. Kitas dalykas, kurio negali iveikti Sireikos oponentai yra tas laimetas EU. Mano nuomone, peremes is Kazlausko rinktines vaira, Antanas gerokai atleido grieztojo Jono vadeles, kas suteike zaidejams daugiau vietos improvizacijai, taip pat kitus europos strategus ivede i aklaviete.. Niekas nesuprato, ko tiketis is naujo trenerio ir komandos. O po meteliu kitu, visi improvizaciniai Lietuvos rinktines deriniai, tapo vadoveliniais kitiems treneriams, o Antanas nesivargino pakrutint smegeneliu ir ka nors nauja sugalvot. Beje, cia vertetu prisimint Jasikeviciaus namioka, kuri daug kas per ausis praleido, del ko jis abejoja ar zais L. rinktinej. O Zalgiriui reikia reformos.. Ir ne todel, kad zaidejai prasti, o todel, kad neisnaudojamos ju galimybes. Butent del to mes viena diena manom, kad Shalenga gali ir NBA zaisti, kita diena atrodo, kad jis krepsinio mokyklos nebaige, del talento trukumo. Psichologija ir zaidejo supratimas kokias uzduotis jis atlieka kiekviena akimirka, Stai trenerio darbas.
2005-03-18
-2
Atsakyti
dar viena atmaske is gana solidzios sireikino "atmaskiu kolekcijos" :))) Sekmes jam tolimesniam gyvenime, nes su tokia galva toli nenuvaziuosi... kaip ir su vido&serapino tandemu, bei pekko ir berdo "pastangomis"...
2005-03-18
+3
Atsakyti
Gynejai sulamino cia, na bet nieko nepadarysi
2005-03-18
-7
Atsakyti
ir apskritai kam jam reikejo per du zmones megint praeit tokiu atsakingu momentu...
2005-03-18
+2
Atsakyti
Klisas
tai,kad Timinskas paskutine ataka stebejo nuo atsarginiu zaideju suolelio...
O Serapinas juk nekaltas,kad nemoka gerai varytis kamuolio.bet trenerio manymu jis tai komandoje daro geriausiai...jei patiki paskutine ataka jam...kagi laukiam kitu metu...
2005-03-18
Atsakyti
bbd as dejas kad zalgiriui juoda deme ant top16 , bet paskutine ataka turejo kamuoli varytis Gedniukas- Vidas , tad Serapino smerkti negalima!!
2005-03-18
-1
Atsakyti
nu ka zinau sutaupe savininkai pinigu nesutaupe,bet sireika niekuo detas jei serapinas zioplas buvo ir per daug paskubejo...cia tai tikrai nepasiseke,nors manau reikejo tada timai kamuoli duot,bet tas zioplys uzsimane didvyriu but,o dabar serapinui geda,kad kamuolio nesugraibo... Ir isvis auksiausiam reikia dekot kad vakar gerai lavrikas su bagatskiu sulose,nes dazniausiai eurolygoj jie taip nesiardo,va tada tai isvis mum amen butu,nes vakar salenga taip ziauriai sulose kad baisiau but negali,duokit jam kokia premija ar laisva diena kad atsipalaiduotu,nes pas ji toks nestabilus zaidimas kad ziauriau but negali... kiek jis ten imete 2 ar 0 tasku nzn,bet jei butu imetes kokius 12 ar 10 sutikit su manim viskas butu visai kitaip ir kamuoliu atkovotu daugiau,ir tasku,ir baudu graikam,o dabar krc nieko,losia lyg butu naujokas...
Taiva cia manau tik zaidejai kalti,gi treneris viska padare,kad pasivytume juos,o jei tas asilas uzsimano savo driblingeli sudina parodit tai cia linciuot reik tik ji,bent jau del to momento,aisku poto niekas nesugebejo apsigynti nu ir t.t
aisku labai liudna kad pralaimejom,abydna kad tokie ziopli zaidejai bet zalgiris yra zalgiris,susiparins sabonis,atsiras dar koks riebus naujas remejas ir bus gerai,bus naujas legionierius,tima,tanoka,lavri kas prades zaist,serapinas kamuoli ismoks valdyt (tikiuosi) ir bus tvarka.Nereikia laidoti zaideju ir treneriu jei prakisom gi visko buna visko ir reikia,nes jeigu visada laimetuma tai butu neidomu,bet kada gauni ir poto laimi tai pergale buna laaabai saldi ( pvz montepachi ).sekmes visiem ir istvermes balejinant :).
2005-03-18
-2
Atsakyti
Reikia nedejuoti ir ieškot sau nelogiškų pasiteisinimų po varžybų, o treneriui iki galo ramiai ir užtikrintai atitidirbt savo darbą. Čia viena medalio pusė.Kita manau yra atėjusi ir labaio ryškiai nuo pat sezono pradžios ir labai matoma TOP16.Aš kalbu apie sezono pradžioje Žalgirio savininkų kalbas pirkt dar vieną 2-3 numeriu žaidžiantį pajėgų legionierių. Būkim biedni, bet teisingi, kad Žalgiryje tokie žaidėjai yra: Tima, Beard ir Pack, na ir Darius L., kai Antanas leidžia žaist ir jis pats susitvarko su nervais.
Moralas toks: savininkai pataupė metų pradžioje - rezultatą turi dabar.
2005-03-18
+2
Atsakyti
As pastebejau kaip Zalgiris prap... wietsnei Sireika skundziasi, kad nuo ju sekme kaip wisad nusisukus buwo!
2005-03-18
+4
Atsakyti
sireika lol
2005-03-18
-1
Atsakyti
Jei sekme nusisuko, tai ilgam.Nes buti lenteles dugne, tai reiskia nepagarba Lietuvos krepsiniui (kaip kovotoju saliai).Nu siap ar taip, tai cia tik mano nuomone
2005-03-18
-6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.